Zo maak je gegrilde aubergine
Gegrilde aubergine maken is gelukkig helemaal niet zo moeilijk:
- Snijd de aubergine in dunne plakken.
- Leg de plakken op een keukenpapiertje en bestrooi beide kanten met zout. Dat onttrekt het vocht waardoor ze lekker stevig blijven.
- Bestrooi de plakken aubergine met kruiden (optioneel) en besmeer met een laagje olie. Een kwastje werkt hierbij het makkelijkst.
- Zet een grillpan op hoog vuur en bak ze aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Uit de oven
Gegrilde aubergines uit de oven zijn misschien nóg wel makkelijker te maken:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de aubergines of snijd ze over de lengte in dikke plakken.
- Besmeer ze met olie en je favoriete kruiden en leg op de bakplaat.
- Rooster de aubergines in de oven. Halve aubergines hebben ongeveer 30 minuten nodig. De plakken zijn vaak na 20 minuten al klaar.
7 recepten met gegrilde aubergine
Altijd lekker, makkelijk en gezond. Altijd goed.