Risotto met zalm en groene asperges

Risotto

Risotto met zalm en groene asperges

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
487 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 visbouillonblokjes
  • 500 g groene asperges
  • 40 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • nootmuskaat
  • 200 g gerookte zalmblokjes
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 75-100 g Parmezaanse kaas of oude kaasflakes

Bereidingswijze

  1. Verwijder een stukje van de onderkant van de asperges en halveer ze overlangs. Snijd de kopjes van de asperges af. Breng 1,2 liter water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op. Kook hierin de aspergekopjes 3 min., neem ze met een schuimspaan uit de pan. Snijd de rest van de asperges in smalle reepjes.
  2. Verhit de boter in en fruit de ui en aspergestukjes op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 18 min. Schep de aspergekopjes, zalmblokjes en peterselie luchtig door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  3. Serveer de risotto in diepe borden en bestrooi de borden aan tafel met Parmezaanse kaas of kaasflakes.


Bevat p.p.: 487 kcal 17 gr. vet 18,4 gr. eiwit 68,4 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

Risottorijst is een rondkorrelrijst die tijdens het koken veel vocht opneemt, wat je risottogerecht heerlijk zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten