Lassie Favo’s: 7 lekkere lente gerechten voor 2021

09 april 2021 – Leestijd 3 minuten
376 Basmatirijst Kikkererwtencurry kp

De knopjes zitten weer aan de bomen, de eerste bloemetjes schieten voorzichtig uit de grond en ‘s ochtends hoor je de vogeltjes weer fluiten. Spring is in the air! Dat betekent ook dat er weer een heleboel nieuwe groenten in het seizoen komen en dat we de stoofschotels en stamppotten vervangen voor frisse salades, lichte soepen en asperges met eieren. Trek je schort maar aan en laat je dus gauw inspireren door onze lekkerste lente gerechten van 2021!

Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous

De asperge is de koningin van de lentegroenten. Logisch dus dat we onze favoriete lente gerechten van 2021 ermee beginnen. Maar we zouden Lassie niet zijn, als het klassieke recept niet een kleine twist zouden geven. In dit recept van Janneke Philipi roosteren we de asperges namelijk in plaats van ze te koken en serveren we ze niet met aardappels, maar met couscous.

Je vindt het recept hier.

Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous
Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous

Groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

De lente is groen en dat zien we terug in onze populairste lente gerechten! Deze populaire bulgursalade maken we namelijk ‘groen’ met verse sojaboontjes, babyspinazie, limoen en een dressing op basis van yoghurt en een avocado. En het mooiste? Met voorgestoomde bulgur hoef je niets te koken. Dat scheelt weer. Bovendien zet je dit recept daarmee binnen 10 minuutjes op tafel!

Hier lees je hoe je het maakt.

Massala eieren met bloemkool en Toverrijst

Een ei hoort erbij. Met Pasen, maar ook zeker in dit recepten voor massala eieren met bloemkool en Toverrijst. Jennifer Jessica van Surinaams koken met Jen ontwikkelde dit gerecht voor Lassie en creëerde daarmee een lekkere lichte, vegetarische maaltijd die je in amper twintig minuten al klaar hebt. Fan van dit recept? Check dan ook zeker alle andere Surinaamse recepten van Jessica!

Check hier het recept.

Kikkererwten curry

Eén van de voornaamste foodtrends dit voorjaar is meer plantaardig eten. We laten vlees, vis en andere dierlijke producten vaker staan en kiezen steeds meer voor vegan alternatieven. Goed voor het milieu en vaak ook nog goed voor je portemonnee! Deze kikkererwten curry is een goed instapmodel qua vegan recepten. Lekker, makkelijk en bovendien kindvriendelijk!

Bekijk het recept hier.

Milde Maleisische linzencurry & snelle wortelpickle

Twee andere foodtrends op het gebied van lente gerechten: doe-het-zelf en pickles. Combineer je die twee, dan krijg je een recept met een snelle, zelfgemaakte pickle. Van wortel welteverstaan. De Maleisische linzencurry uit de koker van Milou van der Will smaakt er heerlijk bij. Bovendien is het gerecht ook nog eens helemaal vegan. Kortom, helemaal hip en helemaal lekker!

Milde Maleisische linzencurry & snelle wortelpickle
Milde Maleisische linzencurry & snelle wortelpickle

Hier vind je het recept.

Teriyaki poké bowl met kip, bimi en cashewnoten

Ook de poké bowls zijn onverminderd populaire lente gerechten. Vooral deze Japanse variant met teriyaki kip, geroosterde bimi (of broccoli), gehakte cashewnoten. Het heeft alles wat je wil: zachte plakkerige rijst, kruidige kip, zoetzure ingelegde radijsjes en een lekkere crunch van de nootjes. Liever vis of vega? Kan ook! We hebben namelijk nog veel meer poké bowls voor je ontwikkeld.

Het recept voor de teriyaki-kip lees je hier.

Minestrone met bulgur en pesto

Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep boordevol groenten. Je kunt er al je restjes groenten in kwijt. Minder verspilling én een opgeruimde koelkast. Wat wil je nog meer? Nou, waarschijnlijk deze makkelijke minestrone proberen. Lekker gevuld met cannellinibonen, tomatenblokjes en paprika’s en afgetopt met groene pesto en eventueel wat Parmezaanse kaas. Met recht een van onze lekkerste lente gerechten!

Je kunt hier het recept vinden.

Nog meer lekkere lente gerechten?

Dit zijn natuurlijk maar een paar van onze lekkerste lente gerechten voor 2021. Er is nog natuurlijk nog meer te maken. Véél meer zelfs! Check bijvoorbeeld ook onze lente recepten van vorig jaar of laat je verrassen door nóg meer recepten met asperges of vegan recepten!