2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x romantisch eten voor 2

2 okt. 2024 – Leestijd 4 min
Chocolade Gort Met Frambozen

Het is Valentijn! Het ideale moment om iets te doen voor je vriend of vriendin. Wat dacht je van romantisch eten voor 2? Maar dan gewoon thuis? Met deze lekkere, makkelijke en een tikkeltje luxe recepten voor het hoofdgerecht komt het altijd goed. Laat je inspireren!

95 Risottorijst Risotto zalm groene asperges

Risotto met zalm en groene asperges

Zeg je romantisch eten voor 2, dan zeg je risotto. De smeuïge rijst met rijke smaak valt namelijk bij iedereen wel in de smaak. En ook niet onbelangrijk: risotto’s laten zich bijzonder goed combineren met wijn. Deze risotto met zalm en groene asperges serveer je bijvoorbeeld het best met een Grüner Veltliner. Als dat geen romantische avond wordt…


Bekijk het recept

Lees ook Wijn bij risotto: welke gebruik je om te koken en te drinken?

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Indruk maken op je date? Zet dan eens gevulde groenten op tafel. Die zien er vaak geweldig uit en zijn gewoon heel makkelijk te maken. Deze gevulde bolcourgette met orzo alla carbonara heb je bijvoorbeeld zo in elkaar gedraaid en hoef je op het moment suprême alleen nog maar even in de oven te schuiven. Succes gegarandeerd.

Bekijk het recept

548 Zilvervliesrijst Quinoa Granen Italiaanse citroenkip tomaten basilicumsaus olijven

Italiaanse citroenkip met tomaten-basilicumsaus en olijven

Deze Italiaanse citroenkip met tomaten-basilicum is er echt eentje om in te lijsten. De sappige kip met frisse smaak is namelijk een echte klassieker waarmee je je diner stiekem een verfijnde touch geeft. Belangrijk, want liefde gaat natuurlijk door de maag en met dit gerecht laat je zien dat je toch wel best goed kan koken.

Bekijk het recept

676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen

Poké bowl met katsu curry en edamamebonen

Ook leuk om samen van te genieten: een zelfgemaakte poké bowl. Nu kun je dan gaan voor die traditionele Japanse variant met zalm, maar wij gaan graag voor deze versie met krokante kipschnitzels, broccoli en een homemade katsu currysaus. Het perfecte gerecht voor als je nog een avondje uit voor de boeg hebt.

Bekijk het recept

Rijke Roerbakrijst Wit Biefstuk Met Tomaat En Sperzieboontjes

Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Biefstuk doet het altijd goed als romantisch eten voor 2. Zeker wanneer je het vlees omwikkelt met plakjes gerookt ontbijtspek, zoals we met deze Duitse biefstukjes doen. Je hoeft ze daarna alleen nog maar te bakken. Ongeveer 4 minuutjes per kant in een hete grillpan. Boontjes en tomaatjes erbij en klaar. Zo simpel kan het zijn.

Bekijk het recept

697 Lassie Orzo Saffraanorzotto met pompoen garnalen en citroengremolata

Saffraanorzotto met pompoen, garnalen en citroengremolata

Het oog wil ook wat tijdens een romantisch diner. Gelukkig zet je met deze saffraanorzotto een indrukwekkend gerecht op tafel. Vol kleur, maar vooral ook vol smaak. Je kookt de orzo, groenten en garnalen hier namelijk in een saffraan-visbouillon en serveert het met een frisse mix van citroenrasp, knoflook en peterselie. Heer-lijk.

Bekijk het recept

Half Volkoren Toverrijst Italiaanse Aubergine Tournedos Met Tomatensaus En Kappertjes

Auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes

Romantisch eten voor 2 kan natuurlijk ook gewoon vegetarisch. Deze Italiaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes is er perfect voor. Ongelooflijk lekker, snel klaar en makkelijker te maken dan je denkt. Je roostert de dikke plakken aubergines namelijk gewoon in de oven. Heb je mooi de tijd om die tomatensaus te maken!

Bekijk het recept

Toverrijst Zalm Uit De Oven Met Kruidenboter Spinazie En Boontjes

Zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven

Liever vis dan vlees? Dan moet je deze zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven eens proberen. Een simpel gerecht misschien, maar wel eentje die bij iedere visliefhebber in de smaak valt. Bovendien wordt je zalm op met dit recept altijd perfect gebakken. Kan dus niet misgaan!

Bekijk het recept

Tip: Check ook 5x zalm uit de oven voor nog meer inspiratie!

29 Risottorijst Paddenstoelenrisotto met spekjes 2

Paddenstoelenrisotto met spekjes

Is het buiten koud deze Valentijn? Maak dan eens ons recept voor paddenstoelenrisotto met spekjes. Daar krijg je het gegarandeerd weer warm van. Schenk er een krachtig rood wijntje bij voor de volledige experience en kruip daarna lekker onder een dekentje voor een filmpje op Netflix. Want ook dat is soms gewoon heel gezellig.

Bekijk het recept

635 Orzo Eenpans orzo

Hotpot

En last but not least in dit lijstje met recepten voor orzo met groenten: orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat. Een vegan eenpansgerecht van Living The Green Life dat perfect is voor op een druilerige herfstdag. Vooral omdat je het door de chilivlokken wel weer lekker warm krijgt!

Bekijk het recept

En voor het dessert…

Je sluit dat romantische etentje voor 2 natuurlijk wel af met een lekker toetje. Laat je daarvoor inspireren door deze 10 heerlijke valentijn dessert ideeën. Hoef je echt niet voor naar een restaurant!