Mediterraan eten: 15 makkelijke recepten

Mediterraan eten: 15 makkelijke recepten

De zon schijnt weer volop! Dat betekent dat we langzaamaan ook steeds meer zin krijgen in lekker lichte salades, gezellige paella’s en ander summer food. En zomer gaan we lekker op de Mediterrane tour, dus zet meteen even genoeg knoflook, citroenen, verse kruiden en een flinke fles olijfolie op je boodschappenlijstje. Lekker vers, lekker simpel en lekker gezond Mediterraan eten.

En dit zijn onze favorieten:

Mediterraan eten met vis & zeevruchten

Denk je aan Mediterraan eten, dan denk je waarschijnlijk aan vis en zeevruchten. Niet gek, want veel Mediterrane landen hebben een kustlijn aan het Middellandse Zeegebied. Er worden daarom dus ook heel veel vissen en andere zeevruchten gegeten. Bijvoorbeeld in een salade, paella of ovenschotel:

Mediterraan eten met vlees

Mediterraan eten staat bekend om haar gezonde gerechten. Als men er al vlees eet, is het vaak mager vlees of ze eten het met mate. Rechtstreeks vanaf de grill, geroosterd uit de oven of langzaam gegaard in een saus. Waar je ook maar zin in hebt, met deze gerechten zit je altijd goed:

Salades (vegetarisch)

Salades maken ook een groot deel uit van het Mediterraan dieet. Vaak wordt er een lekker frisse salade met ingrediënten geserveerd bij een hoofdgerecht, maar bij Lassie maken we daar graag een complete maaltijdsalade van. Compleet met peulvruchten en/of een stukje kaas. Dat scheelt je weer tijd - en vaak ook afwas.

Lees ook: 12 rijstsalade recepten om de zomer mee door te komen

Gevulde groenten

Ook gevulde groenten is typisch Mediterraan eten! En je kunt er alle kanten mee op. Zowel paprika’s, aubergines en courgettes lenen zich prima om te vullen en zo in de oven te schuiven. En anders kies je wel voor een grote portobello van grill! Dit zijn in ieder geval onze onze lekkerste gevulde groenten met een Mediterraan tintje:

Mediterraan eten met feta

Je hebt er al een paar voorbij zien komen: recepten met feta! Feta is een onmisbaar onderdeel van veel Mediterraan eten. Je komt het vooral tegen in Griekse recepten, waar het gebruikt wordt in een salade, als topping op je gerecht of als onderdeel van een saus. Bij Lassie zijn we dol op feta - en met name de volgende gerechten:

Nog meer Mediterrane recepten?

Er zijn natuurlijk veel meer recepten voor lekker Mediterraan eten. Héél veel meer zelfs. Alleen bij Lassie vind je er al honderden. Een bonte verzameling met allerlei verschillende, gevarieerde gerechten. Van risotto en paella tot aan een pilav van de Balkan. Zit er hier dus niks bij waar je vanavond zin in hebt? Check dan zeker als onze Mediterrane recepten of laat je verrassen door onze speciale:

Meer weten over Mediterraan eten?

De wetenschap is erover uit: het Mediterraan dieet is één van de gezondste ter wereld. Het draait allemaal om verse ingrediënten, puur en onbewerkt voedsel en veel plantaardig eten. In ons blog Alle ins & outs over het Mediterraan dieet lees je alles over veelgebruikte ingrediënten, over het menu én ontdek je nog een paar extra lekkere ideetjes voor het avondeten.


Recente blogs

Ontdek onze recepten