5 makkelijke recepten voor gebakken rijst met kip

18 mei 2021 – Leestijd 3 minuten
604 Panklaar Zilvervliesrijst Miso gebakken rijst boerenkool paddenstoelen

Gebakken rijst met kip is een lekker makkelijk gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Geschikt om te mealpreppen, voor als je gaat sporten en ook nog eens lekker snel klaar. Bovendien heb je maar weinig nodig om een lekkere chicken fried rice op tafel te zetten. Met wat kip, rijst, groenten en smaakmakers uit je keukenkastje kom je al een heel eind. Maar weet je niet waar je moet beginnen en heb je toch wat inspiratie nodig? Check dan zeker deze 5 populaire recepten voor gebakken rijst met kip!

Gebakken rijst met kip en ei

Nasi is misschien wel het meest bekende gerechten met gebakken rijst. Er zijn heel veel varianten van. Met garnalen, met ham, vegetarisch en natuurlijk met kip. In dit recept voor snelle nasi met kip en ei maken we nasi gewoon met een bakje nasigroenten, wat ketjap en een spiegelei. Simpel koken kan ook heel lekker zijn!

Lees ook: Zelf nasi maken: simpel & snel!

Gebakken Thaise rijst met kipgehaktballetjes

Ook in Thailand eten ze graag gebakken rijst met kip. Daar heet het een fried rice trouwens khao pad. Het principe is hetzelfde, maar de smaken zijn anders. Je vindt er geen ketjap of satésaus, maar juist vissaus, currypasta’s en Thaise zoete chilisaus als smaakmakers zoals in deze Thaise rijst met kipgehaktballetjes. Lekker voor de afwisseling!

Hollandse kipkerrie

Je kent de kipkerrie natuurlijk wel het bekende broodje, maar je kunt er ook heel goed een gebakken rijst met kip en groenten van maken. In deze Hollandse kipkerrie doen we er bijvoorbeeld doperwtjes, paprika en een ananas bij voor een frisse touch. Compleet met een zelfgemaakte kerriesaus. Ook lekker met een paar gehakte cashewnoten!

Tip: Dol op kipkerrie? Je leest hier hoe je zelf heel makkelijk je eigen recepten kunt maken!

Kruidige kip-biryani

Oké, technisch gezien is een biryani misschien niet gebakken rijst - maar dit recept is te lekker om je te onthouden en de bereidingswijze verschilt niet veel van een fried rice. In deze kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander bak en stoof je de namelijk kip eerst en voeg je daarna de gekookte rijst toe. Weer eens wat anders!

Gebakken rijst met kip en groenten

Bij gebakken rijst met kip en groenten denk waarschijnlijk aan preien, paksoi, paprika en andere groenten die je goed kan roerbakken. Logisch, maar er zijn nog veel meer groenten geschikt voor in de wok! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zoete kip met rode kool, op smaak gebracht met honing en citroen? Zeker het proberen waard!

Zelf gebakken rijst met kip maken

Handig al die recepten voor gebakken rijst met kip, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen recepten maken. Gewoon met wat je nog hebt liggen. Zorg voor wat gekookte en afgekoelde rijst, snijd je groenten en kip in stukjes en zet je smaakmakers klaar. Verhit neutrale olie in een wok of hapjespan en fruit eerst wat ui, knoflook en/of gember aan (optioneel). Bak vervolgens de kip mee tot ‘ie gaar is, doe je groenten erbij en voeg als laatste de rijst toe. Nog even doorwarmen, eventueel op smaak brengen met verse kruiden of een sausje en je bent klaar om te serveren!

Nog meer inspiratie nodig?

Nog steeds geen idee wat je vanavond kan maken? No worries. Check dan deze simpele en supersnelle gebakken rijst recepten (ook zonder kip) of laat je inspireren door nog eens 5 van onze lekkerste fried rice recepten. Er zit altijd wel iets bij waar je net zin in hebt of een gerecht dat je kan maken met de restjes die je nog in je koelkast hebt!