10x diner recepten voor je etentje vanavond

06 oktober 2021 – Leestijd 3 min

Stazak Pandan naturel Stoofpotje van kip metpeterselie roomsaus b3071d2dbf0758e42465d10b407624d6

Ben je op zoek naar lekkere gerechten voor je 21 diner? Krijg je eters en wil je je kookskills even showen? Of ben je geen keukenprins of -prinses en zoek je juist makkelijkere recepten voor het avondeten? Met de diner recepten van Lassie zit je gegarandeerd gebakken. Luxe en culinair koken, gezellige gerechten of extra gezonde recepten … we hebben voor alle soorten etentjes de lekkerste recepten op een rijtje gezet. Altijd een succes. Altijd goed!

Luxe paella met kip en garnalen

Bij luxe diner recepten denk je misschien aan eendenborstfilet, biefstuk of een ander duur stukje vlees. Ook lekker natuurlijk, maar wij gaan graag voor deze goed gevulde paella met kip en garnalen. Uiteraard op smaak gebracht met chorizo, pikant paprikapoeder en saffraandraadjes. Bonus: dit recept is makkelijk te maken voor grote groepen!

Saltimbocca met champignonrisotto

Italiaanse diner recepten vallen altijd in de smaak. Iedereen houdt bijvoorbeeld van een bordje pasta of - nog beter- smeuïge risotto. Daarom maken we graag deze saltimbocca met champignonrisotto als we eters krijgen. Een saltimbocca is een kalfsschnitzel met een blaadje salie, omwikkeld met parmaham. Daarmee maak je gegarandeerd indruk!

Tip: Nog meer indruk maken? Check dan zeker onze favoriete culinaire rijst recepten!

SALTIMBOCCA MET CHAMPIGNONRISOTTO

Makkelijke diner recepten: ovenschotels!

Ovenschotels zijn de ideaal voor een makkelijker diner. Je kunt ze maken groepen van 2 of meer dan 5 personen en je kunt ze eenvoudig van tevoren bereiden. Hoef je ze op het moment suprême alleen nog maar in de oven te schuiven. Onze keus? Deze zalmpakketjes met parelcouscous en venkel. Een feestje op je bord en ook te maken op de BBQ!

Poké traybakes (perfect voor een dinner party)

Geef je een dinner party? Dan heb je waarschijnlijk veel monden om te voeden en buikjes om te vullen … en dat doe je natuurlijk met baked sushi! Met name onze poké traybakes zijn leuke, makkelijke en vullende hapjes voor op je feestje. Check deze poké traybake met gerookte kip en sesamdressing maar eens en verras je gasten met iets unieks!

Hotpots

Ook hotpots zijn unieke en leuke diner recepten voor een gezellig etentje met vrienden. Een hotpot is namelijk een grote pan met bouillon of soep waarin je iedereen aan tafel zelf hun favoriete groenten, vlees en vis kan garen. Een soort van fonduen dus, maar dan met soep. Begin eens met deze eenvoudige Chinese hotpot of ontdek hier je favoriete hotpot recept!

Bas Robben DIT IS EEN RECEPT VAN BAS ROBBEN EENVOUDIGE CHINESE HOTPOT

Diner voor 2

Liever wat kleinschaliger en lekker met z’n tweeën genieten van een romantisch diner? Ook dan kun je prima een risotto maken! Risotto’s zijn namelijk ontzettend sexy. Met name deze risotto met gamba’s, spinazie en tomaat. Serveer de juiste wijn bij je risotto voor de complete experience en de liefde bloeit gegarandeerd (weer) op. Zeker weten!

Rundertartaar met gebakken champignons, tomaatjes en toverrijst

Deze rundertartaar met gebakken champignons, tomaatjes en Toverrijst is één van onze favoriete gezonde diner recepten. Het zit bomvol smaak en heeft ondertussen ook zo’n beetje alles van de Schijf van Vijf: mager vlees, voldoende en gevarieerde groenten en extra vezels waar je lekker lang vol van blijft zitten. Ook kinderen zijn er dol op!

Caloriearme nasi goreng

Lekker eten en toch wat afvallen? Dat kan met onze caloriearme diner recepten. Deze nasi goreng met omelet is er perfect voor. Met slechts 465 kcal per portie zet je eenvoudig en snel iets op tafel dat slank én lekker is. Serveer er eventueel wat atjar tjampoer, plakjes tomaat of komkommer bij voor een uitgebreid diner zonder al te veel extra calorieën!

Leestip: Check ook al onze favoriete caloriearme recepten voor meer inspiratie!

Stoofpotje van kiphaasjes met roomsaus

Krijg je grote eters op bezoek? Of zoek je iets voor bij het sporten? Dan zijn eiwitrijke diner recepten wat voor jou. Daar zit je lekker lang vol van, ze geven je energie en ze zijn goed voor het spierherstel. Deze kiphaasjes met peterselie-roomsaus serveer je bijvoorbeeld met broccoli en gehakte hazelnoten om nog wat extra proteïne binnen te krijgen!

Pompoensoep met orzo en rozemarijn

Soepen zijn ook heerlijke gerechten voor een zondags diner. Makkelijk comfort food voor de hele familie. Lekker genieten en bijkomen van het weekend. Deze pompoensoep met orzo en rozemarijn is er perfect voor. Serveer ‘m met een vers afgebakken ciabatta en een lepel mascarpone voor een volledige en luxe maaltijd!

Bonus: Laat je ook eens inspireren door al onze andere soep recepten!