Poké bowl party

1 jun. 2022 – Leestijd 7 min
607 Poke bowl rijst Pokébowl buffet vis

Tijd voor een feestje? Let’s party. Maak de perfecte poké bowl party thuis met Lassie Poké Bowl rijst. Met onze grootverpakking maak je er één groot feest van. Bereid meerdere schaaltjes frisse ingrediënten, lekkere sausjes en crispy toppings voor en tover zo met gemak een poké bowl party op tafel!

Bereid de rijst volgens de instructie op de verpakking. Vul alle bowls met de rijst, zet alle andere schaaltjes op tafel en zet een gezellig muziekje aan. Wat een feest, zo kan iedereen die mee eet zelf een eigen poké bowl aankleden en mixen & matchen met de lekkerste ingrediënten.

Naast tonijn, zalm, biefstuk of een kipspiesje en groenten kun je ook denken aan een no-tuna variant met watermeloen voor een vega optie. Lekkere sausjes en crispy toppings maken het helemaal af. Door dit alles te combineren geef je niet alleen meer smaak aan je rice bowl, maar ook meer diepte qua textuur. Voor een complete maaltijd die écht in balans en fun is!

Om je te helpen zelf de perfecte poké bowl party te maken, zetten we hier onze favoriete toppings voor je op een rijtje:

AVOCADO

De avocado is één van onze favoriete poké bowl toppings! Niet alleen omdat ‘ie ontzettend lekker is en bijna overal, maar ook omdat je de vrucht alleen maar even in plakjes of blokjes hoef te snijden. Oh, en de avocado is natuurlijk ook nog eens heel gezond. Win-win-win
Lekker in: Snelle poké bowl met surimi en avocado

ZEEWIER

Wakame (zeewiersalade) en nori (gedroogd en geperst zeewier) zijn natuurlijk ook klassieke poké bowl toppings. En het zal je niet verrassen: ze passen vooral goed bij verse vis en andere zeevruchten. Wakame zorgt echt voor een umami-explosie, terwijl nori wat meer nootachtig is.
Lekker in: Poké bowl met knoflook-chiligarnalen en zeewiersalade

PICKLES

Pickles zijn ingelegde groenten in zuur. Je kent het misschien wel van de zoetzure komkommer bij je Indische rijsttafel. Zo kun je veel meer soorten groenten inleggen. Uien, bijvoorbeeld. Of radijsjes. Door ze in te leggen haal je de scherpte eraf en kun je beter rauw eten!
Lekker in: Japanse poké bowl met zalm en pickled ginger

UITJES

Uien zijn ook typische poké bowl toppings. En ook daar kun je alle kanten mee op. Ingelegd, krokant gebakken of rauw en flinterdun gesneden. Door de Aziatische invloeden wordt er vaak gebruik gemaakt van ringetjes bosui. Die geven een lekker frisse, ietwat scherpe touch!
Lekker in: Spicy tuna poké bowl met avocado-limoendip en bosui

FRUIT

Groenten? Check! Portie fruit? Check! Verse stukjes fruit zijn ook hele goede poké bowl toppings. Vooral mango is erg populair. Met de zachte structuur en friszoete smaak maken blokjes mango je poké bowl vaak helemaal af. Ook niet onbelangrijk: kinderen zijn er dol op!
Lekker in: Pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango

CHILI (EN ANDERE SPICY POKÉ BOWL TOPPINGS)

Houd je van pittig? Snijd dan eens een chilipepertje in ringetjes. Gebruik een paar gedroogde chilivlokken of strooi wat shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) over je bowl heen.

Marie’s crispy topping
Deze crispy topping is speciaal ontwikkeld door foodstylist Marie-Sophie en geeft een mega lekkere smaak aan je poké bowl. Je maakt hem helemaal zelf met deze crispy topping hack.

En tot slot: misschien zijn het geen echte poké bowl toppings, maar wat sriracha saus of wasabi is beide ook erg lekker!
Lekker in: Crispy chicken poké bowl met Japanse wasabi mayonaise

Veel plezier met je perfecte poké bowl party!