Paella met kip en garnalen

Paella

Paella met kip en garnalen

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
645 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 g chorizoworst, in kleine blokjes
  • 250 g grote ongepelde garnalen (diepvries), ontdooid
  • 4 stukken kippendij
  • 4 tomaten
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 300 g Lassie Paellarijst
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 100 g doperwtjes (diepvries)
  • ½ eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een paellapan of hapjespan en bak de blokjes chorizo zachtjes knapperig. Zet apart. Bak in het vet de garnalen tot ze roze worden. Zet apart. Bak tot slot de stukken kippendij in 3 - 4 min. rondom bruin en zet ook apart.
  2. Snijd de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de bleekselderij in dunne reepjes. Wrijf in een vijzel de saffraandraadjes met wat zout tot poeder.
  3. Roer de paellarijst door het achtergebleven en bak de korrels al roerend tot ze rondom glanzen. Voeg de saffraan en paprikapoeder toe. Schep de tomaten, prei en bleekselderij erdoor en bak alles nog 2 min.
  4. Roer de chorizo door de rijst en leg de stukken kippendij ertussen. Schenk er 700 ml water bij en kook de paella 8 min.
  5. Schep de doperwtjes en rozemarijn door de rijst en leg de garnalen op de rijst. Laat de paella in nog 5 min. zachtjes gaar worden.


Tip: Vervang de garnalen door stukken verse zalm of andere vis.


Bevat p.p:
645 kcal, 38 g eiwit, 24 g vet waarvan 8 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Paella rijst

Paella rijst

Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met paella rijst zet je ook zonder Spaanse zon en paellapan deze mediterrane klassieker op tafel. Olé!

Bekijk product

Ontdek onze recepten