Sushi bowl: 5 recepten om zelf te maken

14 mrt. 2022 – Leestijd 3 min
558 Poké Bowl rijst Hoe maak je de perfecte Poké Bowl rijst

Als je ook maar een beetje op Instagram zit te scrollen, dan heb je ‘m ongetwijfeld voorbij zien komen: de sushi bowl. Een kommetje met rijst en allerlei kleurrijke toppings. Lekker, vrolijk en gezond. Een feestje op tafel én in je mond. Ook bij Lassie zijn we er gek op. En daarom leggen we je uit wat sushi bowls zijn en hoe je ze zelf kunt maken. Inclusief inspiratie van 5 makkelijke recepten!

Wat is een sushi bowl?

Een sushi bowl, ook wel poké bowl genoemd, is een gerecht waarbij je rijst serveert met typische sushi ingrediënten. Niet in een rolletje, maar in een kom. Daardoor hoef je dus niet meer met dat matje aan de slag om van je favoriete sushirol te kunnen genieten. Je doet gewoon de rijst in een kommetje en topt het af met wat je lekker vindt: vlees of (rauwe) vis, je favoriete groenten en natuurlijk de lekkerste toppings. Makkelijker en sneller dan bestellen!

Zelf een sushi bowl maken

Zelf een sushi bowl maken is heel eenvoudig. Maak eerst de sushi- of poké bowl rijst klaar volgens dit recept. Ondertussen marineer en bak je je vlees (of tofu) of snijd je je vis in kleine blokjes. Snijd nu ook de groenten klein en kook, grill of bak ze als dat nodig is. Maak je bowl op door eerst rijst op te scheppen, daarna je vlees/vis en vervolgens je groenten. Alleen nog even een sausje en wat toppings erover en je kunt al aan tafel!

Tip: Nog sneller aan tafel? Check dan onze kant-en-klare poké bowl rijst!

5x een lekker sushi bowl recept

Weet je even niet wat je moet maken? Of volg je liever een recept, zodat je zeker weet dat het goed komt en je iets lekkers op tafel zet? No worries. We geven je graag wat extra inspiratie. Dit zijn namelijk 5 van onze lekkerste poké of sushi bowl recepten. Bekijk ze allemaal en laat je verrassen:

Sushi bowl met zalm

Deze bowl met zalm is een echte klassieker. Je maakt ‘m namelijk met alles wat je ook in je favoriete rol vindt: rauwe zalm (gemarineerd in sojasaus, sesamolie en honing), zachte avocado en sojaboontjes met een bite. En daar doen we dan ook nog wat sushigember bij. Gewoon om het af te maken. Check het recept hier.

Sushi bowl met kip

Zeg je sushi, dan zeg je Japan. En zeg je Japan, dan zeg je natuurlijk teriyaki. Deze bowl serveren we dan ook met kipspiesjes in teriyakisaus. Een soort yakitori dus, maar dan op je rice bowl. We gaan daarbij voor gegrilde bimi en zoetzure radijsjes als veggies en toppen het af met crunchy cashewnoten. Gegarandeerd succes. Hier vind je het recept.

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember b3071d2dbf0758e42465d10b407624d6

Tuna bowl met edamame en sushigember

Geen tijd om te koken? Ga dan voor deze bowl met tonijn, edamame en sushigember. Bijna helemaal te maken met ingrediënten uit pot of blik. Samen met onze voorgestoomde poké bowl rijst staat deze bowl dan ook vaak al in 10 minuutjes bij je op tafel. Bovendien bevat het recept minder dan 500 kcal. Mooi meegenomen als je wat op de kilootjes let! Hier kun je het recept vinden.

Vegan sushi bowl

Geen zin in vlees of vis? Of eet je vegan? Maak dan eens deze pompoen bowl met kruidige tofu en mango. Hierbij bak je tofu lekker krokant in een jasje van pittige kruiden en stoof je de pompoen in een kruidige kerriesaus. Een echte smaakexplosie in je kommetje. Lekker met mango en komkommer als frisse tegenhanger! Je kunt het recept hier vinden.

Bowl met krokant kip

Nog een favoriet van veel mensen: de sushi bowl met krokante kip! In dit recept maken we de kipschnitzel zelf, maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare versie uit de supermarkt halen als je lekker snel aan tafel wil. Daarbij serveren we maïs, rode kool en komkommer. Lekker met wat wasabimayonaise voor een hete kick! Bekijk hier het recept.

Lassie Poké Bowl Rijst Kant en Klaar

RIJST TIP

Nog sneller aan tafel? Check dan onze kant-en-klare poké bowl rijst!