2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 eiwitrijke vegetarische recepten

15 apr. 2024 – Leestijd 3 min

Wil je vegetarisch eten én genoeg eiwitten binnen krijgen? Check dan deze 10 eiwitrijke vegetarische recepten met eieren, noten, kaas of vleesvervangers. Altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Altijd goed.

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Geroosterde Groenten Met Halloumi

1. Geroosterde groenten met halloumi (24 gram eiwit p.p.)

Halloumi is een Cypriotische kaas die niet smelt als je ‘m maakt. Een soort grillkaas dus waarmee je een lekkere bite geeft aan dit gerecht met ook zilvervliesrijst en geroosterde bospenen, bloemkoolroosjes en bimi. En ook niet onbelangrijk: hij zit vol met eiwitten. Kun je de kaas niet vinden? Maak ‘m dan met tofu!

Bekijk het recept

Basmatirijst Kikkererwtencurry

2. Kikkererwtencurry (28 gram eiwit p.p.)

Deze kikkererwtencurry is gebaseerd op ‘the stew’ en is één van die eiwitrijke en vegetarische recepten om met de hele familie van te genieten (voeg dan wel het rode pepertje pas op het eind even toe). Serveer met een flinke klodder Griekse yoghurt (0% vet) voor nog meer proteïne!

Bekijk het recept

Minuutje Zilvervliesrijst Zilvervliesrijst Met Groene Asperges En Tofu

3. Zilvervliesrijst met groene asperges en tofu (25 gram eiwit p.p.)

Geen tijd om te koken? Ook dan kun je gewoon een eiwitrijke en vegetarische maaltijd op tafel zetten. Deze zilvervliesrijst met groene asperges en tofu gooi je namelijk zo vanuit de wok op je bord. Kost je in totaal ongeveer 10-15 minuutjes. Ook lekker met sperziebonen of haricot verts in plaats van asperges!

Bekijk het recept

Tip: Lees ook Tofu bakken: hoe moet dat?

Zilvervliesrijst Quinoa Granen Rijstfrittata Met Spinazie En Broccoli

4. Rijstfrittata met spinazie en broccoli (28 gram eiwit p.p.)

Een frittata is een soort Italiaanse omelet waar traditioneel restjes groenten in verwerkt worden. Een handig eiwitrijk en vegetarisch recept waar je alle kanten mee op kunt. In dit geval gaan we voor spinazie, broccoli en een portie Zilvervliestrjst + Quinoa en Granen om er een complete maaltijd van te maken.

Bekijk het recept

602 Basmatirijst Milde Maleisische linzencurry snelle wortelpickle

5. Milde Maleisische linzencurry & snelle wortelpickle (37 gram eiwit p.p.)

Een vegan recept uit de koker van Milou van der Will van The Green Chopstick. Maar bovenal een echte beuker als het gaat om eiwitrijk eten zonder vlees. Deze linzencurry maak je namelijk met gele (of rode) splitlinzen en een handje cashewnoten. En die zitten toevallig allebei vol proteïne!

Bekijk het recept

Quinoamix Zwartebonenstoofpot

6. Zwarte bonenstoof met quinoamix (23 gram eiwit p.p.)

Quinoa bevat van zichzelf volledige eiwitten. Dat betekent dat daarmee alle essentiële aminozuren binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Tel daar nog wat zwarte bonen bij op en je hebt een eiwitrijk en vegetarisch recept die ook nog eens vol vezels zit. Daar kom je de avond wel mee door!

Bekijk het recept

Stazak Basmati Lime Koriander Thaise Groentecurry Met Pompoen

7. Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten (23 gram eiwit p.p.)

Ook bij eiwitrijke vegetarische recepten is het belangrijk dat er voldoende veggies op je bord liggen. Dat zit met deze Thaise groentecurry gelukkig wel goed. Hier zit namelijk niet alleen pompoen in. Ook prei, tomaten, sugarsnaps en taugé vind je er in terug. Heb je meteen ook al je dagelijkse vitamines en mineralen binnen!

Bekijk het recept

450 Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse ovenschotel met tomaat kp

8. Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano (26 gram eiwit p.p.)

Een ovenschotel doet het goed bij iedereen aan tafel. Ook bij de kleintjes. En zeker deze Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano is vaak een favoriet. Lekker met rode ui, courgette en een dikke laag van belegen kaas en smeuïge buffelmozzarella. Ook handig: je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden!


Bekijk het recept

Stazak Pandan Pad Thai Met Paksoi

9. Pad Thai van rijst (27 gram eiwit p.p.)

Pad Thai is een echte klassieker die je op zo’n beetje iedere straathoek van Bangkok kunt krijgen. Maar belangrijker nog, het is een goed vullende maaltijd met lekker veel eiwitten door de eieren en de cashewnoten. Al kun je natuurlijk ook gewoon op de traditionele tour gaan en het gerecht bestrooien met een handje pinda’s!


Bekijk het recept

679 Pandanrijst vegetarische shoarma auberginereepjes tahini yoghurt

10. Vegetarische shoarma met pandanrijst, auberginereepjes en tahini-yoghurt (26 gram eiwit p.p.)

Misschien wel één van onze favoriete eiwitrijke vegetarische recepten, deze vega shoarma met aubergine. Het is namelijk een gezond bordje comfort food waar je verantwoord van kunt genieten op de vrijdagavond. Dat heb je wel verdiend, toch? Serveer met tahini-yoghurt voor extra smaak én extra eiwitten!

Bekijk het recept

Meer weten? Lees ook Wat is tahin en hoe moet je het maken?