Lassie Favo’s: 7x rijst met gehaktballetjes

02 juli 2021 – Leestijd 3 minuten
Pandanrijst Extra Vezels Indonesische Rendangballetjes Met Boontjes

Gehaktballen. Van kleine balletjes in de groentesoep tot de grote jongens van oma. Van de Zweedse gehaktballetjes tot aan Spaanse albondigas en de bekende spaghetti meatballs. Ze zijn een altijd een succes. Favoriet van zowel de kleintjes als van volwassenen. Daarom is het hoog tijd dat we ook eens ónze favoriete recepten voor rijst met gehaktballetjes met je delen. Altijd lekker, altijd gezond en altijd makkelijk om te maken. Altijd goed.

Bekijk dus snel deze recepten voor rijst met gehaktballetjes en zet vanavond nog iets heerlijks op tafel!

Rijst met gehaktballetjes in tomatensaus

We beginnen deze lijst meteen maar met een klassieker: rijst met gehaktballetjes in tomatensaus. Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met meergranenrijst om precies te zijn. Lekker op smaak gebracht met ras el hanout en verse peterselie voor een Mediterrane touch. Serveer met za’atar en wat sesamzaadjes (optioneel).

KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS

Rijst met gehaktballetjes in champignonsaus

Nog een recept, nog een klassieker. Deze gehaktballetjes in champignonsaus en broccolirijst is super simpel om te maken en heb je al in 20 minuten op tafel staan. Fijn voor doordeweeks. Bovendien is het ook nog eens gezond recept, want er zitten weinig vetten en veel vezels in omdat we runderballetjes en zilvervliesrijst gebruiken!

Indonesische rendangballetjes met boontjes

Ja, rendang maak je doorgaans door rundvlees urenlang zachtjes te stoven. Maar hé, we hebben niet allemaal die tijd. Deze Indonesische rendangballetjes zijn gelukkig een stuk sneller klaar en minstens net zo lekker. Serveer met paprika-boontjes, komkommer en atjar voor een compleet Indische maaltijd!

PS. Check ook al onze Indische recepten voor nóg meer Indo-food!

Tomatencurry met gehaktballetjes en andijvie

Rijst met gehaktballetjes in een currysaus? Kan prima! Dat bewijzen deze gehaktballetjes in tomatencurry met andijvie wel. Bij dit recept maken we gebruik van een blender om zelf een currysaus te maken. En met een blik tomatenblokjes, rode peper, gember, kerriepoeder én knoflook weet je zeker dat het lekker wordt. Ook lekker met paksoi!

Marokkaanse rijst met gehaktballetjes en aubergine

Bij gehaktballetjes denk je misschien al gauw aan rund- of varkensvlees, maar je kunt ze natuurlijk ook met kipgehakt maken. En dat doen we dan ook in het recept voor Marokkaanse kipgehaktballetjes! Rode uien, aubergine, groene paprika en een handjevol kikkererwten. Lekker en gezond!

Leestip: Fan van de Marokkaanse keuken? Check dan ook onze favoriete Marokkaanse gerechten!

Gebakken Thaise rijst met gehaktballetjes van kip

Dat gehaktballen veelzijdig zijn wist je al wel, maar wist je dat ze ook goed passen in een fried rice? Hartstikke lekker! Zeker als je deze gebakken Thaise rijst met kipballetjes maakt. Lekker met prei, sojasaus en zoete chilisaus - maar wat extra groenten of een andere zoetzure saus kunnen natuurlijk ook. Varieer er lekker op los!

Bonus: Je vindt hier nog meer recepten voor gebakken rijst met kip!

Rijst met gehaktballetjes in tomatensaus en champignons

We eindigen deze lijst met recepten voor rijst met gehaktballetjes zoals we ‘m begonnen zijn: met tomatensaus. Deze keer met een zelfgemaakte tomatensaus op basis van cherrytomaatjes en bouillon of tomatensap. Deze gehakballetjes met champignons in tomatensaus zijn trouwens ook in de oven te bereiden. Nóg makkelijker en met minder afwas!

GEHAKTBALLETJES MET CHAMPIGNONS IN TOMATENSAUS

Nog meer lekkere recepten?

Serveer je gehaktballetjes voor de variatie ook eens met couscous, maak een snelle hachee of ga eens voor een Italiaanse schotel. Er zijn ontzettend veel gerechten met rijst en gehaktballetjes te maken. En we hebben natuurlijk ook nog veel meer lijstjes met onze favoriete recepten en lekkere inspiratie! Wat dacht je bijvoorbeeld van 10 recepten voor rijst met gehakt? Van 15x rijst met groenten? Of van een heleboel recepten voor rijst met kip?

De mogelijkheden zijn haast eindeloos!