De ''No waste poké bowl''

24 mei 2022 – Leestijd 2 min
No waste poké bowl header

Je kent het wel: na een lange werkdag, laat thuis of gewoon geen puf om naar de supermarkt te gaan maar wél trek en zin om wat lekkers te eten. Wat gaat het dan worden? Met een zakje Lassie Poké Bowl rijst Kant-en-Klaar in de voorraadkast kun je de koelkast open doen en je fantasie de vrije loop laten.

Je hoeft je geen zorgen te maken om de rijst, want die hoef je alleen nog een minuutje op te warmen in de magnetron. Het enige wat jij hoeft doen, is een paar leuke toppings creëren van de ingrediënten en leftovers die je koelkast jou te bieden heeft. Zo heb je snel een lekkere maaltijd en hoef je ook geen eten weg te gooien. Een dubbele win!

Hierbij wat inspiratie om je fantasie te prikkelen en ook in alle vakjes van de koelkast te kijken:

Eierrekje

Met een paar eitjes maak je hele leuke omeletrolletjes. Kluts de eitjes met een snufje zout en peper en bak kort op beide kanten in een koekenpan. Extra lekker in een scheutje sesamolie, mocht je dat nog hebben staan.

Groentelade

Liggen er nog een paar verloren of vergeten groenten in de groentelade? Snijd in kleine blokjes of maak leuke groentelinten. Deze geven een gezonde touch aan je poké bowl en zijn nog mooi ook. Bekijk hier de handige hack hoe je zelf de beste groentelinten kan maken.

Blikjes en potjes plankje

Ook verschillende leftover groenten uit blikjes en potjes kun je hartstikke goed als topping voor op je poké bowl gebruiken. Kikkererwten, maïskorrels, doperwtjes, rode kool, augurkjes. Probeer ze allemaal uit.

Vis&vlees

Vergis je niet! Ook die plakjes ham of dat blikje tonijn dat nog in je koelkast staat kunnen verrassend leuke poké bowl toppings worden. Vleeswaren plakjes rol je op en snijd je in kleine rolletjes. Aan vis uit blik voeg je een kleine lepel mayonaise toe met een snufje kruiden en je hebt een vissalade.

Fruitlade

Fruit kan een frisse touch aan je bowl geven. Uiteraard is een mango een echte poké bowl hero, maar ook een appel in kleine blokjes kan heel lekker zijn.

Hopelijk hebben we je hiermee genoeg kunnen prikkelen om ook zelf een fantasierijke poké bowl te gaan maken met alle dingen die je nog in de koelkast kunt vinden. Zo heb je een lekkere maaltijd en hoef je ook niks weg te gooien. Zorg in ieder geval voor een zakje Lassie Poké Bowl rijst Kant-en-Klaar in je voorraadkast en dan ben je altijd voorbereid!