Zin in een worstje vanavond? Met deze 10 recepten met worst wordt het avondeten altijd een succes. Lekker, gezond én makkelijk te maken!
1. Voorgestoomde couscous met chipolataworstjes en tomaat
Deze voorgestoomde couscous met chipolataworstjes en tomaat is misschien wel één van onze snelste recepten met worst. Binnen 10 minuten geniet je namelijk al van een bordje met fluffy couscous, zachte kerstomaatjes, kruidige worstjes en crunchy pompoenpitjes. Alles in één dus.
2. Pittige paella met kip en peultjes
Koken met worst = koken met chorizo. Een echte smaakmaker die je terugvindt in Spaanse recepten als deze pittige paella met kip en peultjes. Een lekker feestelijk gerecht om met de hele familie van te smullen op een warme zomerdag in het weekend. Schenk er maar vast een wijntje bij in!
3. Zilvervliesrijst met boerenkool en rookworst
Bij rookworst denken we natuurlijk aan stamppot. Gewoon even in de magnetron en klaar. Maar je kunt rookworst ook heel goed grillen. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heel lekker. Ervaar het zelf en probeer dit recept voor zilvervliesrijst met boerenkool en rookworst maar eens!
4. Tomatenrijst met knakworstjes
Kinderen zijn vaak dol op recepten met worst. Al helemaal als je iets met knakworst maakt. Deze tomatenrijst met knakworstjes, bijvoorbeeld. Een vrolijk gerechtje met stiekem ook heel wat groenten erin verstopt. Je merkt vaak niet eens dat je ook een oranje paprika en wat maïs naar binnen werkt!
5. Pilav met drumsticks en merguez
Merguez is een pittige worstje dat veel wordt gegeten in landen als Tunesië, Marokko en Algerije. Pilav is een smaakvol rijstgerecht dat daar ook veel op tafel staat. Combineer je die twee, dan krijg je deze pilav met drumsticks en merguez. Een heerlijk gerecht met lekker veel pit, dus serveer vooral met een frisse salade!
Lees ook: Pilav maken: hoe moet dat?
6. Gebraden saucijzen met bloemkool, snijboontjes en mangosalsa
Hollands met een twist! Deze gebraden saucijzen met bloemkool snijboontjes en mangosalsa serveren we namelijk met rijst in plaats van aardappelen en dus met een zoete mango in plaats van appelmoes. Net even anders, maar minstens net zo lekker. Ook te maken met verse worst en bijvoorbeeld broccoli!
7. Turkse kip met bulgur en tomaat
Droge worst. Heerlijk bij de borrel, maar wist je dat je er ook mee kunt koken? Wij gebruiken ‘m bijvoorbeeld graag in dit recept voor Turkse kip met bulgur en tomaat waarbij we het vlees samen met de groenten en bulgur langzaam gaar stoven in een smaakvolle bouillon. Een echt bordje comfort food als je het ons vraagt.
8. Pittige jambalaya met kip en chorizo
Chorizo is natuurlijk dé smaakmaker in je paella. Maar hij gaat ook heel goed in een klassieke Amerikaanse jambalaya. Een rijstgerecht met uien, bleekselderij en paprika. Smaakvol en gezond dus. Niet voor niets is deze pittige jambalaya met kip en chorizo dan ook één van onze favoriete recepten met worst!
Lees ook: Hoe moet je jambalaya maken?
9. Chipolataworstjes met pompoenpilav
Houd je wel van een beetje fusion cooking? Maak dan eens deze chipolataworstjes met pompoenpilav. Een mix van Italiaanse worstjes, Midden-Oosterse pilav en een Thaise pompoencurry. Een echt wereldgerecht dus. Boordevol kleur en smaak. Een feestje op je bord én in je mond.
10. Bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel
Bonen en worst zijn een match made in heaven. Dat bewijst ons recept voor bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel wel. Bovendien is dit gerecht eenvoudig en snel te maken, dus ideaal voor als je een drukke werkdag achter de rug hebt en niet al te lang in de keuken wilt staan.