2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke vegetarische gerechten

6 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Vegetarisch koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze 10 makkelijke vegetarische gerechten zet je namelijk in no time iets lekkers en gezonds op tafel. Zonder gedoe. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

620 Toverrijst Ei kerrie verse ananas Variatie Klassieker
675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

1. Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes

Een lekker snel gerecht! Ons recept voor Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes zet je namelijk al in 10 minuten al op tafel. Hoe? Dankzij onze Minuutje basmatirijst. Die hoef je namelijk niet te koken. Alleen even een minuutje in de magnetron terwijl je ondertussen de groenten wokt. Zo simpel kan het zijn.

Zilvervliesrijst Spelt Én Quinoa Prei Bospeen Hazelnoten

2. Groentestoof met hazelnoten en zilvervlierijst + spelt én quinoa

Heb je wat meer tijd? Maak dan eens deze groentestoof met hazelnoten, zilvervliesrijst + spelt én quinoa. Een bord vol verschillende granen en zacht gestoofde uien, wortelen, preien en spruitjes in een smaakvolle jus van honing en tijm. Comfort food op z’n best en dus terecht één van onze favoriete makkelijke vegetarische gerechten.

Tip: Zin in spruitjes? Bekijk dan ook onze Top 5 gerechten met spruitjes!

27 Risotto Citroenrisotto tuinbonen NIEUW

3. Citroenrisotto met tuinbonen

Risotto maken moeilijk? Helemaal niet! Deze citroenrisotto draai je namelijk zo in elkaar. Ook als je niet zoveel kookervaring hebt. Bovendien heb je er niet veel voor nodig. Met een uitje, tuinbonen, citroen en wat Parmezaanse kaas kom je al een heel eind. Een goed gerecht dus om indruk mee te maken op je vegetarische date!

614 Poke bowl rijst Pompoen pokébowl kruidige tofu mango

4. Pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango

Ook je eigen poké bowl maken is best eenvoudig. Zeker onze pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango. Hierbij stoof je pompoenblokjes rustig gaar in een kerriesaus, bak je de plakken tofu en snij je nog wat mango en komkommer. Meer is het niet. Bijna makkelijker (en sneller) dan iets thuis laten bezorgen!

Tip: Check ook deze 5 vega poké bowls voor nog meer inspiratie!

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

5. Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano

Ovenschotels zijn misschien wel de ultieme makkelijke vegetarische gerechten. Bij deze Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano doet bijvoorbeeld de oven het meeste werk. Daarbij kun je ‘m ook eenvoudig een dag van tevoren bereiden. Handig als je morgen geen tijd hebt om lang in de keuken te staan!

579 Bulgur Minestrone bulgur pesto

6. Minestrone met bulgur en pesto

Soepen zijn makkelijke vegetarische gerechten waar je alle kanten mee op kunt. Perfect om nog wat restjes mee op te maken of om gewoon lekker van te genieten als je na een dag werken koud en verkleumd thuis komt. In dat laatste geval raden we je onze minestrone met bulgur en pesto aan. Een heerlijke, goed vullende maaltijdsoep waar je de avond wel mee doorkomt!

620 Toverrijst Ei kerrie verse ananas Variatie Klassieker

7. Ei kerrie met verse ananas

Ei en kerrie zijn twee handen op één buik. De ideale combinatie dus voor een vegetarische variant van de klassieke kip kerrie. Altijd een succes. Zeker als je ‘m serveert met prei, paprika en ananasblokjes zoals we doen in ons recept voor ei kerrie met verse ananas. Lekker met een rood pepertje voor een pittige touch!

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

8. Quinoasalade met avocado en paprika

Een simpele vegan salade, deze quinoasalade met avocado en paprika. Maar daarom niet minder lekker! De dressing van olijfolie, citroen- of limoensap en paprikapoeder geven deze salade namelijk een lekker frisse kick. Daarbij hoef je zelf alleen maar de quinoa te bereiden en wat paprika’s, avocado’s en cherrytomaatjes te snijden. Een kind kan de was doen.

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Geroosterde Groenten Met Halloumi

9. Geroosterde groenten met halloumi

Groenten roosteren. Ontzettend eenvoudig en ontzettend lekker. Dat bewijst dit recept voor geroosterde groenten met halloumi wel. Een makkelijk vegetarisch gerecht, bomvol smaak en zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Want terwijl de groenten en de halloumi bakken in de oven hoef jij alleen maar rijst te koken.

Tip: Check ook 12x geroosterde groenten uit de oven voor nog meer inspiratie!

Stazak Basmati Lime Koriander Thaise Groentecurry Met Pompoen

10. Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten

Als laatste in dit rijtje met makkelijke vegetarische gerechten: onze Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten. Een eenvoudig recept waarbij je alle groenten zo in een saus van kokosmelk en boemboe voor Thaise groene curry kunt gooien. Deksel erop en na 20 minuutjes stoven kun je aan tafel. Makkelijker wordt het niet.

Nog meer makkelijke vegetarische gerechten?

Check dan hier al onze vega recepten en laat je verrassen!