2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 7 orzo recepten (vegetarisch)

1 dec. 2022 – Leestijd 3 min
692 Lassie Orzo Gegratineerde orzo met boerenkool zalm en mozzarella

Heb je nog een beetje orzo over? Of wil je gewoon eens iets anders dan anders maken? Check dan deze 7 gerechten. Al deze orzo recepten zijn vegetarisch (of zelfs vegan!), zitten bomvol smaak én staan binnen een handomdraai op tafel. Perfect dus voor een avondje zonder vlees!

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

Pompoenstoof met rozemarijn en krokante kikkererwten

Kikkererwten zijn a vegan’s best friend. Ze zijn namelijk ontzettend voedzaam en je kunt er alle kanten mee op. Geroosterd geven ze bijvoorbeeld een lekkere crunch aan onze zachte pompoenstoof die ideaal is om te maken op een druilerige herfstdag. Zo wordt iedere hap van dit gerecht een feestje. Gegarandeerd.

Check hier het recept.

635 Orzo Eenpans orzo

Orzotto met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat

Als ‘ie op je bord ligt denk je misschien: is dit orzo recept vegetarisch? Maar dit gerecht van Living the Green Life is zelfs helemaal vegan. De stevige bite en de fijne umamismaak van in deze orzotto komen namelijk niet van vlees, maar van zongedroogde tomaatjes en chewy champignons. Mis je dus he-le-maal niks aan!

Je vindt het recept hier.

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

Salade caprese met orzo

Is het een warme zomerse dag en heb je zin in iets lichts? Maak dan eens deze salade caprese. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig (orzo, cherrytomaatjes, pesto, mozzarellabolletjes en verse basilicum) én je zet ‘m vaak al binnen een kwartier op tafel. Je kunt dit vegetarische orzo recept dus ook prima eten als lunch op je werkt!

Bekijk hier het recept.

520 Orzo Frisse orzo avocadosalade tomaatjes fetadressing

Frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing

Orzo is natuurlijk ook een beetje Grieks. En waar staan ze in Griekenland bekend om? Juist. Die Griekse salade. En dit vegetarische orzo recept is daar dus een variant van. Een snelle en gezonde maaltijdsalade met alles wat je nodig hebt om de rest dag door te komen. Het ideale gerecht voor als je thuis komt na een drukke dag werken.

Je kunt het recept hier vinden.

696 Lassie Orzo Orzotto paddenstoelen gorgonzola en salie

Orzotto met paddenstoelen, gorgonzola en salie

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van orzotto’s. Maar vooral omdat het gewoon hele makkelijke orzo recepten zijn die vegetarisch koken leuk en lekker maken. Ook in dit gerecht gebruiken we paddenstoelen om de orzotto een fijne bite te geven. Tel daar krokante salieblaadjes en wat walnoten bij op en je hebt een breed palet aan smaken en texturen op je bord. 100% succes verzekerd.

Bekijk hier het recept.

589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Pompoensoep met rozemarijn

De pasta die vermomd is al rijst wordt ook vaak gebruikt om soepen net even wat meer body te geven. Om dat kommetje pompoensoep om te toveren tot stevige maaltijdsoep. En dat is dus precies wat we doen in dit vegetarische orzo recept. Heerlijk met knapperige rozemarijn die lekker kraakt tussen je tanden en wat mascarpone voor een extra romige soep!

Hier vind je het recept.

692 Lassie Orzo Gegratineerde orzo met boerenkool zalm en mozzarella

Gegratineerde orzo met boerenkool, zalm en mozzarella

Eet je geen vlees, maar wel vis? Probeer dan eens dit gerecht met boerenkool, zalm en mozzarella. Eén van onze meest bijzondere orzo recepten die vegetarisch zijn. En lekker makkelijk ook, want je kunt ‘m gewoon van tevoren maken zodat je de ovenschotel op het moment suprême alleen nog maar even in de oven schuiven. Altijd handig. Oh, en je maakt ‘m trouwens net zo makkelijk met vegaballetjes in plaats van zalm!

Bekijk het recept hier.

Nog meer vegetarische orzo recepten?

Bekijk dan al onze gerechten met orzo. Ja, daar zitten ook gerechten met vlees tussen. Maar het is heel makkelijk om die orzo recepten vegetarisch te maken. Gewoon met een vleesvervanger of met wat extra groenten of nootjes. Kan allemaal!