2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke recepten voor 2

3 mei 2023 – Leestijd 3 min

Is het vanavond jouw beurt om te koken? Met deze 10 makkelijke recepten voor 2 zet je altijd wat lekkers en gezonds op tafel. Succes gegarandeerd.

675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes
246 Nasi Goreng Nasi goreng met prei ham omelet

1. Nasi goreng met omelet

Deze nasi goreng met omelet is niet voor niets een klassieker! Hij staat in amper 20 minuutjes op tafel en zit met ham, prei en rode paprika ook bomvol kleur. Serveer met atjar tjampoer, kroepoek, sambal of gewoon wat tomaat en komkommer en je hebt zo een hele rijsttafel voor 2. Gezellig!

Pandanrijst Extra Vezels Shoarma Bowl Met Aubergine En Tihini Yoghrt

2. Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst

Op zoek naar lekker en snel comfort food? Ons recept voor shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst is één van die makkelijke recepten voor 2 die je perfect kunt maken op de vrijdagavond of in het weekend. En met onze Panklaar Toverrijst is ‘ie al klaar in een kwartier. Sneller en gezonder dan iets afhalen!

Tip: Meer comfort food? Check ook deze weekend recepten!

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

3. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en feta

Eten jullie vegetarisch? Maak dan eens deze pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en feta. Een snelle, goed vullende salade waar je een stukje vlees geen moment in mist. Al kun je ‘m ook gewoon serveren met een gegrilde kipfilet. Handig voor als maar één van jullie vegetarisch eet!

675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

4. Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes

Wokschotels zijn misschien wel de ideale makkelijke recepten voor 2. Ze zijn snel klaar, zitten bomvol smaak en je hebt er vaak maar weinig afwas van. Zeker als je ze maakt met onze kant-en-klare rijst. Probeer bijvoorbeeld eens onze Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes. Lekker met sambal!

601 Voorgestoomde couscous Voorgestoomde couscous geroosterde spruiten slavink

5. Voorgestoomde couscous met geroosterde spruiten en slavink

Is één van jullie eerder thuis? Zet dan de oven lekker aan en schuif er een heerlijke bakplaat in! Wij maken bijvoorbeeld graag deze voorgestoomde couscous met geroosterde spruiten en slavink. Want traybakes zijn de perfecte makkelijke recepten voor 2 als je lekker op wilt warmen op een koude herfstdag.

609 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl knoflook chiligarnalen zeewiersalade

6. Poké bowl met knoflook-chiligarnalen en zeewiersalade

Een poké bowl maken is met onze kant-en-klare poké bowl rijst heel eenvoudig. Je hoeft dan namelijk alleen nog maar de ingrediënten te snijden en op smaak te brengen. Yep, zo simpel kan het zijn. Ervaar het zelf en zet vanavond nog deze poké bowl met knof-lookchiligarnalen en zeewiersalade op tafel.

Of één van onze andere poké bowl recepten natuurlijk.

552 Voorgestoomde Quinoa Italiaanse quinoa salade met tomaat en burrata

7. Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata

Een salade is altijd goed. Zeker deze Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata. Een complete maaltijdsalade met ook gegrilde courgette, rucola slamelange en natuurlijk pijnboompitjes. Allemaal op smaak gebracht met een eetlepeltje pesto. Makkelijker wordt het niet. En lekkerder trouwens ook niet.

597 Voorgestoomde bulgur Voorgestoomde bulgur wittebonen tomatensaus chorizo amandel

8. Bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel

Witte bonen in tomatensaus zijn lekker, gezond en heel simpel om mee te koken. Geen wonder dus dat we ze graag gebruiken voor makkelijke recepten voor 2. In dit recept voor bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel maken we ze wel helemaal zelf. Dat is nog net even wat lekkerder. Zeker door die Spaanse worst!

Stazak Basmati Naturel Kipkerrie Ana Nasi Met Paksoi

9. Kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi

Met kip kerrie scoor je ook altijd punten. Zeker met ananas. Maar een broodje kip kerrie is natuurlijk niet echt verantwoord avondeten. Deze kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi wel. Een lekker kruidig gerecht met meer dan genoeg groenten voor je dagelijkse portie veggies. Ook lekker met paprika en sugarsnaps!

Stazak Basmati Kokos Citroengras Madras Curry Metchampignons En Sojaboontjes

10. Madras curry met champignons en sojabonen

Liefde gaat door de maag. En met een curry zet je altijd iets smaakvols op tafel. Zonder gedoe. Want deze madras curry met champignons en sojabonen maak je gewoon met currypoeder. Niks moeilijks aan. De kokosmelk maakt de saus daarbij ook lekker romig en wat cashewnoten zorgen juist weer voor de crunch. Heer-lijk.

Nog meer makkelijke recepten voor 2?

Nog meer makkelijke recepten voor 2 bekijken? Check dan onze gerechten met PanKlaar Toverrijst. Die hoef je alleen maar even op te warmen en komt in de juiste hoeveelheid voor 2 personen. Dat geldt trouwens ook voor onze voorgestoomde couscous, voor onze voorgestoomde bulgur en voor onze voorgestoomde quinoa!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat zijn makkelijke recepten voor 2 personen?

Met onze makkelijke recepten voor 2 personen kun je alle kanten op. Snelle roerbakschotels doen het bijvoorbeeld altijd goed. Die zitten bomvol smaak en zet je in no time op tafel. Maar ook met een stevige maaltijdsalade, zelfgemaakte poké bowl of curry scoor je altijd punten bij je partner of huisgenoot. Het is dus maar net waar jullie zin in hebben!

Hebben jullie ook budget recepten voor 2 personen?

Je hebt niet veel nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Met een bakje nasigroenten, wat rijst en een omeletje kom je bijvoorbeeld al een heel eind. En ook een couscoussalade met tomaat, ui, kidneybonen en wat feta hoeft niet veel te kosten. En wat dacht je van een rijstschotel met tonijn en paprika of kip met paksoi en cashewnotenrijst?

Zijn de recepten geschikt voor een romantisch diner?

Oké, die snelle nasi of salade kunnen ook best romantisch zijn. Maar als je je date echt wilt verwennen, dan zouden we toch iets anders maken. Een smeuïge risotto bijvoorbeeld. Iets met geroosterde of gevulde groenten uit de oven. En anders een hotpot. Dat is een soort Chinees fonduen met een bouillon in plaats van kaas. Hartstikke gezellig!

Kan ik ook een ovenschotel maken?

Tuurlijk! Ovenschotels zijn namelijk van zichzelf al hele makkelijke recepten voor 2. Ga bijvoorbeeld voor onze traybake met spruitjes of andere herfstgroenten. Maak eens ons recept voor pittige kabeljauw met limoen. Of verras je vriend of vriendin met geroosterde asperges of een gevulde courgette. Kun je allemaal mooi van tevoren maken!