2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 7 pilav recepten

28 sep. 2022 – Leestijd 3 min
631 Pilav dadels kip Klassieker na campagne gebruiken

Pilav recepten zijn ontzettend populair. En terecht, want met het gerecht geef je op een makkelijke en gezonde manier extra smaak aan je rijst. Voeg daar nog wat groenten en wat vlees aan toe en je hebt zo een complete maaltijd op tafel staan. Nu kun je voor die pilav met perzik gaan, maar deze 7 pilav recepten zijn ook zeker het proberen waard!

7 pilav recepten om van te genieten

Dit zijn onze lekkerste pilav recepten. Lekker, boordevol groenten en eenvoudig om te bereiden. Zet die pan maar vast op het vuur!

631 Pilav dadels kip Klassieker na campagne gebruiken

Pilav met dadels en kip

De pilav met dadels en kip is één van onze favoriete pilav recepten omdat ‘ie zo simpel te maken is. Terwijl je de rijst samen met de kip, tomaten en kruiden kookt in de bouillon, heb je namelijk mooi de tijd om de dadels in stukjes te snijden en het amandelschaafsel te roosteren. Op die manier is dit heerlijke gerecht al vaak in nog geen half uurtje klaar. Een echte klassieker!

237 Aubergine gevuld pilav

Aubergine gevuld met pilav

Op zoek naar vegetarische pilav recepten? Maak dan eens deze gevulde aubergine met pistachenootjes en feta. Je kunt dit gerecht met rijst maken, maar in dit recept gebruiken we bulgur. Net even anders, maar daarom niet minder lekker. En ben je niet zo’n fan van aubergines? Dan vul je natuurlijk toch gewoon een courgette of paprika? Wat je maar lekker vindt!

Tip: Check ook 7x gevulde groente (ook van de bbq)

447 Halfvolkoren Toverrijst Chipo met pompoenpilaf kp

Chipolataworstjes met pompoenpilav

Onze chipolataworstjes met pompoenpilav zit echt bom- en bomvol smaak. Onder andere door de knoflook en prei. Maar we gebruiken ook een paar eetlepels boemboe voor groene curry in plaats van een bouillonblokje. Daarmee geven we dit pilav recept met varkensvlees of rundvlees (als je runderchipolata’s haalt) in één klap een echte smaakexplosie met lekker wat pit!

Makloube Ôçôlibanese Pilav Kip Aubergine

Makloube

Mak-wat? Makloube. Dat is een Libanese pilav die je serveert als een taart. Hierbij doe je een lagen rijst, vlees en groenten in een diepe pan of schaal en serveer je het op de kop. Een feestelijk gerecht om echt indruk mee te maken. Leuk én lekker. Dat maakt onze makloube met aubergine meteen één van onze lekkerste pilav recepten met gehakt!

Basmatirijst Indiase Notenpilav

Indiase notenpilav

Nog zo’n lekker vegetarisch pilav recept, deze Indiase notenpilav. We maken deze pilav vega met pistachenootjes, amandelen en een gekookt eitje. Maar het doet het ook goed bij geroosterd vlees uit de oven. Denk aan lamsbouten of een hele kip. Lekker in combinatie met de gedroogde rozijnen en abrikozen. Kortom, je kunt alle kanten op met dit veelzijdige gerecht!

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Pilav Met Drumsticks En Merguez

Pilav met drumsticks en merguez

Een pilav met een Marokkaanse twist! Om deze pilav met drumsticks en merguez op smaak te brengen, gebruiken we namelijk het bakvet van de lamsmerguez en een goede eetlepel ras el hanout. Daarmee weet je zeker dat dit gerecht boordevol smaak zit. Zeker als je er ook een jalapeñopepertje aan toevoegt. Lekker met wat tomaten en (diepvries)doperwtjes voor wat extra groente!

Indiaase Moglai Biriani

Indiase Moglai biriani

Moglai biriani, of Mughlai biryani, is een bijzonder gerecht met gekruide rijst. Net als met de makloube uit deze lijst met pilav recepten, worden bij onze Indiase Moglai biriani rijst, vlees en groenten in laagjes aangebracht. Alleen nu met iets andere kruiden (o.a. garam masala) én om en om. Zo krijg je een vrolijk en lekker geheel waar je met de hele familie van kunt smullen. Zeker het proberen waard!

Of maak je eigen pilav recept!

Met pilav gerechten kun je eindeloos variëren. Lees bijvoorbeeld Pilav maken: hoe moet dat? en maak een eigen recept. Gewoon met je favoriete kruiden en groenten. Of check Wat is Turkse rijst en hoe moet je het maken? en ontdek de lekkerste recepten met sehriyeli pilavi!