2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 heerlijke valentijn dessert ideeën

13 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Net genoten van een heerlijk romantisch diner? Dan sluit je natuurlijk af met een lekker valentijn dessert. En daar helpen we je graag bij. Met deze 10 recepten maak je namelijk gegarandeerd een goede beurt. Bovendien zijn ze allemaal makkelijk te maken!

588 Risotto Frittelle di riso
586 Risotto Risotto dolce amarenen witte chocolade

1. Risotto dolce met amarenen en witte chocolade

Deze risotto dolce met amarenen en witte chocolade is wat ons betreft het ultieme valentijn dessert. Lekker smeuïg, friszoet en net even anders-dan-anders. Een mooi gerecht om je kookskills mee te showen en om samen écht even rustig van te genieten. Lekker met een echte dessertwijn!

Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Appel En Rozijnen

2. Rijstbodem met appel en rozijnen

Een kopje koffie met een stukje appeltaart. Niet alleen een klassieker bij die verjaardag van je tante, maar ook gewoon heel gezellig om je valenstijnsdiner mee af te sluiten. Wij maken bijvoorbeeld graag een rijstbodem met appel en rozijnen. Die is glutenvrij en bijvoorbeeld ook met amandelmelk te maken!

684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

3. Carrot cake

Is jouw partner dol op carrot cake? Maak dan eens deze luxe carrot cake op basis van onze glutenvrije cakemix! Lekker met walnoten, stukjes gekonfijte gember (optioneel) en natuurlijk wat sinaasappelrasp. Daarbij is de kans groot dat je de volgende dag nog wat over hebt voor bij de koffie ‘s ochtends. Mooie bonus, toch?

Dessertrijst Lauwwarme Citroen Dessertrijst Met Ricotta En Rood Fruit

4. Lauwwarme citroen dessertrijst met ricotta en rood fruit

Lekker fris, lekker zoet, lekker genieten. Met deze lauwwarme citroen dessertrijst met ricotta en rood fruit zit je gebakken. Dit extra romige toetje valt nagenoeg bij iedereen in de smaak en is namelijk het ideale valentijn dessert na een Italiaanse risotto of een uitgebreide stoofschotel. Zeker weten.

685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

5. Plaatcake met blauwe bessen

Ooit gehoord van plaatcake? Dat is een cake die je bakt op een bakplaat in plaats van een cakevorm. Daarmee krijg je extra veel van die krokante korstjes waar de meeste mensen zo dol op zijn. Wij maken graag deze plaatcake met blauwe bessen, maar je kunt er ook prima aardbeien, perzik, frambozen of ander fruit voor gebruiken.

Dessertrijst Kokosrijst Met Mango

6. Kokosrijst met mango

Heb je iets Aziatisch gemaakt? Bijvoorbeeld een homemade poké bowl of die pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk? Serveer dan eens deze kokosrijst met mango erachteraan. Supersimpel om te maken, bomvol smaak en ook leuk om te eten. Zeker als je het in zo’n gezellig glaasje serveert!

587 Dessertrijst Torta di riso

7. Torta di riso

Laten we eerlijk zijn: Limburgse rijstevlaai klinkt nu niet echt romantisch. Maar onze torta di riso daarentegen des te meer! Deze frisse Italiaanse rijsttaart maak je dan ook met risottorijst en romige ricotta. Strooi er nog wat pijnboompitjes over voor een extra mediterrane touch en geef er wat (verse) kersen bij!

Gekleurde Rijstslof Granaatappelpitjes Pistachenootjes

8. Rijstbodem met granaatappelpitjes en pistachenootjes

Met een rijstbodem kun je alle kanten op. Met deze rijstbodem met granaatappelpitjes en pistachenootjes ga je bijvoorbeeld op de Midden-Oosterse tour. Ideaal voor na een gerecht met bijvoorbeeld gevulde aubergine of na onze vegetarische groentestoof van zoete aardappel en champignons. Aanrader!

588 Risotto Frittelle di riso

9. Fritelle di riso

Fritelle di riso zijn kleine Italiaanse oliebolletjes van rijstbeslag die vervolgens door knisperende kaneelsuiker gerold worden. Daarmee scoor je gegarandeerd bonuspunten bij je partner. En voor de echte fijnproevers: ze gaan heel goed samen met een lichtzoete Moscato wijn. Of gewoon met een espressootje natuurlijk!

Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Rood Fruit

10. Rijstbodem met rood fruit

Vooruit, nog eentje dan. Omdat we zo gek zijn op onze makkelijke rijstbodems: de rijstbodem met rood fruit. Een klassieker die het simpelweg altijd goed doet. Bovendien ziet ‘ie er ook heel feestelijk uit. Daardoor kom je samen lekker in de juiste mood voor vanavond. Kan niet mis gaan.

Nog meer valentijnsrecepten?

Staat je favoriete valentijn dessert er niet tussen? Geen zorgen. Bij al onze nagerecht recepten vind je nog veel meer lekkere toetjes!