2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x Quinoa recept (vegetarisch)

2 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Laat je verrassen door onze 10 lekkerste gerechten met quinoa! Ieder quinoa recept is vegetarisch (of vegan), gezond, makkelijk te maken en natuurlijk ook gewoon heel lekker. Altijd goed.

3 kleuren Quinoa - Quinoa met geroosterde groenten

10 vegetarische quinoa recepten

Dit zijn onze favorieten:

Quinoa Geroosterde Bietjes En Geitenkaas

1. Quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas

Quinoa heeft een ietwat nootachtig smaakje dat heel goed past bij geroosterde groenten. In dit geval maken we dus quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas. Een heerlijk gerecht met ook geroosterde ui en balsamico azijn. Let op: gebruik voor dit recept rauwe bietjes. Die roosteren namelijk wat beter dan gekookte bieten!

552 Voorgestoomde Quinoa Italiaanse quinoa salade met tomaat en burrata

2. Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata

Denk je aan quinoa recepten die vegetarisch zijn, dan denk je waarschijnlijk aan een frisse maaltijdsalade. En terecht, want de veel quinoasalades zijn ook vegetarisch. Neem deze Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata, bijvoorbeeld. Een lekker frisse salade met pesto, courgette en kaas. Daar kom je de avond wel mee door!

Tip: Check voor meer inspiratie ook 8x de lekkerste quinoa salade van Lassie!

542 Voorgestoomde Quinoa Quinoa salade appel bleekselderij paddenstoelen

3. Voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen

Weinig tijd om te koken? Maak dan deze voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen! Die staat namelijk in nog geen 10 minuten op tafel. De voorgestoomde quinoa is al klaar en warm je gewoon even op in de magnetron. Kun je bijna meteen aan tafel. Alleen even de paddenstoelenmelange bakken!

Quinoamix Zwartebonenstoofpot

4. Zwartebonenstoof met quinoamix

Met gele paprika, groene bosuitjes, oranje wortelen en zwarte bonen is de zwartebonenstoof met quinoamix echt een feestje op je bord. En ondertussen zit ‘ie natuurlijk ook bomvol smaak. We maken de saus namelijk van tomaten, verschillende kruiden én sinaasappel. Dat maakt de zoete, pittige stoof net even wat frisser!

596 Voorgestoomde quinoa Prei quinoapannenkoek kaas

5. Prei-quinoapannenkoek met kaas

Wel eens een quinoapannenkoek gegeten? Moet je eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze prei-quinoapannenkoek met kaas. Daarmee maak je je pannenkoeken net even wat voedzamer en bovendien vullen ze ook beter dan een normale pannenkoek. Een echte maaltijd dus. Maar natuurlijk met een beetje schenkstroop!

605 Voorgestoomde Quinoa Quinoa goreng tempeh pindadressing

6. Quinoa goreng met tempeh en pindadressing

Maak ook eens een nasi met quinoa in plaats van rijst! Handig als je wat minder koolhydraten en meer eiwitten wilt eten. Daarbij maak je dit quinoa recept vegetarisch met tempeh in plaats van kipsaté. Beter nog, dat maakt de quinoa goreng met tempeh en pindadressing van Milou van der Will zelfs helemaal vegan!

553 Voorgestoomde Quinoa Lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs

7. Lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs

Zin in iets lekker lichts? Zet vanavond dan eens deze lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs op tafel. Een snelle en gezonde salade met Parmigiano Reggiano flakes en eventueel wat knapperige pijnboompitjes. Misschien wel één van onze favoriete gerechten voor op een warme zomerdag!

Tip: Meer weten over bimi? Lees ook Bimi bereiden op 5 manieren!

3 kleuren Quinoa - Quinoa met geroosterde groenten

8. Quinoa met geroosterde groenten

Veggielovers opgelet! Dit recept voor quinoa met geroosterde groenten zit bomvol …ja, groenten! In dit vegetarische quinoa recept gebruiken we bijvoorbeeld courgette, aubergine en paprika’s, maar je kunt natuurlijk ook andere seizoensgroenten gebruiken. Denk aan pompoen of pastinaak. Handig om in je repertoire te hebben!

593 Voorgestoomde quinoa Linzenquinoa champignons avocado eitje

9. Linzenquinoa met champignons, avocado en ‘n eitje

Een ei hoort erbij! Zeker in een lijstje met vegetarische quinoa recepten. Daarom vinden we ook onze linzenquinoa met champignons, avocado en ‘n eitje hier terug. Een lekker simpel en gezond gerecht dat binnen een kwartiertje op je bord ligt. Ideaal voor als je uitgeblust thuis komt na een middagworkout in de sportschool!

Quinoa Mix 3 Kleuren Sperziebonen Vergetarische Kipstukjes En Pittige Tomatensaus

10. Vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus

Nog zo’n kleurrijk gerecht, deze vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus. Boordevol groente, boordevol smaak. En zo pittig is ‘ie eigenlijk ook weer niet. Tip: met de vega kipstukjes maak je dit quinoa recept vegetarisch, maar je kunt ze natuurlijk ook vervangen door blokjes tofu als je dat lekkerder vindt!