Feestelijke recepten!

05 januari 2021 – Leestijd 4 minuten
Blog Italiaanse recepten 1

Met Pasen, Sinterklaas, kerst en oudejaarsavond staat het einde van het jaar in teken van gezelligheid. Samen zijn met familie en vrienden. Daar horen dan natuurlijk ook feestelijke recepten bij! Gerechten waar je met z’n alleen (of juist met z’n twee) heerlijk van kunt genieten. Om je te inspireren hebben we alvast wat van onze lekkerste feestelijke recepten voor je verzameld en op een rijtje gezet. Met kip of vlees, met vis of vegetarische en vegan gerechten met lekker veel groente. Er is voor ieder wat wils!

Snelle en makkelijke feestelijke recepten

Bij Lassie houden we wel van een feestje. En van lekker, gezond en gevarieerd eten. Maar we koken zonder gedoe. Daarom zijn onze feestelijke recepten snel, makkelijk en vaak zelfs ook op voorhand klaar te maken. Je hoeft er geen keukenprins of -prinses voor te zijn. Bovendien houd je zo meer tijd over om even gezellig met je gasten te kletsen. Ook wel prettig, toch? Bekijk ze dus allemaal en ontdek de lekkerste gerechten voor jouw heerlijke avondje, gezellige Kerstmis of knallend uiteinde!

Hachee met bockbier, abrikozen en rode kool

Als we het over feestelijke recepten hebben, dan kun je simpelweg niet om het recept voor hachee met bockbier, abrikozen en rode kool heen. Bij uitstek het meest hartverwarmende, feestelijke gerecht waar je al je bezoek blij mee maakt. Zacht vlees dat smelt op je tong met zoete touch van abrikozen en rode kool. En ook nog makkelijk van tevoren te breiden. Ook voor grote groepen. Wat wil je nog meer?

Saltimbocca

Saltimbocca is een Italiaans gerecht waarmee je de harten van je gasten steelt. Het wordt gemaakt van dunne stukjes (kalfs)vlees met hele salieblaadjes die je vervolgens omwikkelt met een lekker plakje prosciutto, serrano- of parmaham. Een feestje op je bord én in je mond. Proberen? Probeer dan eens onze saltimbocca met champignonrisotto of onze kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette (kidsproef)!

kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette
kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Feestelijke recepten met zalm

Zalm is een stukje vis dat vaak gebruikt wordt in feestelijke recepten. En terecht, want zalm heeft niet die typische vissmaak en is goed te combineren met allerlei andere smaken waardoor je makkelijk iets kunt maken dat iedereen lekker vindt. Deze gebakken harissa-zalm met notenrijst en spinazie, bijvoorbeeld. Of serveer zalm uit de oven met gestoofde prei voor een gevalletje ‘minimale inspanning, maximaal resultaat’!

Tip: Check voor meer inspiratie al onze recepten met zalm! Daar zitten nog veel meer feestelijke recepten bij!

Poké bowl buffet

De poké bowl is een kommetje met rijst en allerlei lekkere toppings en dressings. Het is dan hartstikke leuk om je eigen poké bowl buffet te maken en een heleboel van die toppings in schaaltjes of bakjes op tafel te zetten. Denk aan avocado, komkommer, radijsjes, gefrituurde uitjes, blokjes mango en ga zo maar door. Zo kan iedereen zijn of haar eigen kommetje rijst vullen met wat ze lekker vinden. Succes gegarandeerd!

Tip: Meer weten? Lees dan hoe je de ultieme rice bowl maakt.

Feestelijke vegan recepten: gevulde portobello!

Eet je zelf geen dierlijke producten of krijg je gasten die veganistisch eten? Dan wil je natuurlijk ook feestelijke vegan recepten kunnen koken. Een groentecurry of maaltijdsoep (handig voor grote groepen!) doen het altijd goed, maar je steelt pas echt de show met deze portobello’s gevuld met tomaten-zilvervliesrijst. Die zien er feestelijk uit, zitten boordevol smaak en heb je in no-time op tafel staan!

Snacks & borrelhapjes

Geen feestje is compleet zonder een paar goede snacks of borrelhapjes. En ook daar hebben we bij Lassie een aantal bijzondere, feestelijke recepten voor ontwikkeld. Ga bijvoorbeeld voor Thaise crabcakes, arancini (gefrituurde risottoballetjes) of maak deze kleine rijst-notenburgers. Ook geschikt als voorgerechtje of als je een menu met meerdere gangen maakt!

Thaise crabcakes
Thaise crabcakes

Feestelijke recepten voor desserts

Een lekker toetje maakt je avond helemaal af en zorgt ervoor dat je gasten met een vrolijk en tevreden gevoel weer naar huis gaan of nog even lekker blijven uitbuiken. Met een dessert kun je natuurlijk helemaal losgaan. Pak eens uit met de risotto dolce met kersen en witte chocolade, serveer een puntje van deze torta di riso bij de koffie of snijd een lekker grote plak van deze rijstbodem met rood fruit.

Tip: voor pudding, ijs en nóg meer taartjes bekijk je al onze feestelijke nagerechten!