Goulashsoep

met orzo en peterselieroom

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten + 2 uur stoven
Voedingswaarde:
485 kcal
693 Lassie Orzo Goulashsoep Orzo en peterselieroom

Ingrediënten

  • 100 g Lassie orzo
  • 50 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g rundersukadelappen, in blokjes
  • 2 paprika's (rood en groen), in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 volle el bloem (25 g)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1,2 l vleesbouillon (van tablet)
  • 1 laurierblad
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • 125 ml zure room

Optioneel:

  • 2-3 tl mierikswortel (potje)

Bereidingswijze

  1. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Voeg het vlees en de paprika’s toe en bak 3 min.
  2. Roer de tomatenpuree erdoor en bestrooi het vlees met beide soorten paprikapoeder en de bloem. Schep om en bak nog 1 min.
  3. Schenk het blik tomaten en de vleesbouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en kook de soep met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
  5. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de peterselie door de room.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de orzo toe en schep de soep in 4 kommen.
  7. Schep in elke kom een lepel peterselieroom.

Tip: Roer voor een pittig accent door de zure room 2-3 tl mierikswortel.

Variatietip: Vervang de peterselie door de blaadjes van 1 takje munt voor een fris accent.

Bevat p.p.: 485 kcal, 30 g eiwit, 23 g vet waarvan 13 g verzadigd, 37 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.