De 8 lekkerste Aziatische recepten van Lassie

19 maart 2023 – Leestijd 4 minuten
Getty Images 545286388 Aziatische recepten KLEIN 1

Kleurrijk, kruidig, een tikkeltje zoet en van licht spicy tot aan gerechten waar je het heel warm van krijgt. Altijd lekker en klaar in een handomdraai. De gerechten uit de Oosterse keuken hebben ‘t allemaal. En je hoeft er tegenwoordig niet meer de halve wereld voor rond te reizen; alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt om de hoek. Dus wat houdt je nog tegen om één van onze favoriete Aziatische recepten te proberen?

Hier zijn ze:

1. Indonesische rendangballetjes met boontjes

Rendang. Een klassiekertje uit de Indonesische keuken. Traditioneel een tijdrovend stoofgerecht, maar in deze variant een stuk sneller op tafel. En dat zonder in te leveren op de smaak. De rendangballetjes worden geserveerd met sperzieboontjes, paprika, frisse komkommer en atjar tampoer als zuurtje voor erbij. Gegarandeerd genieten.

Check het recept hier.

2. Thaise pompoensoep met pandanrijst

Laten we eerlijk zijn … er is niets zo lekker als een goed gevulde kom soep waar je het heerlijk warm van krijgt. En dat weet je met het recept voor deze Thaise pompoensoep gegarandeerd voor elkaar te krijgen! Het is een volledige maaltijd boordevol groenten en laag in calorieën. Kortom, het perfecte comfort food voor ‘s avonds op de bank. Beter gaat het niet worden.

Hoe je die pompoensoep maakt vind je hier.

3. Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Malse kip in een heerlijke teriyakisaus, gecombineerd met cashewnoten voor een lekkere crunch. Do we need to say more? Yes, we do. Want het staat binnen een kwartiertje op tafel. Dat maakt dit gerecht nog beter en daarom mag-ie niet in ons lijstje met de lekkerste Aziatische recepten ontbreken.

Klik hier voor het recept.

4. Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst

Denk je aan Azië, dan denk je aan een wok. Ongetwijfeld. Zet je wokpan dus maar vast op het fornuis, draai het vuur hoog en met twintig minuutjes smul je van deze Japanse roerbak met gemarineerde biefstukblokjes en knapperige bimi. Simpel, snel en ontzettend lekker. Precies wat je wilt na een drukke dag werken.

Hier vind je het recept.

5. Thaise viscurry

In ieder lijstje met de lekkerste Aziatische recepten mogen curry recepten niet ontbreken. En iets met vis trouwens ook niet. Combineer je die twee, dan kom je al gauw uit bij de Thaise viscurry. Een kruidig stoofgerecht dat je op iedere hoek van de straten van Bangkok kunt krijgen, maar ook gewoon thuis in je eigen keukentje gemakkelijk zelf kunt maken. Probeer ‘t uit en laat je verrassen door een intense smaak.

Het recept bekijk je hier.

6. Oosterse rijstsalade met asperges en taugé

Rijstsalade is perfect voor een warme zomeravond. En deze Oosterse variant met asperges en taugé al helemaal. Het friszure van de limoen in combinatie met knapperige peultjes, groene asperges en de kenmerkende smaak van taugé is simpelweg om van te smullen. Niets meer en niets minder. Serveer daar een stukje gegrilde kip bij van de BBQ en je dag kan niet meer stuk.

Hier staat het recept.

7. Snelle nasi met ham

Een culinair hoogstandje? Misschien niet helemaal. Maar lekker? Zeker weten! Voor een goed bordje nasi hoef je niet meer naar de toko. Sterker nog, deze vlugge nasi met ham van Lassie is sneller klaar dan dat jij ‘m af kunt halen. Je kunt namelijk ook gewoon zelf nasi maken! Daar durven we wel om te wedden. Het is de perfecte maaltijd voor op de vrijdagavond.

En het recept kun je hier vinden.

8. Bief met muntsalsa

We sluiten af met een tropisch tintje: pandanrijst met bief, muntsalsa, sugarsnaps en mango! Moet je daarvoor biefstuk gebruiken? Niet per se, want ook eendenborst of kippendijen doen het ontzettend goed in dit feestmaal. Of vervang het vlees door tofublokjes voor een vegetarische variant. Je kunt eindeloos variëren met dit gerecht en daarom verdient het een plaatsje in de lijst met de lekkerste Aziatische recepten.

Je checkt het recept hier.

Nog meer Aziatische recepten?

Staat jouw favoriete recept er niet tussen en wil je vanavond toch lekker Oosters eten? Geen zorgen, daar weten we wel wat op. Bekijk bijvoorbeeld onze favoriete:
Japanse gerechten
Indische recepten
Thaise recepten
Wokgerechten