De lekkerste Orzo herfstrecepten

15 nov. 2022 – Leestijd 2 min
HEADER De magic van de finishing touch

Ga aan de slag met Orzo! Wat is Orzo? Orzo is een lekkere pasta soort, in de vorm van een grote rijstkorrel. Ideaal dus om als alternatief in bijvoorbeeld Risotto te gebruiken. Zo tover je je Risotto om tot Orzotto. Maak bijvoorbeeld een heerlijke Orzotto met paddenstoelen, gorgonzola en salie. Of maak met Orzo een hartverwarmende ovenschotel om een groot gezelschap mee te verrassen. Ook is Orzo ideaal voor in verschillende soepen of lekker door een salade. Orzo is namelijk super veelzijdig. Ontdek snel wat je allemaal met Orzo kunt maken. Hieronder alvast wat heerlijke recepten om je op weg te helpen.

697 Lassie Orzo Saffraanorzotto met pompoen garnalen en citroengremolata

Saffraan Orzotto met pompoen, garnalen en citroengremolata

In dit Orzo recept is de Orzo goudgeel gekleurd door het toevoegen van de saffraan. Deze geeft dit gerecht, naast een heerlijke smaak, ook nog een bijzondere kleur. Samen met de garnalen en de citroen is het een lekkere en frisse verrassing.

696 Lassie Orzo Orzotto paddenstoelen gorgonzola en salie

Orzotto met paddenstoelen, gorgonzola en salie

Wauw! Zeg je smaak, dan zeg je gorgonzola. Dit Orzo gerecht spat van je bord. De smeuïge Orzo in combinatie met de pittige kaas, smakelijke salie en knapperige walnoten; een echte smaakexplosie.

692 Lassie Orzo Gegratineerde orzo met boerenkool zalm en mozzarella

GEGRATINEERDE ORZO met boerenkool, zalm en mozzarella

Ovenschotels zijn helemaal hot dit seizoen en ook met Orzo kun je een verrassend lekkere schotel maken. Dit Orzo recept met boerenkool, zalm en mozzarella is gezond en verrassend nieuw. Lekker voor het gezin of als je een gezellig dinertje met vrienden host.

695 Lassie Orzo Geroosterde spruiten kipfilet en amandel

ORZO MET geroosterde spruiten, gegrilde kipfilet en amandel

Ook zo gek op groente en fruit combinaties in een recept? Probeer dan dit Orzo gerecht met de bijzondere combinatie van geroosterde spruitjes en appel. Aangevuld met kip en amandelen is het een prachtig compleet plaatje.

693 Lassie Orzo Goulashsoep Orzo en peterselieroom

GOULASHSOEP met Orzo en peterselieroom

Ook een lekker verwarmend soepje gaat er wel in tijdens deze koudere dagen. In Italië is Orzo één van de favoriete pasta’s voor in de soep. Hiermee maak je van elke soep een vullende maaltijdsoep. Deze Orzo Goulashsoep is een echte aanrader!

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

ORZO MET pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten

Zin in iets vegetarisch vanavond? Twijfel dan niet en maak dit Orzo recept met pompoenstoof. Ideaal voor de herfstige en winterse dagen. De kikkererwten zijn de perfecte vleesvervanger en maken dit gerecht voedzaam en vullend.

Maak nu jouw favoriete Orzo gerecht of ontdek ze allemaal!