2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 vegetarische risotto recepten

5 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Met spinazie of courgette. Met of zonder champignons. Uit de oven of gewoon in pan. Waar je ook voor gaat, met deze 10 vegetarische risotto recepten maak je van ieder diner een vega succes. Altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Hoef je geen Jamie Oliver voor te heten!

167 Rapido Risotto Rapido Risotto gorgonzola NIEUW
26 Risottorijst Risotto primavera

1. Risotto primavera

Zeg je vegetarische risotto, dan zeg je risotto primavera. Een echte groenterisotto met onder andere venkel, groene asperges, courgette en artisjokharten. Lekker, gezond en ontzettend veelzijdig. Je kunt ‘m namelijk maken als romantisch diner voor 2 in de vroege lente of als licht hoofdgerecht tijdens kerst met de hele familie!

583 Risotto Risotto alla Milanese

2. Risotto alla milanese

Smeuïg, smaakvol en simpel. De risotto alla milanese is niet voor niets een echte klassieker. Traditioneel maak je deze saffraanrisotto met vleesbouillon, maar je kunt natuurlijk ook groentebouillon gebruiken om er een vegetarische risotto van te maken. Geen enkel probleem!

Risotto Rijst Risotto Met Spinazie Ei En Geitenkaas

3. Vegetarische risotto met spinazie, ei en geitenkaas

Spinazie en ei zijn natuurlijk twee handen op één buik. Maar tel daar ook nog zachte geitenkaas, crunchy pijnboompitjes én romige risotto bij op en je waant je helemaal in de zevende hemel. Dat maakt deze risotto met spinazie, ei en geitenkaas het ideale gerecht voor als je punten wil scoren bij je (vegetarische) partner of date.

27 Risotto Citroenrisotto tuinbonen NIEUW

4. Citroen risotto met tuinbonen

Nog zo’n klassieker, deze citroen risotto. Lekker fris, dus het perfecte comfort food voor in de zomer. Wij maken ‘m graag met tuinbonen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook wat extra doperwten aan toevoegen. En groene asperges doen het er trouwens ook goed bij. Kortom, je kunt er alle kanten mee op!

Rapido Risotto Romige Risotto Met Champignons

5. Vegetarische risotto met champignons

Daar is ‘ie dan: de vegetarische risotto met champignons. Misschien wel één van de meest populaire recepten onder veggielovers. In dit recept maken we van de champignons dan ook echt de star of the show. Gewoon met een uitje, een klontje boter en een scheutje witte wijn. Meer is het niet. Oke, alleen een beetje crème fraîche om het extra romig te maken.

698 Lassie Risotto Portobello rodewijnrisotto met cranberrys rozemarijn en oude geitenkaas top

6. Portobello met rode wijn risotto

Of eigenlijk: portobello met rode wijn risotto, cranberry’s, rozemarijn en oude geitenkaas op een bedje van rucola. Om bijna maar even alles op te noemen wat je nodig hebt. Een heerlijke vegetarische risotto uit de oven. Althans, we roosteren de portobello in de oven en vullen ‘m vervolgens met de risotto. Echt een feestje op je bord!

167 Rapido Risotto Rapido Risotto gorgonzola NIEUW

7. Groene risotto met gorgonzola

Bij risottogerechten denk je natuurlijk aan Parmezaanse kaas of pecorino. Maar je kunt natuurlijk ook gorgonzola gebruiken om het geheel extra smeuïg te krijgen. En dat is dan ook precies wat we doen in dit recept voor groene risotto met gorgonzola. Lekker met spinazie en walnoot!

Risottorijst Saffraanrisotto Met Pompoen En Amandel

8. Vegan saffraan risotto met pompoen en amandel

Laat je verleiden door onze saffraan risotto met pompoen en amandel! Een heerlijke vegan risotto die we niet garneren met kaas, maar met basilicumblaadjes. Al kun je er natuurlijk ook gewoon wat Parmezaanse kaas overheen strooien als je daar zin in hebt. Wij houden je niet tegen (maar het gerecht is dan niet meer vegan).

Boerenkool Linzenrisotto Gegrilde Portobello

9. Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Boerenkoolrisotto? Jazeker! Je kunt namelijk veel meer maken met boerenkool dan alleen een bordje stamppot. Deze Hollandse boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello, bijvoorbeeld. Een echte winterse maaltijd waar je het weer lekker warm van krijgt. Zeker weten. Ook lekker met andere wintergroenten!

Paddenstoelenrisotto Cherrytomaatjes Portobello

10. Paddenstoelenrisotto met cherrytomaatjes

Tot slot: de paddenstoelenrisotto. Kan simpelweg niet ontbreken in een lijst met vegetarische risotto recepten. Je maakt deze paddenstoelenrisotto met cherrytomaatjes dan ook met portobello, bruine kastanjechampignons of gewoon een mix van je favoriete paddenstoelen. Ze passen namelijk allemaal uitstekend bij de tomaten en een flinke dot zure room!