5x couscous met kip (makkelijk & snel)

11 mrt. 2022 – Leestijd 2 min
549 Voorgestoomde Couscous Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Couscous met kip is ontzettend populair. Het is namelijk makkelijk om te maken, snel klaar en vaak ook nog eens gezond. Bovendien kun je er heel veel kanten mee op. Je maakt er bijvoorbeeld een lunchsalade mee. Of je eet het voor het sporten. Om je wat extra inspiratie te geven zetten we 5 van onze favoriete gerechten met couscous en kip voor je op een rijtje:

1. Couscous met gerookte kip

Deze Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen maak je zonder ook maar een pannetje op het vuur te zetten. We gebruiken namelijk onze voorgestoomde couscous, kant-en-klare gerookte kip en een zakje veldsla. Je hoeft dus zelf alleen maar even een dressing te maken van sjalot, azijn, peterselie en olie!

2. Kiptajine met couscous

Couscous en tajines zijn twee handen op één buik. En natuurlijk kun je er ook eentje maken met kip. Deze kiptajine, bijvoorbeeld. Een lekker stoofgerecht dat bom- en bomvol smaak zit. Een gerecht om indruk mee te maken, maar bovenal ook gewoon heel lekker. En als bonus: de oven doet het meeste werk. Je hoeft er dus geen Marokkaanse chefkok voor te zijn!

3. Snelle couscous met kip en ras el hanout

Je hebt niet altijd tijd om te koken. Maar je wilt wel gezond eten. Zeker als je vanavond nog de sportschool induikt of naar voetbaltraining moet. Probeer in dat geval eens onze snelle kip met ras el hanout en couscous. Staat in amper 10 minuutjes al op tafel en zit boordevol gezonde voedingsstoffen die je tijdens die workout wel kunt gebruiken!

535 Voorgestoomde Couscous Snelle kip ras el hanout couscous

4. Couscous met kip en rozijnen

Kip in tomatensaus is altijd een succes. Maar al helemaal als je er couscous en rozijnen bij serveert. En dat doen we dan ook graag in dit recept voor kip in tomatensaus met rozijnencouscous. Lekker gestoofd met kaneel, gebakken partjes ui en een beetje tijm. Dan weet je dat het goed is.

5. Couscous met kip en feta

De laatste in dit rijtje recepten voor couscous met kip: pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas. En kip natuurlijk. Want hoewel je deze salade prima vegetarisch kunt eten, passen plakjes gegrilde kipfilet er ook uitstekend bij. Ook lekker met gebakken aubergine voor als je er ook wat extra veggies in wilt. Snel, smaakvol en gezond!

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

Nog meer inspiratie?

Wil je nog meer recepten met couscous zien? Check dan hier 15 couscous gerechten voor het avondeten. Voor couscous met kip, maar ook met vlees of lekker vegetarisch!