2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

5 asperge recepten (anders dan je gewend bent)

5 mei 2022 – Leestijd 3 min
617 BIO Couscous Geroosterde asperges beenham frisse kruidencouscous

Het seizoen is weer begonnen! De koningin onder de groenten ligt weer te wachten in de schappen totdat jij er iets lekkers mee maakt. En ja, natuurlijk kun je ze gewoon klassiek serveren. Dus met gekookte aardappelen, ham, ei en een botersausje. Maar je kunt er nog op zóveel meer manieren van genieten. Daarom zijn deze 5 asperge recepten anders dan je gewend bent … maar minstens net zo lekker!

5x ‘asperge anders’

Stuk voor stuk gezond, makkelijk om te maken en snel klaar. Hoef je geen keukenprins(es) voor te zijn!

Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous

We beginnen met een klassieker met een twist. Gewoon om even in te komen. In dit recept serveren we de asperges wel met beenham en een (kwartel)eitje, maar vervangen we de aardappels door couscous met kruiden. Oh, en we roosteren de asperges in de oven in plaats van ze te koken. Ook lekker met gerookte zalm of rosbief!

Je vindt het recept hier.

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

Nog een klassieker: een caesar salad. Maar dan wel met asperges. Of aspergepunten om precies te zijn. Een lekker frisse salade die je in 20 minuutjes op tafel zet. Perfect voor die zonnige lentedagen waarin je geen zin hebt om uit je werk nog uren in de keuken te staan - of wanneer je gewoon zin hebt in iets lichts.

Bekijk hier het recept.

95 Risottorijst Risotto zalm groene asperges

Risotto met zalm en groene asperges

Er zijn van die asperge recepten die anders zijn, maar waarmee je de plank simpelweg niet mis kan slaan. Deze risotto met zalm en groene asperges is er zo eentje. Hierbij kook je de aspergekopjes, maar bak je de stelen zodat die laatste lekker hun bite behouden. Een perfecte combi met gerookte zalm en verse peterselie!

Check het recept hier.

Stazak Basmati Kokos Citroengras Oosterserundvleesreepjes Met Groene Asperges Uit De Wok

Oosterse rundvleesreepjes met asperges en spinazie

Asperges lenen zich ook uitstekend voor een snelle wok. Samen met rundvleesreepjes, babyspinazie en onze kant-en-klare basmatirijst heb je dan een compleet gerecht dat je binnen 15 minuutjes al op tafel kunt zetten. Ook lekker met shiitake in plaats van vlees voor als je liever vegetarisch kookt!

Je kunt het recept hier bekijken.

Toverrijst Kokant Gebakken Tofu Blokjes Met Geroosterde Gele Paprika

Krokante tandoori tofublokjes met geroosterde groente

We duiken ook even de Indiase keuken in voor een paar asperge recepten die anders zijn dan je gewend bent. Voor dit recept wrijven we asperges samen met wat reepjes gele paprika in met een tandoori-kruidenpasta en roosteren we de groenten vervolgens gaar in de oven. Een lekker makkelijk gerecht dat je eens geprobeerd móét hebben.

Hier staat het recept.

Asperges anders klaarmaken

Traditioneel kook je asperges een paar minuten en laat je ze vervolgens doorgaren met de deksel op de pan totdat ze precies de goede bite hebben. Maar je kunt ze ook heel goed grillen, bakken en roosteren. Gewoon met een beetje olie of boter in de (grill)pan of in de oven. Je kunt ze zelfs een lekker krokant jasje geven door ze te frituren! Op die manier maak je je favoriete asperge recepten anders klaar en houd je het een beetje avontuurlijk in de keuken!

Recepten met witte én groene asperges

Voor onze andere asperge recepten maken we gebruik van twee soorten asperges: groene en witte asperges. Waar de witte versie het liefst onder de grond blijft, wordt de groene variant juist wel bovengronds geteeld. Daardoor zijn die groene jongens vaak wat steviger en hebben ze een sterkere, ietwat pittigere smaak. Bovendien hoef je ze niet of nauwelijks te schillen, wat bij witte asperges nog wel eens een klusje kan zijn.

Nog meer asperge recepten, maar dan net even anders?

We hebben nog veel asperge recepten die anders zijn dan je gewend bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van linzenrijst met doperwtjes en groene asperges? Van een paprikarisotto met garnalen of van een quinoasalade? Je kunt er alle kanten mee op. Bekijk daarom hier al onze recepten met asperges en laat je verrassen!