2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke wereldgerechten om zelf te maken

15 dec. 2023 – Leestijd 3 min

Genieten van een risotto? Zin in Mexicaans of Chinees? Daarvoor hoef je niet naar een duur restaurant of de halve wereld over te reizen. Deze 10 makkelijke wereldgerechten kun je namelijk gewoon zelf maken. Lekker thuis in je eigen wereldkeuken!

Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki

1. Kip korma met koriander

Madras, tandoori of tikka masala … de Indiase keuken bevat heel veel verschillende curry’s. Onze favoriet? Deze kip korma met koriander. Een heerlijk gerecht met kip gesmoord in kruidige kokosmelk, paksoi en rode paprika. Lekker met wat geroosterd amandelschaafsel voor extra crunch!

Lees ook 5x de lekkerste Indiase gerechten: klassiek & modern

2. Cannelloni di risotto

Dan iets dichter bij huis: Italië. Daar vind je ook allerlei wereldgerechten. Pizza’s en pasta’s natuurlijk, maar ook cannelloni is een echte klassieker waarmee je punten scoort aan tafel. Wij maken graag deze cannelloni di risotto, waarbij we plakjes achterham vullen met spinazierisotto en daarna nog even met extra mozzarella afbakken in de oven.

629 Kip korma koriander Klassieker campagne
582 Risotto Cannelloni di risotto

3. Surinaamse bruine bonen met basmatirijst

Bruine bonen met rijst (BBR) is een bekend gerecht uit Suriname. En wie kan daar beter een recept voor maken dan Jennifer Jessica van Surinaams Koken met Jen? Juist. Niemand. Alleen daarom zou je deze Surinaamse bruine bonen met basmatirijst (en knakworst) al eens moeten proberen. Makkelijk en kindvriendelijk!

Lees ook Surinaamse recepten: ultiem gevarieerd eten

4. Pistacheköfte met bulgur en aubergine

Er komen allerlei lekkere wereldgerechten uit Turkijke. De durum kennen we bijvoorbeeld allemaal wel, maar ook dit köfte recept met bulgur, aubergine en cherrytomaatjes is er eentje voor in de (kook)boeken. Die maak je extra lekker met pistachenootjes, granaatappelpitjes en/of feta!

568 Basmatirijst Surinaamse bruine bonen met Basmatirijst
Bulgur Pistisch Kofte En Aubergine

5. Teriyaki poké bowl met kip, gegrilde bimi en cashewnoten

Deze teriyaki poké bowl met kip, gegrilde bimi en cashewnoten is één van de vele wereldgerechten uit Japan. En met onze speciale poké bowl rijst kun je die gewoon zelf maken. Zonder gedoe. Daarmee is dit recept lekkerder, gezonder en sneller klaar dan die afhaalbowl van de toko om de hoek. Zeker weten.

6. Paella met kip en garnalen

In een lijstje met wereldgerechten kan ook een Spaanse paella natuurlijk niet ontbreken. Zelf gaan we vaak voor deze paella met kip. Die is eenvoudig te bereiden, zit bomvol smaak en is net even wat toegankelijker dan de meeste andere paella recepten. Al kun je die natuurlijk ook gewoon op tafel zetten.

Lees ook 5x makkelijke paella recepten

615 Poke bowl rijst Teriyaki pokébowl kip gegrilde bimi cashewnoten
474 Paella kip garnalen

7. Chinese groenterijst met babi pangang

Met tjap tjoy, foe yong hai en een heleboel andere lekkere recepten is de Chinese keuken ook een echte wereldkeuken. En Chinese gerechten kun je heel eenvoudig zelf maken. Deze Chinese groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus is bijvoorbeeld al in 20 minuutjes klaar en een favoriet bij de kleintjes. Succes verzekerd!

8. Mexicaanse burritobowl met toverrijst (vega)

Bij Lassie zijn we dol op de Mexicaanse wereldkeuken. Taco’s, chili con carne of een ovenschotel met nacho’s staan hier allemaal regelmatig op tafel. Maar we maken ook graag deze burritobowl met toverrijst. Daarmee combineren we de bonenvulling van een burrito met lekker luchtige rijst … uiteraard een flinke dot guacamole.

513 Toverrijst Chinese toverrijst wokgroente zoetzure saus
512 Toverrijst Mexicaanse burritobowl kp

9. Griekse rijst met souvlaki-kip

Deze Griekse rijst met souvlaki-kip brengt je helemaal in vakantiestemming. Precies zoals je van wereldgerechten mag verwachten. Daarbij serveren we ‘m met Griekse tomatenrijst voor de veggies en natuurlijk met een zelfgemaakte tzatzikisaus. Zo maken we er een complete en gebalanceerde maaltijd van.

Lees ook 6x de lekkerst Griekse recepten van Lassie (o.a. met moussaka en shoarma!)

10. Pad thai van rijst met cashewnoten

Pad thai is een klassiek wereldgerecht dat je in Thailand praktisch op elke straathoek kunt krijgen, maar die je nu ook gewoon zelf kunt maken in je eigen keuken. Wij maken graag deze makkelijke pad thai van rijst met cashewnoten. Misschien net even anders, maar minstens niet zo lekker!

Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki
Stazak Pandan Pad Thai Met Paksoi

Nog meer wereldgerechten?

Check dan al onze recepten en laat je inspireren door bijvoorbeeld Marokkaanse couscous, Indische nasi of Afrikaans bobotie!