2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 10 weekend recepten

3 feb. 2023 – Leestijd 3 min
693 Lassie Orzo Goulashsoep Orzo en peterselieroom

Van een snelle curry voor op de vrijdagavond tot een stoofschotel voor op die luie zondag - met deze 10 weekend recepten wordt jouw weekend altijd een feestje. Altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Dus wat eten we dit weekend?

573 Basmatirijst Milde viscurry gewokte spinazie basmatirijst

1. Milde viscurry met gewokte spinazie en basmatirijst

Friday night = curry night. En als je de hele week al hard hebt gewerkt, heb je op vrijdagavond geen zin meer om nog lang in de keuken te staan. Goed nieuws: dat hoeft ook niet. Deze milde viscurry met gewokte spinazie en basmatirijst staat namelijk al in 20 minuutjes op tafel. Een stuk sneller én gezonder dan die van de toko!

693 Lassie Orzo Goulashsoep Orzo en peterselieroom

2. Goulashsoep met orzo en peterselieroom

Soepen zijn hartstikke fijne weekend recepten met vaak weinig calorieën. Als je in het weekend wat extra tijd hebt, kun je dus mooi deze goulashsoep met orzo en peterselieroom maken. De rundersukadelappen in dit gerecht moeten namelijk wel een paar uur zachtjes sudderen. Kun je ondertussen mooi een wasje draaien of het huis stofzuigen!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

3. Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Wil je dit weekend eens lekker uitpakken? Indruk maken op je date? Dan is dit één van de weekend recepten die je moet proberen: zalmpakketjes met parelcouscous en venkel. Hierbij garen we de vis en de couscous ‘en papillote’. Dus in een bakpapiertje. Indrukwekkend, smaakvol en gewoon te bereiden in de oven … of op de bbq!

607 Poke bowl rijst Pokébowl buffet vis

4. Poké bowl buffet

Op zaterdagavond wil je lekker uitgebreid eten met hele gezin. Gezellig met z’n allen aan tafel. Maak dan eens een dit poké bowl buffet met wortelrijst en kleurige groenten. Hierbij zet je allerlei groenten en andere ingrediënten in schaaltjes of bakjes op tafel. Iedereen kan dan zijn of haar favoriete poké bowl maken. Succes gegarandeerd. Ook bij de kids!

Tip: Lees ook Dit zijn de lekkerste poké bowl toppings en 5x de lekkerste poké bowl saus voor extra inspiratie!

Geurige Rendang Roergebakken Spinazie Kruidige Basmatirijst

5. Rendang met spinazie

Rendang is ook zo’n gerecht waarvoor je even de tijd moet nemen om het te maken. Maar het resultaat is het altijd meer dan waard, want na ruim 3 uur stoven heb je met dit recept voor rendang met spinazie extreem mals vlees dat bijna op je tong smelt. Smeuïg, fris en toch ook weer met een tikkeltje pit. Heerlijk.

474 Paella kip garnalen

6. Paella met kip en garnalen

Een rijkgevulde paella is echt comfort food. En deze paella met kip en garnalen zit met ook chorizoworst, tomaten, prei en doperwtjes ook echt vol met lekkers. Perfect dus voor in het weekend. Bovendien staat ‘ie best snel op tafel; in ongeveer 35 minuutjes kun je al opscheppen!

582 Risotto Cannelloni di risotto

7. Cannelloni di risotto

Vanavond eens lekker uitgebreid koken? Maak dan eens deze cannelloni di risotto. Dat klinkt heel moeilijk, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar een risotto te maken, daar rolletjes ham mee te vullen en er tomatensaus overheen te schenken. Daarna kan dit gerecht zo in de oven.

653 Basmatirijst Pittige Sichuan hotpot bief wortel paksoi

8. Pittige sichuan hotpot met bief, wortel en paksoi

Hotpotten is een soort Chinees fonduen. Hierbij zet je een grote pan met één of meerdere soorten bouillon op tafel en vervolgens kan iedereen aan tafel zijn of haar favoriete groenten, vlees of vis garen in die bouillon. Lekker en gezellig. Probeer dit weekend dus vooral eens deze pittige sichuan hotpot met bief, wortel en paksoi!

Stazak Basmati Lime Koriander Chili Con Carne

9. Snelle chili con carne

Soms heb je van die drukke dagen en zit je van ‘s ochtends tot ‘s avonds helemaal vol. Toch kun je dan gewoon een echte weekend maaltijd eten. Onze snelle chili con carne is namelijk één van die ideale weekend recepten voor als je weinig tijd hebt. We maken ‘m namelijk met gehakt. Dat scheelt weer een paar uur stoven!

Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Rood Fruit

10. Rijstbodem met rood fruit

Zondag bakdag! Hoog tijd voor taart. Onze favoriet? Deze rijstbodem met rood fruit. Lekker fris, lekker zoet en lekker feestelijk. Ook als je niks te vieren hebt, want hij gaat ook perfect samen met dat kopje koffie op de zondagochtend. Of serveer ‘m als toetje na één van bovenstaande weekend recepten. Kan natuurlijk ook!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat zijn echte weekend recepten?

Weekend recepten zijn er in allerlei soorten en maten. Op een drukke zaterdag heb je misschien zin om iets te bestellen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf zo’n snelle Thaise curry of poké bowl maken. En heb je iets meer tijd? Maak dan een soepje, een goed gerecht uit de oven of een stoofschotel die je lekker lang laat sudderen. 100% genieten!

Wat is lekker om te eten op zondag?

Op zondag houden we wel van een lekker uitgebreide maaltijd. Even bijkomen van de week en lekker genieten met de hele familie. Gewoon met soep en een broodje. Maar we pakken ook graag uit met een grote pan paella, met Indonesische rendang die smelt op je tong of met een gezellig poké bowl buffet. Daarmee kan iedereen zijn of haar favoriete poké bowl zelf samenstellen. Lekker en gezellig!

Wat zijn snelle weekend recepten?

Geen tijd om te koken of geen zin om lang in de keuken te staan? Maak dan eens een snelle chili con carne of draai in een mum van tijd een wokschotel in elkaar. Bij Lassie vind je heel veel snelle recepten die je vaak al nog geen kwartier op je bord hebt liggen. Soms zelfs al binnen 10 minuten. Een stuk sneller dan die scooter van de plaatselijke snackbar. Sowieso!

En wat zijn uitgebreide weekend recepten?

Wil je dit weekend eens lekker uitpakken? Probeer dan onze goulashsoep met zachtgegaarde sukadelappen. Of ga voor biefstuk met spek uit de oven. Een sunday roast, maar dan met een twist. En wat dacht je van hachee met rode kool, een risotto met champignons of een homemade kippilav? Is even wat werk, maar het is het vaak dubbel en dwars waard!