2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x Midden- en Zuid-Amerikaans eten

14 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Vanavond typisch Zuid-Amerikaans eten? Check deze recepten uit Midden- en Zuid-Amerika en laat je verrassen door klassiekers uit onder andere de Braziliaanse, Surinaamse, Mexicaanse en Jamaicaanse keuken.

Altijd lekker en altijd makkelijk te maken. Altijd goed.

Toverrijst Kleurige Paprikasalsa Met Rijst En Linzen
3 Kleuren Quinoa Kleurige Quinoa Met Braziliaanse Vis

1. Kleurige quinoa met Braziliaanse vis

First up, de kleurige quinoa met Braziliaanse vis. Onze versie van het bekende visstoofpotje uit Brazilië genaamd moqueca. Je kunt ‘m maken met kokosmelk en tomatenpuree, maar wij gaan in dit recept voor een zelfgemaakte tomatensaus met o.a. een rood pepertje, koriander en limoensap. Lekker met quinoa!

568 Basmatirijst Surinaamse bruine bonen met Basmatirijst

2. Surinaamse bruine bonen

First up, de kleurige quinoa met Braziliaanse vis. Onze versie van het bekende visstoofpotje uit Brazilië genaamd moqueca. Je kunt ‘m maken met kokosmelk en tomatenpuree, maar wij gaan in dit recept voor een zelfgemaakte tomatensaus met o.a. een rood pepertje, koriander en limoensap. Lekker met quinoa!

570 Toverrijst Toverrijst met massala eieren en bloemkool

3. Massala eieren met bloemkool

En we blijven nog even in Surinaamse sferen, want deze keuken heeft nog veel meer lekker typische smaken. Die van masala, bijvoorbeeld. Een onmisbaar kruidenmengsel met kerriesmaak. En daar kun je bijvoorbeeld deze vegetarische massala eieren met bloemkool en Toverrijst mee maken!

571 Basmatirijst Basmatirijst Surinaams rundvlees snijbonen

4. Surinaams rundvlees met snijbonen

En de laatste uit Suriname: Surinaams rundvlees met snijbonen. Een smaakvolle stoof met gember, laos, ketjap manis en eventueel wat cassavekroepoek om er echt een feestje van te maken voor het hele gezin. En houd je wel van wat pit? Geef er dan apart wat sambal bij. Kan iedereen het zo heet maken als ‘ie zelf wil!

Tip: Bekijk ook al onze Surinaamse recepten voor nog meer inspiratie!

Minuutje Toverrijst Jamaicaanse Kip Met Rijst

5. Jamaicaanse kip met rijst

In het Caribisch gebied vinden we ook veel Midden- of Zuid-Amerikaans eten. Deze Jamaicaanse kip met rijst, bijvoorbeeld. Een snelle en makkelijke variant van de bekende jerk chicken met een bijzondere mix van kruiden en smaakmakers. Moet je gewoon eens geprobeerd hebben!

Stazak Basmati Lime Koriander Chili Con Carne

6. Snelle chili con carne

Uiteraard kunnen ook Mexicaanse gerechten niet ontbreken als we het hebben over Midden- en Zuid-Amerikaanse eten. En een klassieker als een chili con carne doet het dan altijd goed. Ook als je geen tijd hebt, want deze snelle chili con carne met basmatirijst heb je al in ongeveer een half uurtje op tafel staan!

658 Toverrijst Mini empanadas tomatenrijst spinazie jonge kaas

7. Empanada’s met tomatenrijst, spinazie en kaas

Ook typisch Midden- of Zuid-Amerikaans eten: de empanada. Die wordt door het hele continent gegeten. Wij maken graag deze mini-empanada’s met tomatenrijst, spinazie en jonge kaas. Lekker met een pittige tomatensalsa en perfect voor bij een zomerse borrel. Zet die frisse biertjes dus maar vast koud!

669 Half Volkoren Toverrijst Gevulde Mexicaanse puntpaprikas rijst tonijn cheddarkaas

8. Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s

Maïs vormt de basis van veel Zuid-Amerikaans eten. Er worden bijvoorbeeld tortilla’s en nacho’s van gemaakt. In dit recept voor gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddar gebruiken we maïs echter om de rijst lekker te maken met wat extra groenten. Je serveert dit bbq-gerecht met guacamole (uiteraard).

Toverrijst Kortkokende Linzen Kleurige Paprikasalsa

9. Kleurige paprikasalsa met rijst en linzen

Latijns-Amerika staat natuurlijk ook bekend om salsa. De dans, maar ook zeker de saus die veel wordt geserveerd bij Zuid-Amerikaans eten. Vaak gemaakt van tomaten, maar je kunt er ook prima paprika’s gebruiken om er een paprikasalsa van te maken. Check deze kleurige paprikasalsa met rijst en linzen maar eens!

Peruaanse Arroz Con Leche

10. Peruaanse arroz con leche

En we sluiten deze lijst met Midden- en Zuid-Amerikaans eten af met een typisch toetje uit die regio: Peruaanse arroz con leche. Vrij vertaald rijst met melk. Hierbij wordt dessertrijst gekookt in melk met suiker en andere smaakmakers. Een soort Nederlandse rijstepap dus, maar in dit geval met sinaasappelsmaak!