Risotto

Risotto Milanese

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
575 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 60 g boter
  • 1ui, gesnipperd
  • 2 zakjes saffraandraadjes (a 0,05g)
  • 1 liter runderbouillon
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en de helft van de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Voeg de saffraan toe en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
  2. Draai het vuur uit. Voeg de rest van de boter en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en met grof gemalen zwarte peper.


Tip: Serveer met beetgaar gekookte sperziebonen met zwarte olijven zonder pit.

Bevat p.p.:
575 kcal – 16 g eiwit – 30 g vet – 60 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten