2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Top 10 meest populaire recepten van Lassie

30 okt. 2022 – Leestijd 3 min
554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

Dit zijn Lassie's meest populaire recepten van 2022. Altijd een succes. Altijd goed.

Pistacheköfte met bulgur en aubergine

We starten deze lijst met populaire recepten met köfte. Dat is een Turks gerecht met een soort kleine, dikke worstjes van gehakt. Lekker gekruide worstjes, that is. In dit köfte recept mengen we er ook wat pistachenootjes doorheen en serveren we het samen met aubergine, tomaatjes en bulgur. Lekker met feta!

Pittige jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya doet het sowieso erg goed, maar vooral dit jambalaya recept is een blijvertje. Deze zit namelijk bom- en bomvol smaak. Door de chorizo, door de cajunkruiden en door de bouillon. Maar ook door alle verschillende groenten. Bovendien zet je ‘m al binnen een half uur op tafel. 100% makkelijk, 100% genieten.

Libanese tabouleh met peterselie en granaatappelpitjes

Tabouleh (of taboulé) is een Libanese salade met bosuitjes, peterselie en tomaatjes. Je kunt het serveren als bijgerecht, maar bij Lassie maken we graag dit tabouleh recept. Door ook kikkererwten toe te voegen en er gegrilde halloumi (een stevige witte kaas) bij te serveren, maken we er namelijk een complete maaltijdsalade van!

Aubergine gevuld met pilav (vega)

En we blijven nog even in Midden-Oosterse sferen. Dit keer met een pilav recept. Hierbij kook je bulgur met allerlei smaakmakers in een lekkere groentebouillon gaar. We mengen er dan ook nog wat feta en dadels doorheen en vervolgens vullen we een uitgeholde aubergine met de pilav. Hoef je ‘m alleen nog maar even in de oven te schuiven!

Lees ook: Pilav maken: hoe moet dat?

Paella met kip en garnalen

Ja, natúúrlijk zit er ook een paella tussen de meest populaire recepten. Eentje met kip en garnalen om precies te zijn. Met zowel vlees als vis (of in dit geval zeevruchten) in de pan is er voor iedereen wat wils. Altijd een succes dus. En met tomaten, prei én doperwtjes zitten er ook genoeg groenten in dit paella recept!

Parelcouscous met romige spekjessaus en spinazie

Romige spinazie en spekjes zijn een match made in heaven. Dat bewijst dit parelcouscous recept wel. Maar we maken de spinazie à la crème hier nog wel net even wat lekkerder met wat knoflook, bosuitjes en een scheutje witte wijn (optioneel). Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en je hebt echt een bordje comfort food!

Risotto met doperwtjes en gerookte kip

Met een risotto kun je alle kanten op. Maar je moet er wel even geduld voor hebben … behalve met dit risotto recept! We maken deze namelijk met onze Rapido Risotto en daardoor kun je in een kwartiertje al aan tafel. Zeker als je ‘m serveert met gerookte kip. Scheelt weer bakken!

Quinoa met geroosterde groenten (vega)

Ook geroosterde groenten kunnen natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met de meest populaire recepten. En dat gebeurt dan ook niet. Dit quinoa recept is namelijk één van jullie favorieten. Terecht, want het is een lekker vegetarisch recept waar je het hele jaar door van kunt genieten als je ‘m met seizoensgroenten maakt!

Meer inspiratie: Lees Lassie Favo’s: 12x geroosterde groenten uit de oven

Thaise kip met paprika en cashewnoten

We zijn er bijna, maar niet voordat we deze Thaise kip cashew hebben gehad. Hoewel je bij Thais eten misschien aan een curry denkt, is juist deze snelle roerbak één van onze meest populaire recepten. Snappen we wel, want het gerecht is heel eenvoudig te bereiden en zit bomvol smaak. Je scoort er altijd punten mee!

Griekse rijst

Het populairste gerecht van afgelopen jaar: Griekse rijst. Een lekker gerecht met tomaten-paprikarijst, souvlaki-kip en zelfgemaakte tzatziki. Perfect om op je vrije dag eens van te genieten … of doordeweeks want je zet deze Griekse topper al binnen 25 minuten op tafel. Moet je simpelweg eens geprobeerd hebben!

Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki