6x de lekkerste Griekse recepten van Lassie

21 april 2020 – Leestijd 3 min

510 Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki

Bij Lassie zijn we dol op Griekse recepten. De Griekse keuken is namelijk één van de gezondste keukens ter wereld met bovendien een heleboel gevarieerde gerechten. Je kunt elke dag wel iets anders eten. Met kip, varkens- of rundvlees, vis of vegetarisch. Uit de oven of verwerkt in een frisse salade. Altijd lekker, altijd gezond. Altijd goed. Precies waar we bij Lassie voor staan. En daarom laten we je vandaag zien wat onze favoriete Griekse recepten zijn!

Koken zonder gedoe!

De Griekse keuken is een typisch mediterrane keuken met invloeden uit Italië, Zuid-Frankrijk, Turkije en landen als Egypte en Israël. Het is daarmee een zeer gevarieerde keuken, waarbij er traditioneel veel gekookt wordt met verse en lokale ingrediënten. Griekse recepten kosten dan over het algemeen ook heel wat werk om goed te maken … maar met Lassie kan dat een stuk makkelijker én sneller. Grieks koken zonder gedoe.

Griekse recepten, maar dan net even anders

Bij Lassie hebben we een heleboel Griekse recepten ontwikkeld. Geïnspireerd op de traditionele Griekse gerechten, maar dan net even anders. Gewoon met producten die je ook hier in de supermarkten kunt kopen en die je vaak al binnen een half uurtje op tafel hebt staan. Wel zo prettig. Benieuwd naar onze favorieten? Bekijk ze allemaal, laat je inspireren en kook vanavond nog iets lekkers én gezonds uit Griekenland!

Griekse rijst met souvlaki

Het zal je niet verrassen: de Griekse rijst met souvlaki-kip is één van onze favoriete Griekse recepten. Souvlaki (niet te verwarren met de sirtaki) is een spiesje van blokjes gemarineerd vlees. In deze kipversie serveren we die op Griekse rijst. Dat is rijst met paprika, ui, knoflook, tomatenblokjes en oregano. Geef er wat tzatziki bij en genieten maar!

Je vindt het recept hier.

Moussaka

Bij Griekse recepten denk je al gauw aan moussaka. Wij ook. En daarom mag deze moussaka met rijst natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijke ovenschotel met basmatirijst in plaats van aardappelen, een tomaten-gehaktsaus en dunne plakken aubergine die je in die volgorde in een ovenschaal doet en overgiet met een bechamelsaus. Kwartiertje de oven in en klaar is Kees!

Bekijk hier het recept.

Kruidige shoarmareepjes met komkommer-fetasaus

Onze kijk op Grieks fastfood: kruidige shoarmareepjes met een frisse komkommer-fetasaus, sperziebonen en gepofte tomaatjes. Maar shoarma is toch niet per se Grieks? Klopt. Maar het is in tegenstelling tot gyros vaak wel wat makkelijker te vinden in de supermarkt. Desalniettemin kun je dit recept natuurlijk ook gewoon maken met die gyrosreepjes. Net zo lekker!

Check het recept hier.

Quinoa met geroosterde groenten (vegetarisch)

Quinoasalade met met geroosterde groenten. Heel. Veel. Groenten. Courgette, aubergine, paprika’s, knoflook, ui en kerstomaatjes. Lekker op smaak gebracht met verse kruiden, olijven en fetakaas en geserveerd op een bedje van luchtige quinoa. Vol met gezonde voedingsstoffen en zonder gedoe op je bord. Deze moet je simpelweg eens geprobeerd hebben.

Hier vind je het recept.

griekse recepten

Gele rijst met kip, spinazie en feta

Spinazie en feta vormen een hemelse combinatie. Niet gek dus dat je die in veel Griekse recepten terugvindt. Zo ook in deze gele rijst met kip, spinazie, champignons, olijven en fetakaas. Een lekker gevarieerd gerecht met veel verschillende ingrediënten en smaken. In nog geen half uurtje op tafel. Wat wil je nog meer?

Lees hier hoe je het maakt.

Gevulde courgette

Griekse recepten met courgette zijn altijd een hit. En ook onze gevulde courgette met rijst, olijven en feta is razend populair. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar het is vooral wachten. En dat is het dubbel en dwars waard. Je kunt de rijst ook serveren als bijgerecht of het recept maken met aubergine in plaats van courgette.

Bekijk het recept hier.