Top 10 recepten voor rijst met broccoli

08 juni 2021 – Leestijd 4 min

77 Nasi Goreng Nasi goreng met pittige omelet en broccoli nieuw

Rijst met broccoli is een ontzettend lekkere en gezonde combinatie. Samen vertegenwoordigen ze namelijk een heleboel belangrijke vitamines en mineralen. En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Eet het met gegrilde kipfilet, serveer met een rijke currysaus bij of maak er een lekkere vegan risotto van. We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is en delen daarom 10 van onze favoriete recepten voor broccoli met rijst.

Altijd lekker, altijd gezond en altijd makkelijk om te maken. Altijd goed. Bekijk ze nu allemaal!

Rijst met broccoli en kip

Rijst met broccoli en kip is de meest populaire sportmaaltijd in Nederland. Vooral onder mensen die fitnessen. Kipfilet bevat namelijk maar weinig vet en relatief gezien heel veel eiwitten. Goed als je wil afvallen en om spiermassa te kweken! Maar het is natuurlijk ook gewoon heel lekker. Zeker deze kip in tahinsaus en broccoli, doperwtjes en peultjes!

Rijst met broccoli en champignons

Van die fitnessmeal gaan we door naar één van onze favoriete comfort food recepten: risotto! Je kan ons altijd wakker maken voor zo’n bordje smeuïgheid en met name voor deze paddenstoelenrisotto met broccoli en parmaham. Lekker zacht en met een fijne crunch van de uitgebakken parmaham. Geen ham in huis? Gebruik dan gewoon een plakje spek!

Lees ook: Risotto maken doe je in deze 6 simpele stappen

Biefstuk met broccoli en zilvervliesrijst, quinoa en granen

Met broccoli, rode ui en gele paprika heeft dit recept ontzettend veel groenten. En dan komt er ook nog een lekkere biefstuk gemarineerd in een mix van sojasaus, knoflook en sambal bij. Gegarandeerd genieten! Bovendien staat deze biefstuk met broccoli, zilvervliesrijst, quinoa en granen al in 15 minuten op tafel. Ook lekker met varkensschnitzel of kipdijfilet!

Rijst met broccoli en zalm

Vrijdag visdag! Begin je weekend eens goed en maak deze gezellige poké bowl met pittige zalm en broccoli. Een leuke variatie op de reguliere poké bowl. We maken in dit recept namelijk geen Aziatische dressing, maar gebruiken onder andere Marokkaanse harissa als smaakmaker. Voor de bowl én voor de zalm, want we ‘garen’ de vis er ook in!

Toverrijst met kabeljauw en broccoli

Tijd voor een ovenschotel: Toverrijst met kabeljauw en broccoli. Een lekker gerecht waar je niet veel voor hoeft te doen. Je kookt de broccoli en rijst terwijl de vis samen met wat tomaten in de oven lekker roostert. En het overgebleven vocht uit de tomaten en wat Griekse yoghurt maak je er nog nog een lekkere saus bij. Zo makkelijk kan het zijn!

Bonus: Vaker vis eten? Check dan 15x inspiratie voor rijst met vis!

Snelle kipcurry

Als je broccoli even kort kookt (of stooft), dan behoudt het die lekker stevige bite. Dat maakt de groente perfect voor in een snelle curry. Eentje die je niet eindeloos hoeft te stoven. Eentje die je in ongeveer 20 minuten al kunt serveren. Eentje zoals deze snelle kipcurrymet broccoli en amandelrijst. Een lekkere curry met kerriesaus en eventueel wat rozijnen!

Gebakken rijst met broccoli en pittige omelet (vegetarisch)

Gebakken rijst is mateloos populair. Over de hele wereld. In Nederland zijn we vooral gek op de nasi goreng. En die kun je ook heel goed maken met broccoli! Check het recept voor nasi goreng met pittige omelet en broccoli maar eens. Een lekkere fried rice boordevol groenten en waar je alle kanten mee op kunt. Je voegt er bijvoorbeeld eenvoudig wat prei aan toe!

Rijst met broccoli en gehakt

Simpel koken kan ook heel lekker zijn. Dat bewijst dit recept voor rundergehakt met broccoli en tomatenblokjes wel. Een snel en makkelijk recept voor als je laat thuis bent uit je werk en toch lekker en gezond wil eten. We serveren het gerecht met onze Toverrijst, maar je kunt natuurlijk ook onze kant-en-klare rijst gebruiken om nóg sneller aan tafel te kunnen!

Leestip: Ontdek hier alles over onze kant-en-klare rijst (inclusief snelle recepten)!

Rijstfrittata met spinazie en broccoli

Een frittata is een soort Italiaanse eierpannenkoek waarin men traditioneel allerlei restjes verwerkt. Maar we kunnen er natuurlijk ook gewoon lekker verse groenten in doen! In deze rijstfrittata met spinazie en broccoli gebruiken daarbij ook nog wat Parmezaanse kaas en gorgonzola. Extra lekker. En geef er ook eens een frisse tomatensalade bij!

Rijst met broccoli en gehaktballetjes

We sluiten deze lijst met recepten voor rijst met broccoli af met een klassieker: gehaktballetjes in champignonsaus en broccolirijst. Een family friendly gerecht waar ook de kleintjes doorgaans heerlijk van smullen en prima te maken op een doordeweekse avond. Lekker met wat verse of gedroogde tijm - of andere kruiden. Waar je maar zin in hebt!

Nog meer recepten voor rijst met broccoli?

Dit zijn natuurlijk 10 lekkere, gezonde en makkelijke recepten voor rijst met broccoli. Maar er is nog veel meer te maken! Ga bijvoorbeeld voor een vegan groentecurry, voor een vlugge roerbakschotel of voor een kindvriendelijk Hawaiiaans recept met ham en ananas. Laat je dus vooral ook inspireren door al onze andere broccoli recepten!