Top 10 lente recepten van Lassie - Lekker licht

21 april 2020 – Leestijd 4 minuten
448 halfvolkoren toverrijst Groene bonenrijst metgerookte makreel

Het is weer lente! Het kwik begint te stijgen, dieren ontwaken uit hun winterslaap en her en der beginnen ook de bloemetjes te bloeien. Dus weg met die stamppotten, pannen stoofvlees en pompoenen. Het is tijd voor lekkere, frisse lente recepten. Feestelijke gerechten waar je blij van wordt als je ze ziet … en nog blijer als je ze eet. Nieuwsgierig naar onze favorieten? Bekijk dan hieronder onze top 10 lente recepten en laat je inspireren!

Risotto primavera met asperges

Zeg je lente recepten, dan zeg je asperges. Je kunt witte asperges op de klassieke manier bereiden met ham, een eitje en een smeuïge botersaus, maar is veel meer te maken met de seizoensgroente. En ook met de groene variant daarvan. Onze risotto primavera, bijvoorbeeld. Een lekker lichte risotto, boordevol groentjes. Precies zoals je het in de lente graag ziet.

Bekijk alle recepten met groene asperges

Lamskarbonades met geroosterde tomaat

Nog zo’n typisch lente product: lamsvlees. Mager en smaakvol vlees waarmee je heerlijke gerechten kunt maken. Kruidige stoofschotels, rosé gebakken of lekker geroosterd zoals in dit recept voor lamskarbonades met geroosterde tomaat en dadelbulgur. Makkelijk en snel klaar in de oven, maar natuurlijk ook gewoon op de BBQ te bereiden. Serveer met tzatziki!

Bekijk alle recepten met lamsvlees

Rijstfrittata met spinazie

In een lijstje met lente recepten kunnen twee dingen niet ontbreken: frittata’s (een soort quiche) en spinazie. Combineer je die twee, dan krijg je deze vegetarische rijstfrittata met spinazie. En hoewel spinazie het hele jaar door te verkrijgen is, vinden we ‘m in de lente nét even wat lekkerder en frisser. De ideale bladgroente voor in het voorjaar dus!

Bekijk alle recepten met spinazie

lente recepten

Citroenrijst met zalm

Zachte zalm gecombineerd met de frisheid van citrusvruchten en knapperige doperwtjes. Als je op zoek bent naar de lekkere lente recepten, dan moet je deze citroenrijst met zalm en doperwtjes zeker eens proberen. En hadden we al gezegd dat-ie ook nog eens snel klaar is? Binnen een kwartiertje kun je al aan tafel. Ook dat is lekker!

Bekijk alle recepten met zalm

Gratin van ham, prei en meergranenrijst

Je zou het tegenwoordig misschien niet meer zeggen, maar ook de prei is een echte seizoensgroente die vooral vroeg in het voorjaar op z’n lekkerst is. Profiteer daarvan en probeer deze gratin van ham, prei en meergranenrijst eens. Minimale voorbereiding, maximaal resultaat. Gewoon even de oven in en klaar. Genieten!

Bekijk alle recepten met prei

Thaise kippensoep

Eerlijk is eerlijk, bij lente recepten denk je niet meteen aan soep. Dat is meer iets om je aan op te warmen tijdens een koude winterdag, zou je zeggen. Maar er zijn ook een heleboel lekkere, lichte soeprecepten. Deze Thaise kippensoep met wortel en peultjes, bijvoorbeeld. Serveer met rijst en je hebt een volledige, gabalanceerde en gezonde maaltijd in een handomdraai.

Bekijk alle soep recepten

Snelle curry met kip en broccoli

Even zin in wat anders dan frisse lente recepten? Snappen we! Daarom hebben we deze snelle kipcurry met broccoli en amandelrijst ontwikkeld. Licht, lekker kruidig en in een mum van tijd op je bord. Bovendien is de broccoli ook een echte seizoensgroente die in maart, april, mei en juni op z’n best is. En het is een echte alleskunner; je kunt er ontzettend veel kanten mee uit!

Bekijk alle recepten met broccoli

Couscous salade met haloumi

Daar is-ie dan: de couscous salade met haloumi. Met zoete tomaten, het frisse sap van een sinaasappel, zachte veldsla, crunchy pistachenootjes en een lichtpittige kick van de ras el hanout heeft deze salade alles in huis. En het is bovendien een vegetarisch gerecht. Kortom, met recht één van onze favoriete lente recepten.

Bekijk alle salade recepten

Groene bonenrijst met gerookte makreel

Ook tuinbonen mogen niet ontbreken in onze top 10 lente recepten. Het voorjaar is namelijk de perfecte tijd om eens iets te maken met deze groene jongens. En bij Lassie kunnen we je deze groene bonenrijst met gerookte makreel wel aanraden. Met tuinbonen dus, maar ook met sperziebonen en sojabonen. Lekker groen, lekker gezond!

Bekijk alle recepten met tuinbonen

Rijstbodem met rood fruit

De meeste lente recepten zijn lekker licht, dus mag je wat ons betreft best eens uit de band springen met lekkere toetjes. Vrolijke, feestelijke desserts met heerlijk fruit. Nu verschijnen de eerste aardbeien weer in de winkels en daar kan je mooi deze rijstbodem met rood fruit mee maken. Of één van de andere nagerechten natuurlijk!

Bekijk alle recepten met aardbeien