2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke valentijnsrecepten voor thuis

14 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Je liefde verrassen met een zelfgemaakt diner? We’ve got your back. Met deze 10 valentijnsrecepten scoor je namelijk zeker punten. En het mooie? Ze zijn allemaal best makkelijk te maken. Hoef je geen chefkok voor te zijn!

654 Basmatirijst Eenvoudige Chinese Hotpot handen
29 Risottorijst Paddenstoelenrisotto met spekjes 2

1. Paddenstoelenrisotto met spekjes

Een smeuïge risotto doet het altijd goed. Bij iedereen. Maak daarom eens deze paddenstoelenrisotto met spekjes voor je partner. Een lekker makkelijk gerecht waar je niet veel voor nodig hebt en perfect voor als het niet zo’n lekker weer is buiten. Serveer er een stevig rood wijntje bij en je hebt gegarandeerd een gezellige avond.

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

2. Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Gevulde groenten zijn ook ideale valentijnsrecepten. Ze zijn makkelijk te maken en hebben luxe uitstraling. Bovendien kun je ze ook goed vooraf bereiden. Hoef je ze straks alleen nog maar even in de oven te schuiven. Onze favoriet? Deze gevulde courgette met orzo alla carbonara.

Toverrijst Zalm Uit De Oven Met Kruidenboter Spinazie En Boontjes

3. Zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven

Houden jullie wel van vis? Dan valt deze zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven zeker in de smaak. Again, een lekker eenvoudig gerecht waarbij de oven het meeste werk doet. Maar als kok krijg jij natuurlijk alle credits, terwijl je eigenlijk alleen maar rijst en sperziebonen hoeft te koken. Lekker bezig!

Meer inspiratie: Lees ook 5x zalm uit de oven

Half Volkoren Toverrijst Stoofschotel Van Bietjes Met Geitenkaas En Walnoten

4. Stoofschotel van bietjes met geitenkaas en walnoten (vega)

Een lekker vegetarisch gerecht! En met al die verschillende kleuren ziet het er bovendien heel gezellig uit, deze stoofschotel van bietjes met geitenkaas en walnoten. Daarbij hoef je echt niet eerder uit je werk te komen, want deze stoofschotel staat vaak al binnen een half uur op tafel!

548 Zilvervliesrijst Quinoa Granen Italiaanse citroenkip tomaten basilicumsaus olijven

5. Italiaanse citroenkip

Voor alle liefhebbers van kip: maak eens deze Italiaanse citroenkip met tomaten-basilicumsaus en olijven. Net even anders dan je misschien gewend bent, maar echt een heerlijk gerecht dat bomvol smaak zit. Let op: er zit best wel wat knoflook in, maar dat is natuurlijk geen probleem als jullie er samen van smullen.

626 Pittige Thaise tomatenrijst biefstuk

6. Pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk

Zin in een gezellig avondje? Let’s spice things up! Deze pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk is een luxe variant van een fried rice en heeft dankzij de rode currypasta een lekker scherp randje. De frisse komkommersalade is dus wel handig. Ook lekker met kip, zalm of grote ongepelde garnalen!

689 Lassie Poké Bowl Poké bowl zalm en avocadoroos

7. Poké bowl met zalm, avocadoroos en roasted sesamdressing

Poké bowls zijn gezellige valentijnsrecepten. En die hoef je echt niet thuis te laten bezorgen. Deze poké bowl met zalm, avocadoroos en roasted sesamdressing is namelijk makkelijker te maken dan je denkt. Je hoeft de ingrediënten eigenlijk alleen maar te snijden. Komt geen gasfornuis aan te pas!

697 Lassie Orzo Saffraanorzotto met pompoen garnalen en citroengremolata

8. Saffraanorzotto met pompoen, garnalen en citroengremolata

Orzotto is een soort risotto, maar dan van orzo. En daar kun je dus hele lekkere valentijnsrecepten mee maken. Neem nu deze saffraanorzotto met pompoen, garnalen en citroengremolata. Lekker smeuïg en boordevol smaak. Een feestje op je bord. Voor als je echt even indruk wilt maken op je date.

Stazak Pandan Naturel Aubergine Met Tomaat Mozza Enpestorijst

9. Geroosterde aubergine met mozzarella en pestorijst

Zachte groenten. Crunchy pijnboompitjes. Smeuïge buffelmozzarella en frisse rucola. Ons recept voor geroosterde aubergine met mozzarella en pestorijst heeft alle ingrediënten in zich om een echt succes te worden. Als dat geen gezellige avond oplevert, weten we het ook niet meer…

654 Basmatirijst Eenvoudige Chinese Hotpot handen

Wil je er een écht romantische avond van maken? Ga dan eens hotpotten. Dat is een soort Chinees fonduen waarbij je allebei je favorieten groenten, vlees of vis gaart in één grote pan met smaakvolle bouillon. Daar kun je een hele avond zoet mee zijn. Keertje proberen? Maak dan deze eenvoudige Chinese hotpot van hotpot-expert Bas Robben!

Wil je er een écht romantische avond van maken? Ga dan eens hotpotten. Dat is een soort Chinees fonduen waarbij je allebei je favorieten groenten, vlees of vis gaart in één grote pan met smaakvolle bouillon. Daar kun je een hele avond zoet mee zijn. Keertje proberen? Maak dan deze eenvoudige Chinese hotpot van hotpot-expert Bas Robben!

Nog meer valentijnsrecepten?

Bekijk dan deze 10 romantische recepten voor Valentijnsdag. En vergeet ook niet onze 6 tips voor een extra romantisch diner te checken. Daarmee wordt Valentijnsdag nóg wat gezelliger!