Geroosterde wortelsalade
Living The Green Life
Dit is een recept van Living The Green Life

Ingrediënten

  • 3 takjes tijm
  • 1 el plantaardige olie
  • 200 g bospeen
  • 70 g Lassie BIO Quinoa
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 4 el agavesiroop
  • 250 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 75 g granaatappelpitjes
  • 100 g walnoten, grofgehakt
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel:

  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de blaadjes van de takjes tijm met de olijfolie. Schrap de bospeen.
  2. Leg de bospeen op de bakplaat en besprenkel ze met de tijmolie. Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe de boerenkool in een kom en masseer met de agavesiroop. Meng de kikkererwten door de boerenkool.
  4. Schep de quinoa met de granaatappelpitjes door het boerenkoolmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de salade over twee borden. Bestrooi met de walnoten en leg de geroosterde bospeen op de salade.

Tip: Serveer de salade met partjes limoen.

Bevat p.p.: 900 kcal, 24 g eiwit, 49 g vet waarvan 5 g verzadigd, 81 g koolhydraten en 20 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Quinoa

BIO Quinoa

Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.

Bekijk product

Ontdek onze recepten