Ingrediënten

  • 2 visbouillontabletten
  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g chorizo (worst)
  • 1 rode paprika
  • 2 (vlees)tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 300 g Lassie paellarijst
  • 100 g snij- of tuinbonen (diepvries)
  • 300 g kabeljauw- of schelvisfilet
  • 12 panklare mosselen
  • 12 ongepelde garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)
  • 2 takjes peterselie

Optioneel:

  • 1 citroen


Bereidingswijze

1. Week de bouillontabletten in 1 liter warm water. Voeg ook de saffraan toe en laat in de warme bouillon weken.

2. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Snijd ook de paprika en de tomaten in blokjes.

3. Verhit in een paella- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de chorizo 2 min. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak 3 min. mee.

4. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk 400 ml visbouillon erbij en laat de rijst de bouillon in 8 min. zachtjes kokend opnemen. Snijd de visfilet in blokjes.

5. Schep de snij- of tuinbonen met de blokjes vis voorzichtig door de rijst. Schenk 500 ml visbouillon erbij. Leg de mosselen en de garnalen op de rijst en breng aan de kook.

6. Kook de paella op laag vuur nog 8-10 min., tot de vis en de garnalen gaar zijn en de mosselschelpen open staan. Voeg eventueel wanneer de rijst droog kookt een extra scheut bouillon toe, maar roer niet meer! De rijst mag aan de pan plakken: socarrat wordt de bij de Spanjaarden zo geliefde krokante korst genoemd.

7. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de paella met de peterselie en peper naar smaak. Zet de pan met 4 lepels op tafel. Eet, net als de Spanjaarden, uit de pan of geef er een bord bij.

Tip: Snijd de citroen in de lengte in partjes en leg ze op de paella.

Bevat p.p.: 740 kcal, 52 g eiwit, 28 g vet waarvan 8 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Paella rijst

Paella rijst

Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!

Ontdek onze recepten