2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

5 tips en recepten voor een romantisch diner thuis

2 okt. 2024 – Leestijd 3 min
Lassie 6 tips voor een extra romantisch diner

Verras je partner of date eens met een romantisch diner thuis! Want liefde gaat door de maag en door zelf iets heerlijks te koken laat je zien dat je écht om iemand geeft. Met deze handige tips en makkelijke recepten komt het altijd goed.

5 tips voor een romantisch diner thuis

Zo maak je dat etentje extra romantisch:

  1. Ruim je huis op
    Want laten we eerlijk zijn: een rommelige kamer is nu niet de meest romantische setting voor een lekker diner. En als je dan toch bezig bent, zorg ook meteen dat je je drankjes koud hebt staan en dat het binnen lekker aangenaam is qua temperatuur. Kleine moeite, groot resultaat.
  2. Verminder afleidingen
    Ook tijdens een romantisch diner thuis wil je lekker ongestoord kunnen kletsen. Leg je telefoon dus weg (of nog beter: zet ‘m uit) en geef eventuele huisdieren vooraf al wat te eten. Zo heb je echt even tijd voor elkaar.
  3. Dek de tafel helemaal
    Door de tafel te dekken geef je je eten een extra sfeervolle touch. Precies wat een romantisch diner thuis wel kan gebruiken. Gebruik dus vooral dat mooie servies van je oma (komt dat ook nog eens van pas!), vouw een paar mooie servetten en zet een bloemetje op tafel. Kaarsje aan en je bent ready to go.
  4. Zorg voor de juiste muziek op de achtergrond
    Een muziekje op de achtergrond werkt ook sfeerverhogend. Let op: houd het wel op de achtergrond zodat je elkaar nog goed kan verstaan. Een romantisch diner thuis draait immers om jullie. En vervang je reguliere playlist met stevige house of hardrock ook even door wat slowjams of wat fijne jazz. You can thank us later.
  5. Bereid zoveel mogelijk voor
    Je lievelingseten mag dan wel misschien die snelle wokschotel zijn, maar tijdens een romantisch diner thuis mag je best wat meer uitpakken. Aan de andere kant wil je ook weer niet de hele avond in de keuken moeten staan. Maak daarom recepten die je goed voor kunt bereiden!

En 5 recepten voor een romantisch diner thuis

Allemaal goed voor te bereiden, makkelijk te maken en natuurlijk gewoon heel erg lekker.

Toverrijst Zalm Uit De Oven Met Kruidenboter Spinazie En Boontjes

Zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven

Ovengerechten zijn vaak goed voor te bereiden. Je kunt al je groenten, vlees of vis vooraf bijvoorbeeld al snijden en klaarzetten. Precies dat maakt deze zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven een goed recept voor een romantisch diner thuis. Hoef je alleen nog maar de rijst en boontjes te koken!


Recept bekijken

Basmatirijst Rendang Met Spinazie

Rendang met spinazie

Wat voor ovenschotels geldt, geldt ook voor stoofschotels. Die kun je rustig op het vuur zetten en serveren als je er zelf klaar voor bent. Neem bijvoorbeeld oer-Hollands draadjesvlees, een Franse boef bourguignon of ga voor deze Indonesische rendang met spinazie. Succes gegarandeerd!


Recept bekijken

Risotto Rijst Ovenrisotto Met Champignons En Doperwten

Ovenrisotto met champignons en doperwten

Voor een normale risotto moet je de hele tijd bij de pan blijven om te roeren. Voor deze ovenrisotto niet. Bij deze variant met champignons, doperwtjes en knapperige bacon doet de oven namelijk weer het meeste werk. Heerlijk met een gerijpte chardonnay!

Recept bekijken

690 Lassie Poké Bowl Poké Bowl krokante kip teriyaki en regenboog groenten

Poké bowl met krokante kip, teriyaki en regenboog groenten

Poké bowls zijn echt van die gerechten om van te genieten. Perfect dus voor een romantisch etentje. Zeker deze goed gevulde poké bowl met krokante kip. Die zit namelijk vol met lekkers dat je vooraf allemaal al in bakjes klaar kunt zetten. Alleen nog even mooi opmaken!


Recept bekijken

Stazak Pandan Naturel Aubergine Met Tomaat Mozza Enpestorijst

Geroosterde aubergine met mozzarella en pestorijst

Gevulde of gewoon geroosterde groenten doen het ook altijd goed bij een romantisch diner thuis. En eten jullie vegetarisch? Dan raden we je deze geroosterde aubergines. Lekker met pestorijst, rucola en natuurlijk een flinke bol buffemozzarella om het helemaal af te maken.


Recept bekijken

Nog meer inspiratie nodig?

Staat dat ene recept nou net niet tussen? Geen zorgen. Check dan deze 10 romantische recepten voor Valentijnsdag of laat je inspireren door deze 10 makkelijke valentijnsrecepten voor thuis. Zit altijd wel een goed idee bij voor een romantisch diner thuis!