Onze favoriete Thaise recepten

06 maart 2020 – Leestijd 4 minuten
Thai food

Thaise recepten zijn lekker licht, sterk geurig en met een scherp randje. Een samenspel van texturen en kleuren. Om over smaak nog maar te zwijgen. En bovendien zijn er een heleboel verschillende Thaise gerechten die je simpelweg eens geprobeerd moet hebben. En het mooie? Je kunt alle ingrediënten gewoon krijgen bij de supermarkt om de hoek. Nieuwsgierig naar onze favoriete Thaise recepten? We zetten ze bij Lassie graag even voor je op een rijtje.

In willekeurige volgorde:

Roerbakgroenten met garnalen en pinda’s

We trappen het lijstje met onze lekkerste Thaise recepten af met een simpel, maar ontzettend lekker gerecht: Thaise roerbak van garnalen, paksoi en pinda’s. Alles zit erin: smaakvolle garnalen, zachte groente en een paar pinda’s voor die lekkere crunch. Natuurlijk met knoflook, gember en rood pepertje. Ook lekker met een kant-en-klare Thaise roerbakmix!

Check het recept hier.

Thaise pompoensoep

Pompoensoep is één van die klassieke Thaise recepten. En in deze versie maken we er een volwaardige maaltijd van door rijst met extra vezels toe te voegen en ook wat groenten als paprika en peultjes. Je kunt ook wat gebakken tofu toevoegen. Eigenlijk kun je hem helemaal maken zoals je zelf wilt. Gewoon met je favoriete ingrediënten.

Hier vind je hoe je Thaise pompoensoep maakt.

Beef salade met muntsalsa

We zijn bij Lassie zo gek op de bief met muntsalsa, dat we ‘m al eerder opgenomen hebben in een lijstje met de lekkerste Aziatische gerechten. De munt en mango maken ‘m lekker fris en dat staat dan weer in heerlijk contrast met het scherpe van de Thaise rode currykruiden. Ook lekker met kippendijen, eendenborst of plakjes tofu voor een vegetarische variant!

Het recept kun je hier vinden.

Thaise curry (vegetarisch)

Zeg je Thaise recepten, dan zeg je Thaise curry. En wij maken daar dan een groene, vegetarische curry van. Letterlijk en figuurlijk, want we gebruiken boemboe voor groene curry en een heleboel groenten als prei, tomaten, knapperige sugarsnaps en frisse taugé. Gestoofd in kokosmelk en met (geroosterde) cashewnoten voor een lekkere bite.

Hier staat het recept.

Thaise curry met kip

Oké, nog eentje dan: Thaise curry met kip en sperzieboontjes. Klaar in een kwartiertje, dus perfect als snelle hap of als je een drukke dag hebt gehad op het werk. Gewoon even alles aanbakken, panklare rijst toevoegen, bouillon en kokosmelk erover schenken en een minuutje alles laten garen. Makkelijkere Thaise recepten voor curry bestaan er haast niet.

Je vindt het recept hier.

Tip: nog meer curry-inspiratie? Check dan onze 15 snelle en gezonde curry recepten!

Crabcakes

Nog zo’n klassieker uit de Thaise keuken: viskoekjes! Maar bij Lassie doen we het net even anders. We ontwikkelden namelijk een recept voor crabcakes en dat blijkt een schot in de roos. Een heerlijke snack, laag in calorieën en indrukwekkend als je het op tafel zet. Serveer ze op een bedje van veldsla en je hebt ook een lekker voorgerecht te pakken voor je dinner party!

Bekijk hier het recept.

Thaise rijst met pittig gehakt

Ook de Thaise rijst mag niet ontbreken in een lijstje met lekkere Thaise recepten. In dit gerecht wordt de rijst op smaak gebracht met pittig gehakt, pasta voor rode curry en een paar eetlepels vissaus. Serveer met roergebakken groenten als spinazie of paksoi (of lekker makkelijk met een zakje wokgroente) en strooi er bosui, reepjes peper en eventueel wat koriander over.

Je checkt het recept hier.

Zalm met gember en pandanrijst

Van onze Thaise recepten met vis is deze zalm met gember en pandanrijst wel onze favoriet. De schoonheid zit ‘m in de eenvoud. We roerbakken plakjes gember, een gesnipperd sjalotje en bosuitjes met de vis en brengen hem alleen op smaak met suiker, limoensap en Thaise vissaus. Probeer het uit en ontdek hoe lekker simpel kan zijn.

Je leest hier hoe je dit gerecht maakt.

Thaise kip cashew

Ook wel bekend onder de naam kip siam. Wereldwijd één van de meest bekende en populaire Thaise recepten en ook in Nederland eten we ‘m graag. In onze versie van de Thaise kip met cashewnoten serveren we ‘m met paprika en een mix van soja- en vissaus. Zo simpel kan de Thaise keuken ook zijn!

Hier staat het recept.

Pittige kippensoep

Last but not least, kippensoep. Van de Thaise recepten is met name de kokos-kippensoep geliefd bij veel mensen. Deze tom kha gai, zoals het ook wel genoemd heet, maken we met bouillon, kokosmelk, rode currypasta, de frisse touch van citroengras of limoen en een heleboel groente. Een heerlijke combinatie en bovendien met maar weinig kilocalorieën!

Lees het recept hier.