2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Vegetarisch kerstmenu (10 recepten)

15 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het kerstdiner? En eten er vegetariërs mee of eet je zelf vegetarisch? Check dan deze 10 recepten voor een compleet vegetarisch kerstmenu en laat je inspireren door heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes!

699 Lassie Risotto Risotto met parmaham peer witlof honing en tijm top
589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Voorgerecht: pompoensoep met orzo en rozemarijn

Hoe kun je een vegetarisch kerstmenu beter beginnen dan met soep vooraf? Onze pompoensoep met orzo en rozemarijn is er perfect voor. Simpel te maken, maar ontzettend smaakvol en een echte allemansvriend. Hiermee zit de stemming er meteen goed in. Zeker weten.

Bekijk het recept

659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

Voorgerecht: gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor

Liever een amuse (of een soepje én een amuse)? Maak dan eens deze gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor. Dat laatste is een soort roomkaas van laagjes mascarpone en gorgonzola en kun je eventueel gewoon vervangen door mascarpone. Een heerlijk hapje om indruk mee te maken!

Bekijk het recept

Tip: Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook deze 5 eenvoudige voorgerechten voor kerst (makkelijk & simpel)

696 Lassie Orzo Orzotto paddenstoelen gorgonzola en salie

Hoofdgerecht: orzotto met paddenstoelen, gorgonzola en salie

Door naar de hoofdgerechten van ons vegetarisch kerstmenu. We beginnen met onze orzotto met paddenstoelen, gorgonzola en salie. Dat is een risotto gemaakt met orzo in plaats van risottorijst. Net zo smeuïg als een champignonrisotto, maar dan met net iets meer bite. En met crunch, want voor dit recept bakken we de salieblaadjes eerst krokant!

Bekijk het recept

237 Aubergine gevuld pilav

Hoofdgerecht: aubergine gevuld met pilav

Gevulde groenten zijn ideaal voor een vegetarisch kerstmenu. Waarom? Omdat ze heerlijk zijn, een luxe touch aan je kerstdiner geven en vooral omdat je ze eenvoudig van tevoren kunt bereiden. Zo hoef je bijvoorbeeld deze aubergine gevuld met pilav op het moment suprême alleen nog maar even de oven in te schuiven.

Bekijk het recept

Quinoa Geroosterde Bietjes En Geitenkaas

Hoofdgerecht: quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas

Net als gevulde groenten, passen ook geroosterde groenten heel goed in een vegetarisch kerstmenu. Om dezelfde redenen: lekker, luxe en goed voor te bereiden. Wij zouden deze kerst gaan voor quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas. Een klassieke combinatie met succesgarantie!

Bekijk het recept

698 Lassie Risotto Portobello rodewijnrisotto met cranberrys rozemarijn en oude geitenkaas top

Hoofdgerecht: portobello met rode wijn risotto, cranberry’s en oude geitenkaas

Met een risotto kun je alle kanten op. Maar met kerstmis mag je best een beetje uitpakken. Daarom raden we je ook deze portobello met rode wijn risotto, cranberry’s en oude geitenkaas aan. Een uniek gerecht waarmee je je kookskills kunt tonen, maar die ondertussen eigenlijk gewoon heel eenvoudig te maken is!

Bekijk het recept

Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Groentestoof Van Zoete Aardappel En Champignons

Hoofdgerecht: groentestoof van zoete aardappel en champignons

Deze groentestoof van zoete aardappel en champignons heeft mooie aardse smaken die perfect samengaan met een saus op basis van rode wijn, sinaasappelsap en suiker. Een rood pepertje geeft dit gerecht daarbij lekker wat pit mee. En als bonus: ook deze stoof maak je in de oven in plaats van op het gasfornuis!

Tip: Zitten er ook vleesliefhebbers aan tafel? Serveer deze groentestoof dan met plakjes gebakken eendenborstfilet of entrecote!

Bekijk het recept

Parel Couscous Kruidige Chopped Salad Basilicum

Bijgerecht: kruidige chopped salad met basilicum

Een vegetarisch kerstmenu is niet compleet zonder vega bijgerecht. Zonder iets fris om je smaakpapillen weer even te resetten. Onze keus? Een schaal vol met deze kruidige chopped salad met basilicum. Die heeft namelijk lekker veel verschillende smaken en texturen en gaat goed samen met nagenoeg ieder hoofdgerecht!

Bekijk het recept

685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

Nagerecht: plaatcake met blauwe bessen

Een stukje taart voor bij de koffie is net als onze slogan: altijd goed. Sluit je vegetarische kerstmenu daarom eens af met onze plaatcake met blauwe bessen op basis van Lassie glutenvrije cakemix. Een feestelijke en bijzondere taart die simpelweg niet fout kan gaan. Ook niet als je geen bakervaring hebt.

Bekijk het recept

586 Risotto Risotto dolce amarenen witte chocolade

Nagerecht: risotto dolce met amarenen en witte chocola

Wil je écht uitpakken dit jaar? Serveer dan deze risotto dolce met amarenen en witte chocola na je kerstdiner. Een uniek nagerecht waarbij je de risottorijst kookt in volle melk met witte chocolade en serveert met kersen. Daarmee weet je zeker dat er nog lang over je kookkunsten zal worden nagepraat.

Tip: Check ook Kersttoetjes: 7 recepten voor een grand dessert voor nog meer inspiratie!

Nog meer makkelijke vegetarische gerechten?

Check dan hier al onze vega recepten en laat je verrassen!