15x Rijst met Groenten - De lekkerste recepten van Lassie

19 maart 2020 – Leestijd 3 min

Romige kip kerrie met doperwtjes

Rijst met groenten is ontzettend populair. En terecht, want het vormt de basis van een gezonde maaltijd met allemaal belangrijke voedingsstoffen: koolhydraten voor energie, vezels voor een vol gevoel en natuurlijk ook een heleboel vitamines en mineralen. Maar er zijn ook ontzettend veel recepten voor rijst met groenten. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Geen zorgen! Of je nu zin hebt in kip, iets vegetarisch, gebakken rijst of een curry, we helpen je graag het lekkerste recept te vinden. Daarom vind je in deze lijst onze favoriete recepten voor rijst met groenten. Gevarieerde gerechten, eenvoudig te bereiden en handig gesorteerd per categorie. Laat je dus lekker inspireren en zet vanavond nog iets lekkers en gezonds op tafel!

Rijst met groenten en kip

Rijst met groenten en kip geldt voor veel mensen als de ideale maaltijd voor het sporten. Dat komt omdat er voldoende eiwitten en langzame koolhydraten inzitten. Maar het is ook gewoon heel erg lekker natuurlijk en je hoeft echt niet elke dag hetzelfde te eten als je veel sport … je kunt er namelijk eindeloos mee variëren! En dat doen we bij Lassie dan ook graag. Dit zijn onze favoriete recepten:

Gebakken rijst met groenten

Lekker, simpel en doorgaans in een handomdraai op tafel. Gebakken rijst met groente is een praktische én gezonde snelle hap, ideaal voor als je haast hebt. Of juist wanneer je helemaal uitgeput thuiskomt na een zware dag op kantoor en je echt geen zin meer hebt om te koken, maar nog wel gezond wil eten. En economisch verantwoord, want je kunt er makkelijk ook wat overgebleven groenten in verwerken!

Tip: Check ook ons blog over gebakken rijst of lees alles over kant-en-klare rijst voor nóg snellere gerecht!

rijst met groenten


Gekookte rijst met groenten

Hebben we het gehad over gebakken rijst, dan kunnen onze favoriete recepten met gekookte rijst en groenten natuurlijk niet achterblijven. Soms heb je namelijk gewoon zin in een bordje met lekker luchtige rijst en een heleboel groenvoer. En voor die momenten hebben we de perfecte recepten ontwikkeld. Dit zijn wat ons betreft de lekkerste gerechten met gekookte rijst en groenten:

Tip: Lees ook alles over rijst koken (de perfecte bereiding)!

Rijst met roerbakgroenten

Yes! Slinger die wok maar aan, want het is tijd voor onze favoriete gerechten met roerbakgroenten (al kun je die natuurlijk ook prima in een hapjespan gebruiken). In onze recepten voor rijst met groenten uit de wok kun je natuurlijk alle groente los kopen en zelf snijden, maar om het je makkelijk te maken hebben we ook meteen een kant-en-klaar alternatief bijgevoegd. Zo zijn we ook wel weer.

Rijst met groenten en curry

rijst met groenten

Last but not least: rijst met groenten en curry! Heerlijke gerechten uit de Indiase en Aziatische keuken. Knapperige groente, gestoofd in een kruidige saus en geserveerd op een bedje van basmatirijst of pandanrijst. Wat wil een mens nog meer? Aanvallen, natuurlijk! Bekijk daarom gauw onze favoriete curry recepten en laat het water je in de mond lopen. Dit zijn onze lievelingscurry’s: