Lassie Favo’s: top 10 exotische gerechten

4 apr. 2022 – Leestijd 3 min
630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

Bij Lassie houden we van gezond en lekker. Maar we houden ook van gevarieerd koken. Voor ons niet elke dag een AGV’tje, een bordje pasta of een rijsttafel van de plaatselijke toko in het weekend. Nee, wij gaan het liefst af en toe ook op culinaire ontdekkingsreis. En om ook jou te inspireren, zetten we onze favoriete exotische gerechten voor je op een rijtje!

Dit zijn onze favoriete exotische gerechten

Lekker, gezond én makkelijk om te maken. Gewoon in je eigen keuken. Bekijk ze allemaal en laat je verrassen!

Massaman curry met zoete aardappel

Curry’s zijn misschien wel de meest exotische gerechten. Ze worden over de hele wereld gemaakt en zitten vaak namelijk bomvol smaken die we in Nederland niet zo gewend zijn. Neem bijvoorbeeld deze vegetarische massaman curry met zoete aardappel en sugarsnaps. Zoet, zuur en kruidig in één. Een echte klassieker uit Thailand!

Jambalaya met gehakt en maïs

Van Azië gaan we in één keer naar Amerika. Naar Lousiana om precies te zijn. Daar maken ze namelijk jambalaya. Een gerecht uit de Creoolse keuken met Europese, Afrikaanse en West-Indische invloeden. Fusion cooking op z’n best. En lekker ook, dus probeer zeker eens onze jambalaya met gehakt en maïs!

Kleurige quinoa met Braziliaanse vis

Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Uit landen als Peru en Ecuador. Maar tegenwoordig wordt het ook veel in Brazilië gegeten. Deze kleurige quinoa met Braziliaanse vis is één van die exotische gerechten die je makkelijk thuis kunt maken. Je maakt daarvoor namelijk een een smaakvolle tomatensaus, legt de kabeljauw erin en schuift alles in de oven!

556 Gele rijst Kruidige kip Biryani met gele rijst en koriander

Kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander

Ook uit India komen veel exotische gerechten. We kennen allemaal de tandoori’s of tikka masala’s wel. Maar minder bekend (en misschien zelf nog wel lekkerder) is biryani: een grote pan heerlijke geurende, kruidige rijst. Om met de hele familie van te genieten. Ervaar het zelf en maak onze kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander!

Tip: Check ook eens deze 5 Indiase gerechten van Paulami Joshi. Klassiekers met een moderne twist!

Thaise Pompoensoep Pandanrijst Extra Vezels

Thaise pompoensoep met pandanrijst

Soep is misschien wel het meest veelzijdige gerecht ter wereld. En je kunt er dus ook hele exotische gerechten mee maken. Bijvoorbeeld deze Thaise pompoensoep met pandanrijst. Lekker romig door de kokosmelk en op smaak gebracht met o.a. gember, citroengras, vissaus en Thaise rode kruiden. Een echte smaakexplosie dus!

570 Toverrijst Toverrijst met massala eieren en bloemkool

Massala eieren met bloemkool

Met deze massala eieren met bloemkool en Toverrijst zet je vanavond eens iets Surinaams op tafel! We gebruiken namelijk Surinaamse masala als smaakmaker. Dat is een gebalanceerde mix van kruiden en specerijen die door de Hindoestanen naar Suriname is gebracht. Gewoon te vinden de grotere supermarkt. Moet je eens geprobeerd hebben!

Bonus: Bekijk ook eens de andere Surinaamse recepten van Jennifer Jessica!

Pilav met drumsticks en merguez

Voor dit lijstje met exotische gerechten gaan we echt de hele wereld over. We strijken dus ook neer in Noord-Afrika. Want daar komt deze pilav met drumsticks en merguez vandaan. Een lekker gerecht met ras el hanout, pepers en merguezworstjes die doorgaans op smaak gebracht zijn met harissa. Serveer met extra doperwtjes als je meer groenten wilt!

Milde viscurrymet gewokte spinazie en basmatirijst

Nog maar een curry dan. Gewoon omdat het kan én omdat deze milde viscurry ook gewoon ontzettend lekker is. We de currysaus in dit gerecht helemaal zelf met o.a. kurkuma, trassi en een paar stengels sereh. Lekker met spinazie uit de wok, basmatirijst (met extra vezels!) en een fris limoentje. Een makkelijke en lekkere manier om meer vis te eten!

Jamaicaanse kip met rijst

Door naar het Caribisch gebied! Daar vinden we namelijk ook een heleboel exotische gerechten. Deze Jamaicaanse kip met rijst, bijvoorbeeld. Een variant op de bekende jerk chicken, geserveerd met een frisse salade. Smaakmaker in dit gerecht is vooral de hot peppersauce, dus wees goed voorbereid!

Khao pad

Khao wat? Khao pad! Dat is Thaise gebakken rijst. In dit geval met garnalen en een paksoi. Een makkelijk eenpansgerecht dat je helemaal in de wok kunt maken. Handig. En lekker, want de smaak komt van de sojasaus, vissaus en zoete chilisaus. Een feestje op je bord. Lekker met kroepoek en.of stukjes friszoete mango!

625 Pandanrijst Thaise gebakken rijst khao pad klassieker na de campagne gebruiken 1