2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Mealprep lunch: 10 recepten

8 apr. 2024 – Leestijd 3 min

Met een mealprep voor de lunch sla je twee vliegen in één klap: je maakt gezondere keuzes én je bespaart op die kantinebroodjes. Check daarom snel deze 10 makkelijke recepten geniet iedere dag van een lekkere en gezonde lunch op het werk.

Quinoa Quinoasalade Met Gerookte Kip.jpg

1. Quinoasalade met gerookte kip

Zeg je mealprep voor de lunch, dan zeg je quinoasalade met gerookte kip. Dat is niet zo gek, want deze salade heeft alles wat je nodig hebt om de middag door te komen: eiwitrijke kip, frisse groenten, zoete mango en crunchy pecannoten. Even mengen met de quinoa en het kan zo in een bakje in de koelkast.


Bekijk het recept

Rijke Roerbakrijst Wit Omelet Met Groenterijst

2. Omelet met groenterijst

Tuurlijk, pauze nemen is belangrijk. Maar soms heb je het zó druk op je werk dat je eigenlijk geen tijd hebt om rustig een broodje te smeren. Neem in dat geval dan eens deze omelet met groenterijst mee. Die maak je ‘s avonds in een kwartiertje klaar en kun je de volgende dag rustig achter je laptopje opeten. No stress.

Bekijk het recept

Notenrijst Gebakken harissa zalm notenrijst spinazie

3. Gebakken harissa-zalm met meer notenrijst en spinazie

Mealpreppen betekent natuurlijk niet dat je saaie dingen hoeft te eten. Integendeel zelfs. Met een mealprep voor de lunch kun je jezelf juist trakteren op iets lekkers én voedzaams. Neem bijvoorbeeld eens deze gebakken harissa-zalm met spinazie en tomaatjes mee naar je werk. Gegarandeerd jaloerse collega’s.

Bekijk het recept

Parel Couscous Kruidige Chopped Salad Basilicum

4. Kruidige chopped salad met basilicum en parelcouscous

Deze kruidige chopped salad is een lekker lichte, maar wel goed vullende salade voor de warmere dagen. Met (paarse) spitskool, wortel, komkommer, tomaat en avocado geeft ‘ie namelijk een verfrissende en healthy touch aan je werkdag. Tip: meng de basilicumblaadjes op het allerlaatste moment door de salade voor maximale smaak!

Bekijk het recept

530 Basmati Minuutje Kip snijbonen tomaten tapenade

5. Minuutje basmatirijst met kip, snijbonen en tomatentapenade

Ben je veel in de sportschool te vinden en probeer je ook ‘s middags wat extra proteïne binnen te krijgen? Dan is dit recept voor basmatirijst met kip, snijbonen en tomatentapenade misschien wel jouw ideale mealprep voor de lunch. Deze bevat namelijk maar liefst 52 gram eiwitten per portie!

Bekijk het recept

Quinoa Builtje Quinoasalade Met Courgette En Tomaat

6. Quinoasalade met courgette en tomaat

Stop een bakje met deze quinoasalade met courgette en tomaat in je tas en je hebt altijd iets gezonds voor als je onderweg trek krijgt of voor die lunchpauze op het werk. Simpel te maken, snel klaar en dankzij de kappertjes, olijven en oregano ook bomvol Italiaanse smaken. Ook lekker met een blikje uitgelekte tonijn!

Bekijk het recept

Meer inspiratie: 8x de lekkerste quinoa salade van Lassie

Halfvolkoren Toverrijst Groene Bonenrijst Metgerookte Makreel

7. Groene-bonenrijst met gerookte makreel

Met gerookte makreelfilet, sojaboontjes en eieren zit ook deze groene-bonenrijst vol met eiwitten. Dat maakt ‘m niet alleen ideaal als mealprep voor de lunch op het werk, maar ook voor als je ‘s avonds uit het werk meteen even de gym in duikt voor een stevige workout. Houd wel rekening mee dat dit recept sterk kan geuren door de vis!

Bekijk het recept

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

8. Tabouleh met peterselie en granaatappel

Tabouleh is een Libanese bulgursalade die vaak als bijgerecht gegeten wordt. Maar met gegrilde halloumi en granaatappelpitjes maak je er eenvoudig een hele maaltijd van die ook geschikt is als mealprep voor de lunch. Ook lekker met gedroogde cranberry’s en/of gekookte pompoenblokjes!

Bekijk het recept

456 Toverrijst Roerei tijm en frisse zomerse salade kp

9. Roerei met tijm, botersla en komkommer

Een klassieke lunch met sla en ei, maar dan als mealprep om mee te nemen naar je werk. Dat maakt je dag altijd goed. Daarbij kun je dit recept voor roerei met tijm, botersla en komkommer ook eenvoudig een beetje pimpen met wat verkruimelde feta en pitloze druiven. Wordt ‘ie nóg lekkerder van.

Bekijk het recept

535 Voorgestoomde Couscous Snelle kip ras el hanout couscous

10. Snelle kip met ras el hanout en couscous

Kip met groenten en couscous zijn samen een echte mealprep lunch waar je alle kanten mee op kunt. In dit geval brengen we de kip op smaak met ras el hanout en serveren we hem met peulen, wortels, bosui en eventueel nog wat gehakte amandelen. En met een bereidingstijd van 10 minuten heb je er ook ‘s avonds weinig werk aan. Scheelt weer!

Bekijk het recept


Verder lezen?

Check How to: meal preppen (5 tips) voor een extra goede mealprep voor de lunch of laat je inspireren door deze 10 gezonde sportmaaltijd recepten!