2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

6 tips voor een extra romantisch diner

1 feb. 2023 – Leestijd 3 min
Lassie 6 tips voor een extra romantisch diner

Ga je je grote liefde verrassen met een zelfgemaakt etentje op Valentijnsdag? Of hebben jullie gewoon een gezellige datenight gepland? Check dan deze 6 tips voor een extra romantisch diner. Want voor een romantische avond hoef je niet uit eten te gaan!

1. Bereid je voor

Ook bij een romantisch diner geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dus dat witte wijn en bier ruim op tijd in de koelkast staan. Ruim je huis op en zorg voor een aangename temperatuur. Je wilt natuurlijk niet dat je date in de rommel zit of het koud heeft. Zo kun je straks zonder gedoe genieten van lekker eten … en elkaar.

2. Dek de tafel uitgebreid

Je hebt misschien alleen een bord en wat bestek nodig, maar een beetje aankleding verhoogt de sfeer natuurlijk wel. Dek je tafel daarom net even wat uitgebreider dan je normaal zou doen. Of nog beter: pak helemaal uit. Trek dus vooral je mooiste servies uit de kast, leg mooie servetten op tafel en zorg ook voor wat groen met een plantje, bloemetje of wat takjes rozemarijn. Eventueel met tafelloper (aanrader!).

En ja, steek ook even wat kaarsen aan. Want als er íets is dat zorgt voor wat extra romantiek, dan is het kaarslicht wel.

3. Kies slimme recepten

Dan even over de recepten. Kies bij voorkeur een slim gerecht voor een romantisch diner. En daarmee bedoelen we vooral een recept dat snel klaar is of dat je van tevoren goed kunt voorbereiden en op het moment suprême bijvoorbeeld alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Al helemaal als je er een compleet 3-gangen diner van maakt. Het is namelijk niet erg gezellig als je zelf de hele avond in de keuken staat en je valentijn in zijn of haar eentje aan tafel zit.

Pro tip: Wil je echt niks aan het toeval overlaten? Zorg dan voor een reserveplan. Een back-up voor als je eten per ongeluk mislukt of voor als je date vegetarisch blijkt te zijn en jij van plan was een biefstukje te bakken. Dat kan bijvoorbeeld een stoof- of ovenschotel uit de vriezer zijn … of de menukaart van de snackbar om de hoek.

699 Lassie Risotto Risotto met parmaham peer witlof honing en tijm top

4. Zet een muziekje op

Ook belangrijk voor het succes van een romantisch diner: muziek! Ga dan wel voor een zacht achtergrondmuziekje in plaats van een danceknaller. Zet bijvoorbeeld eens een wat rustige jazz op of speel wat klassieke chansons af. Er is genoeg op Spotify te vinden. Of maak maak zelf een playlist met ‘jullie nummers’. Een liedje dat jullie herinnert aan die ene vakantie laat de liefde weer helemaal opbloeien. Zeker weten.

5. Verminder afleidingen

Een romantisch diner draait om de liefde. Om jullie. Je wilt dan lekker even kunnen praten. Echt even tijd hebben voor elkaar. Dan is het wel zo fijn als je alle afleidingen vermindert. Zorg ervoor dat je je kat dus al eten hebt gegeven en dat je hond al hebt uitgelaten. En het allerbelangrijkste: zet je telefoon uit. Of in ieder geval op stil. Je wilt tussendoor niet gestoord worden door een beller of iemand die 35 appjes stuurt.

6. Doe de afwas later

Ook na een romantisch diner wil je nog even van elkaars aanwezigheid genieten. Misschien plof je wel lekker op de bank met een wijntje en die serie op Netflix. Of misschien duik je wel even de slaapkamer in. Hoe dan ook, het is dan niet erg romantisch om eerst nog even de afwas te doen. Even snel opruimen is prima, maar laat de vaat lekker staan. Die komt morgen wel weer.