2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 gezonde vegetarische recepten

19 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Ideeën nodig voor het avondeten? Check dan deze 10 gezonde vegetarische recepten. Stuk voor stuk lekker, makkelijk te maken en vaak ook nog snel klaar. Altijd goed. Dus laat je lekker inspireren!

634 Groene jambalaya feta amandel
570 Toverrijst Toverrijst met massala eieren en bloemkool

1. Massala eieren met bloemkool en Toverrijst

First up, deze massala eieren met bloemkool en Toverrijst van Jennifer Jessica. Een lekker Surinaams gerecht, dus dan weet je het wel: die zit bomvol smaak. Zeker als je er wat piccalilly bij serveert als dip. En wil je wat extra groenten? Geen probleem. Bak dan ook wat blokjes aubergine mee!

473 Paella gebakken tomaten

2. Paella met gebakken tomaten

Bij paella denk je misschien aan vlees en vis. Maar je kunt ook heel goed een vega paella maken met kikkererwten! In deze paella met gebakken tomaten vind je namelijk alleen maar veggies. Naast kikkererwten zit er bijvoorbeeld ook paprika, wortel en courgette in. Oh, en geroosterde tomaten natuurlijk. Ook niet onbelangrijk!

577 Nasi Goren nasi goreng tempeh crumble sperzieboontjessalade

3. Nasi goreng met tempeh crumble en sperzieboontjessalade

Iedereen is dol op nasi. Wij moeten de eerste nog tegenkomen die niet blij wordt van een nasi. En gelukkig zijn daar ook gezonde vegetarische recepten voor. Deze nasi goreng met tempeh crumble en sperzieboontjessalade van Vanja van der Leeden, bijvoorbeeld. Klinkt misschien moeilijk … maar is het zeker niet!

579 Bulgur Minestrone bulgur pesto

4. Minestrone met bulgur en pesto

Soepen zijn vaak van zichzelf al gezonde vegetarische recepten. Zo ook deze minestrone met bulgur en pesto. Een lekkere maaltijdsoep met een Italiaans tintje. En zoals het hoort in een minestrone ook lekker veel groenten: tomatenblokjes, paprika’s en cannellinibonen. Daar kom je de avond wel mee door. Gegarandeerd.

634 Groene jambalaya feta amandel

5. Groene jambalaya met feta en amandel

Deze groene jambalaya met feta en amandel moet je eens geprobeerd hebben. Hierbij kook je de rijst namelijk samen met de groene asperges, courgette en doperwten gaar in een smaakvolle groentebouillon. Alle smaken, vitamines en mineralen blijven daardoor behouden. En dat proef je terug. Iedere hap opnieuw.

6. Groentetajine met reuzenbonen en couscous

Ook in Marokko weten ze hoe je gezonde vegetarische recepten maakt. In deze groentetajine met reuzenbonen en couscous stoof je namelijk onder andere pompoen en paprika in tomatensap dat op smaak is gebracht met ui, knoflook en natuurlijk een snufje ras el hanout. Meer veggies kun je er bijna niet in kwijt.

622 Toverrijst Omelet zoetzure saus atjar tjampoer Variatie Klassieker 1

7. Omelet in zoetzure saus met atjar tjampoer

Eieren in zoetzure saus. Een klassieker bij de Chinees, maar je maakt ‘m ook eenvoudig zelf met een blikje tomatenpuree en wat gember. Wij serveren de omelet in zoetzure saus met atjar tjampoer graag met wat rijst en gekookte broccoli, maar je kunt eigenlijk gewoon gebruiken wat je lekker vindt … of wat je nog hebt liggen.

Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

8. Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Deze paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

is misschien wel één van onze meest makkelijke en snelle gezonde vegetarische recepten. De groenten stoof je namelijk zo gaar in tomatensaus met komijn en oregano terwijl je ondertussen ons Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én granen opwarmt in de magnetron. 10 minuutjes werk!

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

9. Orzo met pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten

Soms ben je toe aan een bordje comfort food. Aan iets waar je weer warm van wordt als je helemaal natgeregend thuis bent gekomen uit je werk. Soms ben je dus gewoon toe aan deze orzo met pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten. Ook lekker met pastinaak of zoete aardappel!

Couscous Groentetajine En Reuzenbonen

10. Quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas

Geen zin om uitgebreid te koken? Maak dan eens deze quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas. Dat is namelijk één van die gezonde vegetarische recepten die bijna in z’n geheel de oven in kunt schuiven. Je hoeft zelf alleen nog maar even de quinoa te bereiden. En ook dat is een fluitje van een cent.

Meer inspiratie: 12x geroosterde groenten uit de oven

Nog meer vega recepten?

Heb je tussen al deze gezonde vegetarische recepten echt niks kunnen vinden waar je zin in hebt? No worries. Bekijk dan hier al onze vega gerechten. Daar vind je namelijk nog meer dan 100 recepten!