Ingrediënten

  • 300 g Lassie Poké Bowl rijst
  • Voor de rijst: (2 el suiker + 5 el rijstazijn)
  • 250 g verse tonijnfilet, in blokjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 takjes koriander, fijngesneden
  • 1 winterpeen, in dunne plakjes geschaafd
  • 4 el srirachasaus
  • 4 bosuien, fijngesneden
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • Extra nodig: staafmixer

Ingrediënten marinade

  • 1 kleine teen knoflook
  • 3/4 el togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) of ¼ theelepel cayennepeper
  • ½-1 limoen, uitgeperst
  • 3 el olie

Optioneel

  • 1 mango, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de Poké Bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of het basisrecept.
  2. Hak voor de marinade de knoflook met een beetje zout fijn en plet tot puree. Meng in een kom de knoflookpuree, togarashi, het limoensap en de olie. Schep de tonijnblokjes om in de marinade.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer met de staafmixer in een maatbeker de avocado met het limoensap, de koriander en 20 ml water fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Schep de rauwe tonijn erop. Schep de geschaafde wortel en avocadodip ernaast. Trek er streepjes srirachasaus over. Bestrooi met de bosuitjes en sesamzaadjes.

Tip: Serveer met mangoblokjes voor een friszoete smaak.

Bevat p.p.: 620 kcal. 22 g eiwit, 23 g vet waarvan 3 g verzadigd, 78 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Poké Bowl Rijst

Poké Bowl Rijst

Poké Bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een Poké Bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met Lassie Poké Bowl rijst. De rijst is rondkorrelig en lekker kleverig.

Ontdek onze recepten