7 snelle recepten voor het avondeten (klaar in 15 minuten!)

11 mei 2023 – Leestijd 4 minuten
Blog Quinoa Salade 1

Binnen kwartier aan tafel? Geen probleem! Met deze snelle recepten voor het avondeten zit je in een mum van tijd aan een lekker bordje. We hebben onze favoriete snelle hoofdgerechten voor je op een rijtje gezet. Zeven lekkere maaltijden met kip of gehakt, met vis of gewoon vegetarisch. Eén voor iedere dag van de week. Altijd gezond, lekker en makkelijk om te maken. Zonder gedoe.

Bekijk ze allemaal en maak vanavond nog één van onze makkelijke en gezonde recepten voor een snelle hap!

1. Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Van onze snelle recepten met kip is deze kip met paksoi en cashewnotenrijst wel echt eentje die je in je repertoire moet hebben. Door kipfilet in blokjes te gebruiken besparen we alweer wat tijd, de paksoi is in no-time gaar en met kant-en-klare teriyaki woksaus hoeven we ook niet moeilijk (en lang!) te doen over het toevoegen van smaak. Aanschuiven maar!

2. Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata (vegetarisch)

Met een salade hoef je vaak niet lang te wachten tot alle ingrediënten klaar en gaar zijn. Zeker niet als je alleen rauwe groenten als tomaat, sla en komkommer gebruikt. In deze Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata doen we er gegrilde courgette bij (zo klaar!) en serveren we de salade op een verantwoorde basis van voorgestoomde quinoa.

Tip: Lassie Voorgestoomde Quinoa kun je in 90 seconden opwarmen in de magnetron of 2 minuten roerbakken in de pan. Ideaal voor snelle recepten dus! Bekijk daarom ook alle recepten met voorgestoomde quinoa.

Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata
Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata

3. Gehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous

Gehakt is natuurlijk heel snel klaar. Zeker als je het rult. Het vergt misschien wat multitasken, maar je kunt ook binnen een kwartier van gehaktballetjes genieten. En dan hebben we het niet over die kant-en-klare balletjes uit de supermarkt, maar gewoon lekker zelf gemaakt. Benieuwd hoe? Volg dan de stappen uit het recept voor gehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous!

4. Bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel

Zo. Dat is een hele mond vol. Maar laat je niet ontmoedigen door al die ingrediënten, want het meeste doe je gewoon in één pan en hoef je alleen maar even op te warmen. Dat scheelt weer in de afwas. En door de bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel te maken met voorgestoomde bulgur te maken verkorten we ook de bereidingstijd!

Tip: Lassie Voorgestoomde Bulgur is in 2 minuten klaar. De perfecte basis voor snelle recepten. Check dus zeker ook al onze andere recepten met voorgestoomde bulgur!

5. Snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes

Snelle recepten met vis? Check dan deze snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes. Door gerookte zalm (of forel) te gebruiken, hoeven we de vis niet eerst te bakken. Dat scheelt weer. En met rauwe bosuitjes, diepvries doperwtjes en een pak Lassie Panklaar Toverrijst doen we er nog meer ingrediënten bij die je in een paar minuten al klaar zijn om te eten!

6. Couscous met chipolataworstjes, gember en tomaat

Chipolataworstjes zijn zeer geschikt voor snelle recepten met vlees. De worstjes in deze couscous met chipolata’s, gember en tomaat zijn namelijk best dun, waardoor je ze in amper 10 minuutjes al goed gaar hebt gebakken. Tel daar tomaatjes, gember en eventueel wat rauwe plakjes radijs bij op en je hebt in een mum van tijd avondeten op tafel staan!

Tip: Je maakt dit recept met Lassie Voorgestoomde Couscous. Die is al gaar en hoef je dus alleen maar op te warmen. Dat kost je nog geen twee minuutjes. Check dus ook zeker alle recepten met voorgestoomde couscous voor nóg meer snelle recepten!

couscous met chipolata’s, gember en tomaat
couscous met chipolata’s, gember en tomaat

7. Nasi met ham (kidsproef)

Bij snelle recepten maak je slim gebruik van kant-en-klare producten. Deze snelle, kindvriendelijke nasi met ham bereid je dan ook met zo’n nasi-groentepakket, een zakje nasikruiden en een pakje hamblokjes. Hoef je alleen maar even te roerbakken samen met onze Panklare Zilvervliesrijst en je schuift meteen aan tafel!

Nog meer snelle recepten?

Naast de voorgestoomde quinoa, bulgur en couscous hebben we bij Lassie ook heel veel varianten van voorgestoomde rijst. Perfect voor gebakken rijst recepten die je in een paar minuten al op je bord hebt liggen. Lees er alles over en ontdek nog meer lekkere, snelle recepten in de blog Kant-en-klare rijst: alles wat je moet weten!