2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 romantische recepten voor Valentijnsdag

3 feb. 2023 – Leestijd 7 min
586 Risotto Risotto dolce amarenen witte chocolade

Liefde gaat door de maag. Verras jouw Valentijn daarom dit jaar eens met een zelfgemaakt diner plaats van uit eten te gaan. Of dat nou je partner is of een goede vriend, vriendin, broer, zus, moeder, vader of een ander geliefd familielid. Valentijn is voor iedereen! Met deze 10 romantische recepten zit je altijd goed.

589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

1. Pompoensoep met orzo en rozemarijn

Met een soepie vooraf scoor je altijd punten. Zeker als je van plan bent een heel 3-gangen menu te maken voor je date. Wij zouden dan gaan voor deze pompoensoep met orzo en rozemarijn. Lekker romig en toch ook weer met een bite. Serveer met wat vers afgebakken ciabatta voor de complete experience!

97 Risottorijst Saltimbocca champignonrisotto nieuw

2. Saltimbocca met champignonrisotto

Dan door naar het hoofdgerecht. Eén van onze favoriete romantische recepten voor Valentijnsdag is deze saltimbocca met champignonrisotto. Dat is een schnitzel omwikkeld met salie en Parmaham op een bedje van smeuïge risotto. Daarmee maak je gegarandeerd indruk. En het is makkelijker te maken dan je denkt!

Leestip: Wijn bij risotto: welke gebruik je om te koken en drinken?

689 Lassie Poké Bowl Poké bowl zalm en avocadoroos

3. Pokébowl met zalm, avocadoroos en roasted sesam dressing

Helemaal hip en hartstikke lekker: de poké bowl! En die hoef je echt niet te laten bezorgen. Deze poké bowl met zalm, avocadoroos en roasted sesam dressing van Marie-Sophie Wigbers ziet er uit om door een ringetje te halen én maak je gewoon zelf. En wil je echt uitpakken? Versier je poké bowl dan met eetbare bloemen!

Half Volkoren Toverrijst Italiaanse Aubergine Tournedos Met Tomatensaus En Kappertjes

4. Italiaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes

Eet je partner vegetarisch of heb je gewoon geen zin in vlees of vis? Maak op Valentijnsdag dan eens deze Italiaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes. Een lekker makkelijk romantisch recept, want de oven doet het meeste werk voor je. Hoef je ook niet de hele avond in de keuken te staan. Wel zo gezellig!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

5. Gevulde courgette alla carbonara

Een pastaatje doet het altijd goed als romantisch recept. Maar die maak je dan weer niet zo makkelijk in de oven. Deze gevulde courgette met orzo alla carbonara wel. Een heerlijk gerecht met spekjes en Parmezaanse kaas als smaakmakers. Bovendien lekker licht, zodat je ook nog wat ruimte overhoudt voor het nagerecht!

698 Lassie Risotto Portobello rodewijnrisotto met cranberrys rozemarijn en oude geitenkaas top

6. Portobello met rode wijn risotto

Een goed rood wijntje mag natuurlijk niet ontbreken op een romantische avond. En met datzelfde wijntje kun je ook heel lekker koken. Verras je geliefde daarom eens met je kookkunsten en zet deze portobello met rode wijn risotto op tafel. Een sexy gerecht dat garant staat voor een leuke avond!

Rijke Roerbakrijst Wit Biefstuk Met Tomaat En Sperzieboontjes

7. Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Houd jouw partner wel van een goed stukje vlees? Dan valt dit recept voor biefstuk met tomaat en sperzieboontjes zeker weten in de smaak. Helemaal omdat we de biefstuk eerst omwikkelen met plakjes gerookt ontbijtspek. Dat houdt het vlees lekker sappig. En ook wel handig: dit recept kan je al in een kwartiertje op tafel hebben staan!

Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Groentestoof Van Zoete Aardappel En Champignons

8. Groentestoof van zoete aardappel en champignons

Ook voor vegans hebben we natuurlijk een paar romantische recepten. Onze favoriet? Deze groentestoof van zoete aardappel en champignons. En dat is niet omdat we de zoete, aardappel, paprika en champignons stoven in een sausje van rode wijn. Echt niet … maar het helpt natuurlijk wel.

Tip: Toch wat vlees erbij? Serveer dan met dunne plakjes entrecote of eendenborstfilet!

654 Basmatirijst Eenvoudige Chinese Hotpot handen

9. Eenvoudige Chinese hotpot

Een hotpot is perfect voor een romantische avond. Bij hotpotten heb je namelijk één grote pan met bouillon op tafel staan waar je allebei groenten en vlees in kunt garen. Een soort fonduen dus, maar dan op z’n Chinees. Proberen? Ga dit jaar dan eens voor de eenvoudige Chinese hotpot of ontdek hier je favoriete hotpot recept!

586 Risotto Risotto dolce amarenen witte chocolade

10. Toetje

Je sluit dat 3-gangen diner natuurlijk af met een lekker nagerecht. En ook daar hebben we een paar hele romantische recepten voor, maar je kan op zo’n avond eigenlijk niet om deze risotto dolce met amarenen en witte chocolade heen. Smeuïg, zoet en lekker crunchy met wat gehakte noten. De perfecte afsluiter voor een romantisch etentje.