2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x snel en gezond avondeten

22 sep. 2023 – Leestijd 3 min

Laten we eerlijk zijn. We willen gezond eten, maar ook weer niet te lang in de keuken staan. Snappen we. Daarom vind je hier onze 10 lekkerste recepten voor snel en gezond avondeten. Allemaal klaar in een kwartiertje!

Stazak Basmati Kokos Citroengras Oosterserundvleesreepjes Met Groene Asperges Uit De Wok
675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

1. Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten

Onze Minuutje basmatirijst heet niet voor niets zo. Die is namelijk na een minuutje in de magnetron al klaar om te eten. Perfect dus voor in een snelle en gezonde roerbakschotel, zoals deze Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes Zet die wokpan dus maar vast op het vuur!

Stazak Pandan Naturel Stoofpotje Van Kip Metpeterselie Roomsaus

2. Kiphaasjes met peterselie-roomsaus

Kip met rijst en groenten. De ideale maaltijd voor als je gaat sporten. En met dit recept voor kiphaasjes met peterselie-roomsaus nu ook als snel en gezond avondeten. Je zet dit gerecht namelijk vaak al binnen 15 minuten op tafel. Fijn als je bijna meteen uit je werk nog even de sportschool in wilt duiken!

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

3. Supersnelle rijstschotel met garnalen

Deze supersnelle rijstschotel met garnalen is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens heel handig. Afgezien van de ui en knoflook kun je namelijk alle ingrediënten uit de diepvries halen. En ook onze Lassie Panklaar Toverrijst kun je rechtstreeks uit de verpakking in de pan bij de groenten en garnalen doen. Scheelt je weer afwas!

Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

4. Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Een lekker vegetarisch gerecht! Deze vrolijke paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen bestaat namelijk uit zwarte bonen, bosui en alle kleuren paprika. Allemaal kort gestoofd in een smaakvolle tomatensaus en geserveerd met onze Minuutje zilvervliesrijst, quinoa en granen. Klaar in 10 minuten dus echt snel en gezond avondeten!

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

5. Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember

Deze voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember is één van die snelle recepten met maar weinig calorieën. Perfect dus als je wat wilt afvallen, maar geen tijd hebt om te koken. Dit gerecht is namelijk klaar in een kwartiertje. Sneller en gezonder dan die kant-en-klare afhaalmaaltijd van de toko om de hoek!

Toverrijst Builtje Rijstschotel Met Tonijn En Paprika

6. Rijstschotel met tonijn en paprika

Onderweg even snel en gezond avondeten naar binnen werken? Maak dan eens deze rijstschotel met tonijn en paprika. Een lekker gerecht vol groenten en eiwitten, makkelijk te maken en goed mee te nemen naar je werk of de gym. Ook geschikt als gezonde lunch. Daar kom je de dag wel weer mee door!

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

7. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Binnen 10 minuten op tafel en nog geen 500 kcal per portie. Dat maakt deze pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

één van onze favoriete recepten voor snel en gezond avondeten. Liever toch wat vlees erbij? Of extra groenten? Serveer de salade dan met gegrilde kipfilet en/of aubergine!

Thaise Kippensoep Rijst

8. Thaise kippensoep

Soepen zijn bijna altijd wel gezonde maaltijden. Zeker deze Thaise kippensoep. Die zit namelijk vol met wortel, peultjes en bosuitjes. Eventueel kun je er zelfs nog wat spinazie toevoegen. Tel daar nog wat kip en zilvervliesrijst bij op en je hebt een complete maaltijd in een kommetje. Moet je eens proberen!

551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

9. Groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

Een zelfgemaakte avocadodressing klinkt misschien heel spannend … maar dat is het niet. Terwijl je de bulgur kookt, doe je voor dit recept de avocado gewoon samen met wat yoghurt en limoensap in het bakje van je staafmixer. That’s it. Zo zet je deze groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing al in 10 minuten op tafel!

Stazak Basmati Kokos Citroengras Oosterserundvleesreepjes Met Groene Asperges Uit De Wok

10. Oosterse rundvleesreepjes met asperges en spinazie

Last, but not least in dit lijstje met snel en gezond avondeten: Oosterse rundvleesreepjes met asperges en spinazie. Een lekker wokgerecht met teriyakisaus en wat geroosterde sesamzaadjes. Liever vega vanavond? Vervang het rundvlees dan door reepjes shiitake. Lekker met een gebakken ei erbij!

Nog meer snel en gezond avondeten?

Bekijk dan ook deze 7 snelle recepten voor het avondeten. Ook allemaal lekker, gezond en klaar in een 15 minuten!